Status: Completed

Server time: 29.03.2024 10:14

Tender card #10206/2021/ODDVOI
Operatívny lízing – prenájom motorových vozidiel.

Information

ID of tender
16609
Name of content of tender
Operatívny lízing – prenájom motorových vozidiel.
Tender ref. no.
10206/2021/ODDVOI
Public tender journal ref. no.
59532 - MST
EU journal ref. no.
2021/S 248-655839
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Goods, Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
1 314 597,00 EUR
Main CPV
34100000-8 - Motor vehicles
Further CPV
50111000-6 - Fleet management, repair and maintenance services
66000000-0 - Financial and insurance services
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Predmetom zákazky je operatívny lízing – prenájom motorových vozidiel. Z dôvodu potreby zabezpečenia komplexnej služby, t.j. prenájom vrátane zabezpečenia pravidelného a nepravidelného servisu, poistenia a ďalších poplatkov spojených s užívaním motorových vozidiel, verejný obstarávatelia nerozdelili predmet zákazky na časti. Operatívny lízing je komplexný organizačný a logický celok. Rozdelením predmetu zákazky na časti by mohlo dôjsť k účasti viacerých dodávateľov, čo by spôsobilo komplikácie pri zabezpečení prenájmu motorových vozidiel a s tým súvisiacich služieb. Nerozdelenie predmetu zákazky na časti negatívne neovplyvňuje hospodársku súťaž vzhľadom k tomu, že položky predmetu zákazky sú bežné a voľne dostupné na trhu.

Z preambuly smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.

Po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti a na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov, ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by bolo umožnené uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie dodávateľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.

Verejný obstarávateľ pristúpil k nerozdeleniu predmetu zákazky na časti, ktoré odôvodňuje v súlade s § 28 ods. 2 ZVO v zmysle vyššie uvedeného.
Electronic auction
Yes
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je operatívny lízing – prenájom motorových vozidiel pre potreby Banskobystrického samosprávneho kraja a Banskobystrickej regionálnej správy ciest. Predmetom zákazky je aj zabezpečenie pravidelného, ako aj nepravidelného servisu, poistenia a všetkých definovaných poplatkov spojených s užívaním motorových vozidiel. Motorové vozidlá musia byť homologizované v súlade s ustanoveniami zákona č. 106/2018 Z. z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Predmetom zákazky nie je odkúpenie, ani možnosť odkúpenia motorových vozidiel, ktoré sú predmetom tohto verejného obstarávania, po riadnom ukončení trvania zmluvného vzťahu (vlastníctvo motorových vozidiel ostáva na strane dodávateľa). Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený v časti B. Opis predmetu zákazky súťažných podkladov (ďalej aj „SP“) a v ich prílohách.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Notes

Verejný obstarávateľ zabezpečujúci príležitostné spoločné verejné obstarávanie v súlade s ust. § 16 ZVO je Banskobystrický samosprávny kraj.
Subjekt pristupujúci k verejnému obstarávaniu je Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s., Majerská cesta 94, 974 96 Banská Bystrica.

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
28.01.2022 09:00:00
Planned opening of bids
28.01.2022 09:30:00

Public Promoter

Subject's name
Banskobystrický samosprávny kraj
Address
Nám. SNP 23
Banská Bystrica
974 01, Slovak republic
Process supervisor
Monika Debnárová
monika.debnarova@bbsk.sk
+421 949014601

Documents