Status: Completed

Server time: 19.04.2024 12:55

Tender card #09311/2020/ODDVO
Vypracovanie dokumentácie pre územné rozhodnutie s náležitosťami pre stavebné povolenie a uskutočnenie inžinierskej činnosti pre stavbu s názvom: Cyklotrasa Zvolen – Hronská Breznica

Information

ID of tender
10051
Name of content of tender
Vypracovanie dokumentácie pre územné rozhodnutie s náležitosťami pre stavebné povolenie a uskutočnenie inžinierskej činnosti pre stavbu s názvom: Cyklotrasa Zvolen – Hronská Breznica
Tender ref. no.
09311/2020/ODDVO
Public tender journal ref. no.
45675-MSS dňa 28.12.2020
EU journal ref. no.
2020/S 251-631375 zo dňa 24.12.2020
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
250 000,00 EUR
Main CPV
71320000-7 - Engineering design services
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Rozdelenie zákazky na časti od mesta Zvolen po obec Hronská Breznica nie je uskutočnené z dôvodu potreby ucelenosti a jednotnosti vzhľadom na stanovenie začiatku a ukončenia úseku projekčných prác.
V prípade rozdelenia zákazky na menšie celky by vyplynuli z projekčných prác nejednoznačnosti vyplývajúce z problémov napojenia jednotlivých čiastkových úsekov a ich vzájomná nadväznosť.
Pri rozdelení zákazky by z toho vyplynula komplikovanosť na koordináciu, časové oneskorenia, dodatočné práce naviac a s tým súvisiace navýšenie finančných zdrojov na projekčné práce.
Z uvedeného vyplýva, že je nevyhnutné v požadovanom rozsahu spracovania dokumentu zachovať kontinuitu tvorby dokumentu jedným dodávateľom, a to z dôvodu zabezpečenia komplexnosti, kvality, hospodárnosti a efektívnosti vypracovania diela, nakoľko výsledkom plnenia predmetu zákazky bude zhotovenie jednej projektovej dokumentácie.
Z preambuly smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
V danom prípade verejný obstarávateľ ako osoba podľa § 7 ods. 1 písm. c) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“), po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie dodávateľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Verejný obstarávateľ pristúpil k nerozdeleniu predmetu zákazky na časti, ktoré odôvodňuje v súlade s § 28 ods. 2 ZVO v zmysle vyššie uvedeného.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom verejného obstarávania je vypracovanie projektovej dokumentácie na vydanie územného rozhodnutia (DUR s náležitosťami DSP) a inžinierska činnosť potrebná pre vydanie územného rozhodnutia. Zhotoviteľ žiadosť o územné rozhodnutie nepodáva, zabezpečí však všetky doklady a vyjadrenia potrebné pre vydanie územného rozhodnutia.

Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený v časti B. Opis predmetu zákazky súťažných podkladov a v prílohách týchto súťažných podkladov.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
05.02.2021 09:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
05.02.2021 10:00:00

Public Promoter

Subject's name
Banskobystrický samosprávny kraj
Address
Nám. SNP 23
Banská Bystrica
974 01, Slovak republic
Process supervisor
Ing. Jana Fekiačová
jana.fekiacova@bbsk.sk
+421 484325722

Documents