Status: Completed

Server time: 24.04.2024 09:21

Tender card #UP-VO/762/2020
Rekonštrukcia prístupovej cesty k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu a Výstavba chodníka okolo Čerešňového sadu

Information

ID of tender
5671
Name of content of tender
Rekonštrukcia prístupovej cesty k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu a Výstavba chodníka okolo Čerešňového sadu
Tender ref. no.
UP-VO/762/2020
Public tender journal ref. no.
105/2020 z 15.5.2020 sp. zn.: 20296-WYP
Type of tender
Podlimitná zákazka
Type of public tender
Podlimitná zákazka bez využitia elektronického trhoviska
Type of procurement
Construction
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
187 502,61 EUR
Main CPV
45000000-7 - Construction work
Further CPV
45233120-6 - Road construction works
45233161-5 - Footpath construction work
45233253-7 - Surface work for footpaths
Tender split into parts
No
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK022 - Trenčiansky kraj
Brief description of tender or procurement

Táto zákazka sa skladá z:
SO 01 Rekonštrukcia prístupovej cesty k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu
SO 02 Výstavba chodníka okolo Čerešňového sadu

SO 01 Rekonštrukcia prístupovej cesty k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu:
Cieľom projektu je rekonštrukcia prístupovej cesty v Lesoparku Brezina pri Čerešňovom sade smerom od Kiosku Brezina k južnému opevneniu Trenčianskeho hradu. V súčasnosti je prístup k južnému opevneniu len po nespevnenej lesnej ceste. Navrhovaná rekonštrukcia prístupovej cesty sa začína napojením na asfaltovú cestu, ktorá vedie pod hotelom Brezina k Pamätníku obetiam fašizmu a pokračuje okolo Čerešňového sadu až po južné opevnenie Trenčianskeho hradu. Na konci zrekonštruovanej cesty je navrhované obratisko (otoč). Otoč je navrhovaná kvôli vyhliadkovým jazdám vláčika s turistami, ktorý bude premávať po zrealizovaní tejto cesty z centra mesta Trenčín po Kukučínovej ulici do lesoparku Brezina s konečnou stanicou pri južnom opevnení Trenčianskeho hradu. Na konečnej stanici sa vláčik plynulé otočí a bude pokračovať naspäť tou istou trasou. V blízkosti otáčania vláčika na konečnej stanici sa vybuduje chodník pre peších smerom k opevneniu Trenčianskeho hradu a upravia sa okolité plochy okolo hradieb terénnou resp. štrkovou úpravou (vyrovnanie a zhutnenie vyhliadkovej plochy). Turisti v budúcnosti budú môcť navrhovanou trasou navštevovať Trenčiansky hrad aj z južnej strany vyhliadkovou jazdou.
Dĺžka navrhovanej cesty aj s obratiskom je 578,20m.
Táto cesta je navrhovaná predovšetkým pre jazdy vláčika s turistami, pre cyklistov a pre peších. V prípade potreby po rekonštrukcii tam bude možný aj prejazd záchranných zložiek (hasičské vozidlo, záchranná služba a pod.). Pre takéto prípady sa na zrekonštruovanej ceste v km 0,140 00 a v km 0,325 00 vybudujú dve výhybne šírky 3,0m a dĺžky 12,0m. Rekonštrukciou cesty budú zasiahnuté aj okolité dreviny, predpokladaný výrub je 30 listnatých stromov.

SO 02 Výstavba chodníka okolo Čerešňového sadu:
Cieľom projektu je rekonštrukcia prístupového panelového chodníka v Lesoparku Brezina pri Čerešňovom sade smerom od obrátiska na nádvorie južného opevnenia hradu. V súčasnosti je prístup k južnému opevneniu po spevnenej ceste, ktorá je z cestných betónových panelov šírky 3,0 m. Navrhovaná rekonštrukcia sa začína napojením na betónovú komunikáciu obrátiska vláčika, a pokračuje po existujúcej trase, ktorá vedie po bránu južného opevnenia na nádvorie Trenčianskeho hradu. Na konci zrekonštruovaného úseku sa chodník za hradbami napojí výškovo aj smerovo na pôvodnú panelovú cestu. V mieste napojenia na pôvodné panely je v komnikácií navrhovaný odvodňovací žľab z drevených hranolov na odvedenie dažďovej vody. Chodníkom sa sprístupní južné nádvorie hradu návštevníkom, ktorí sa do danej lokality budú môcť dopraviť vyhliadkovým vláčikom po otoč a odtiaľ po zrekonštruovaným chodníkom na nádvorie južnej časti hradu.
Dĺžka navrhovanej komunikácie je 51,47 m, šírka komunikácie je 3,00 m. Tento chodník je navrhovaný predovšetkým pre peších turistov ako aj pre cyklistov. V prípade potreby po rekonštrukcii tam bude možný aj prejazd záchranných zložiek (hasičské vozidlo, záchranná služba a pod.). Nakoľko sa chodník nachádza v záreze, je potrebné príľahlé svahy po oboch stranách chodníka spevníť pomocou štrkových vankúšov, vystužených geomrežou a sieťovou výstužou. Vankúše sú hrúbky 600 mm, ktoré sú kladené na seba v 3 až 5 radoch. Na šikmé plochy sa položí protierózna rohož, ktorá sa prisypé zeminou a prevedie sa osiatie trávovým semenom. Dĺžka obojstranného upraveného svahu je 2x36,2 m.

Pozn.: Stavebný dozor si zabezpečí verejný obstarávateľ sám, na vlastné náklady.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
08.06.2020 10:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
08.06.2020 13:00:00

Public Promoter

Subject's name
Mesto Trenčín
Address
Mierové námestie 2
Trenčín
911 64, Slovak republic
Process supervisor
Ing. Ľubica Golejová
lubica.golejova@trencin.sk
+421 911179608

Documents