Status: Completed

Server time: 23.04.2024 10:08

Tender card #NÚTPCHaHCH/NLZ-01/2019
Zvýšenie prevádzkovej efektívnosti energetického hospodárstva NÚTPCHaHCH, Vyšné Hágy

Information

ID of tender
5810
Name of content of tender
Zvýšenie prevádzkovej efektívnosti energetického hospodárstva NÚTPCHaHCH, Vyšné Hágy
Tender ref. no.
NÚTPCHaHCH/NLZ-01/2019
EU journal ref. no.
2019/S 240-589294
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
1 937 500,00 EUR
Main CPV
71314000-2 - Energy and related services
Further CPV
71314200-4 - Energy-management services
45300000-0 - Building installation work
51112000-0 - Installation services of electricity distribution and control equipment
51210000-7 - Installation services of measuring equipment
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Predmetom dodávky je vykonanie opatrení na zvýšenie prevádzkovej efektivity energetického hospodárstva areálu Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie. Podstatou premetu zákazky je, že objem potenciálnych úspor prevádzkových nákladov umožňuje využiť pre realizáciu potrebných opatrení financovanie treťou stranou (dodávateľom) prostredníctvom zmluvy o dielo s rozšírenými zárukami, pri ktorom bude investícia do rekonštrukcie splácaná z budúcich úspor prevádzkových nákladov.

Hlavnou výhodou navrhovaného spôsobu riešenia je pre verejného obstarávateľa istota konečného výsledku rekonštrukcie v zmysle reálneho dosiahnutia úspor. Neoddeliteľnou súčasťou obchodných podmienok je tak záruka dodávateľa za dosiahnutie úspor prevádzkových nákladov, čo v praxi znamená, že ak dodávateľ (t.j. úspešný uchádzač) nezabezpečí dosiahnutie úspor v dohodnutom objeme, je povinný tento výpadok kompenzovať – či už zmluvnou pokutou, alebo znížením pravidelných platieb zo strany verejného obstarávateľa. Verejný obstarávateľ tak v konečnom dôsledku dostáva nielen zmodernizované zariadenia, ale zmodernizované zariadenia s dohodnutými požadovanými prevádzkovými výsledkami.

Nakoľko je to uchádzač, ktorý v rámci ponuky navrhuje spôsob realizácie jednotlivých opatrení a výšku úspor nákladov na základe týchto opatrení, sú so samotnou dodávkou technologických prvkov opatrení neoddeliteľne spojené služby projektových a inžinierskych činností spojených s návrhom týchto opatrení a so zabezpečením všetkých potrebných povolení a schválení na ich realizáciu. Uchádzač tak preberá komplexnú zodpovednosť za správnosť a realizovateľnosť jeho návrhu, čo je podstatou samotnej dlhodobej garancie úspor nákladov. Z tohto dôvodu je opodstatnené a možné realizovať zákazku financovanú touto formou výlučne zadaním všetkých činností potrebných pre realizáciu opatrení, vrátane súvisiacich služieb, v rámci jednej zákazky tak, aby uchádzač zahrnul vo svojej ponuke do nákladov všetky skutočné náklady spojené s vykonaním opatrení a dodržaním garantovaného zníženia prevádzkových nákladov energetického hospodárstva. V opačnom prípade by nebolo možné realizovať dodávku zariadení v rámci opatrení bez spolufinancovania investičných nákladov zo strany verejného obstarávateľa.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Verejný obstarávateľ je vlastníkom/správcom budov Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch a technických zariadení, ako sú tieto bližšie opísané v príslušných Prílohách Časti B. súťažných podkladov. Predmetom tejto zákazky je súbor opatrení zameraných na zvýšenie prevádzkovej efektívnosti energetického hospodárstva tohto súboru budov a zvýšenie kvality prostredia a faktického stavu budov s cieľom maximalizovať využitie budúcich prevádzkových úspor pri financovaní investície.

Objem potenciálnych úspor prevádzkových nákladov umožňuje využiť pre realizáciu potrebných opatrení financovanie treťou stranou (dodávateľom) prostredníctvom zmluvy o dielo s rozšírenými zárukami, pri ktorom bude investícia do rekonštrukcie splácaná z budúcich úspor prevádzkových nákladov.

Hlavnou výhodou navrhovaného spôsobu riešenia je pre verejného obstarávateľa istota konečného výsledku rekonštrukcie v zmysle reálneho dosiahnutia úspor. Neoddeliteľnou súčasťou obchodných podmienok je totiž záruka dodávateľa za dosiahnutie úspor prevádzkových nákladov, čo v praxi znamená, že ak dodávateľ (t.j. úspešný uchádzač) nezabezpečí dosiahnutie úspor v dohodnutom objeme, je povinný tento výpadok kompenzovať – či už zmluvnou pokutou, alebo znížením pravidelných platieb zo strany verejného obstarávateľa. Verejný obstarávateľ tak v konečnom dôsledku dostáva nielen zmodernizované zariadenia, ale zmodernizované zariadenia s dohodnutými požadovanými prevádzkovými výsledkami.

Predmetom zákazky je návrh a realizácia opatrení na zvýšenie prevádzkovej efektívnosti energetického hospodárstva súboru budov Národného ústavu tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch a zlepšenie faktického stavu týchto budov.

Základný rozsah plnenia zmluvy o dielo s rozšírenými zárukami je charakteristický tým, že poskytovateľ:
a) analyzuje stav predmetných budov a energetických a iných zariadení (ďalej celkovo „energetické hospodárstvo“) a spotrebu energie v nich,
b) navrhne technické prevedenie opatrení na zníženie prevádzkových nákladov (náklady na energie, osobné náklady, náklady na opravy a údržbu) týchto budov a energetického hospodárstva v nich a vyhotoví všetku potrebnú projektovú a technickú dokumentáciu potrebnú pre realizáciu opatrení,
c) tieto opatrenia realizuje a po realizácii opatrení bude dohliadať na prevádzkovanie energetického hospodárstva a vyčísľuje dosiahnuté úspory,
d) zaručí sa za úspory dosiahnuté po realizácii opatrení a zabezpečí financovanie celej realizácie predmetu zákazky na základe dosahovaných úspor.

Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený v súťažných podkladoch a návrhu zmluvy.

Criterion for evaluation of bid
Cost effectiveness especially life-cycle costs
For evaluation the price is determined

including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
19.02.2020 10:00:00
Planned opening of bids
19.02.2020 12:00:00

Public Promoter

Subject's name
Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie Vyšné Hágy
Address
Vyšné Hágy 1
Vyšné Hágy
059 84, Slovak republic
Process supervisor
JUDr. Gabriela Heribanová
gabriela.heribanova@tatratender.sk
+421 948490081
Link to online profile of contracting authority
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/849

Documents