Status: Zakończona

Czas serwera: 23.04.2024 17:14

Karta zamówienia #2021-56
Poskytovanie finančných služieb – finančný lízing a spätný lízing

Informacje

ID zamówienia
12782
Nazwa zamówienia
Poskytovanie finančných služieb – finančný lízing a spätný lízing
Numer zamówienia
2021-56
Numer ogłoszenia BZP
38201-MSS
Numer ogłoszenia EU
2021/S 146-387719
Rodzaj procedury
Nadlimitná zákazka
Tryb zamówienia publicznego
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Rodzaj zamówienia
Usługi
Wynik zamówienia publicznego
Zawarcie umowy ramowej
Szacunkowa wartość zamówienia
5 083 000,00 EUR
Główny CPV
66114000-2 - Usługi leasingu finansowego
Zamówienie podzielone jest na części
Nie
Zamówienie nie jest podzielone na części - uzasadnienie
Verejný obstarávateľ pred samotným vyhlásením nadlimitnej zákazky zvážil vhodnosť rozdelenia predmetu zákazky na časti a zodpovedne pristúpil k prijatému rozhodnutiu. Predmetom zákazky je poskytnutie spätného leasingu s následným finančným leasingom dlhodobého hmotného majetku verejného obstarávateľa, prevažne nákladných motorových vozidiel (ďalej len „DHM“), na dobu 48 mesiacov s následným odkúpením DHM za zostatkovú cenu, čo predstavuje špecifickú službu, ktorá spadá pod špecializovanú oblasť pre určitý trhový segment a vymedzený okruh potenciálnych uchádzačov.

Vo svojej podstate ide o uzatvorenie obchodného vzťahu s uchádzačom, ktorý prefinancuje DHM vo vlastníctve verejného obstarávateľa, ktorý považuje za jednotný celok (majetok verejného obstarávateľa). Rozdelenie predmetu zákazky na časti, čo v tomto prípade predstavuje rozdelenie majetku verejného obstarávateľa s rozdielnymi podmienkami jeho prefinancovania, nepovažuje verejný obstarávateľ za zmysluplné a požiadavka na plnenie predmetu zákazky v celom rozsahu bez rozdelenia na časti nemožno so zohľadnením ekonomických dôvodov, funkčných dôvodov a splnenia cieľa plnenia predmetu zákazky a účelu predmetu zákazky, na ktorý je určený, považovať za obmedzujúci prvok v predmetnom verejnom obstarávaní.

Medzi technické (funkčné) dôvody patrí predovšetkým obava z komplikovanej koordinácie plnenia jednotlivými uchádzačmi (iné postupy v prípade banky alebo leasingovej spoločnosti), čo môže spôsobovať ťažkosti a zvýšené náklady pri plnení, napr. náklady na organizáciu viacerých poskytovateľov, prípadne zvýšený počet potrebných zamestnancov na zabezpečenie realizácie predmetu zákazky.

V rámci predmetnej zákazky sa obstarávajú vecne súvisiace plnenia (charakterovo a účelovo podobné komplexné služby), ktoré sú poskytované rovnakým okruhom potenciálnych uchádzačov, a to najmä vzhľadom na rozsah a špecifickosť zákazky, čo negatívne neovplyvňuje a neobmedzuje hospodársku súťaž a nijakým spôsobom nediskriminuje hospodárske subjekty oprávnené poskytovať predmet zákazky a neupiera im možnosť účasti v danom verejnom obstarávaní. Prípadné rozdelenie zákazky na časti neznamená rozšírenie potenciálneho relevantného trhu.

Nerozdelenie predmetu zákazky na časti je opodstatnené, odôvodnené, nepredstavuje porušenie princípov verejného obstarávania a vyššie uvedené skutočnosti považuje za relevantné dôvody, ktoré viedli verejného obstarávateľa k takémuto rozhodnutiu.
Aukcja elektroniczna
Nie
Centralizowane wprowadzanie
Nie
NUTS
SK - Slovenská republika
Specyfikacja warunków zamówienia

Predmetom zákazky je poskytnutie finančného leasingu a spätného leasingu na nákup dlhodobého hmotného majetku prevažne nákladných vozidiel( ďalej len „DHM“) na dobu 48 mesiacov s následným odkúpením DHM za zostatkovú cenu (poplatok za prevod vlastníctva) podľa podmienok uvedených v týchto súťažných podkladoch a prílohách.

Wybór kryteriów oceny ofert
Najniższa cena
Cena

bez VAT

Terminy

Lehota na predkladanie ponúk
27.08.2021 10:00:00 (Online otwarcie ofert)
Planowane otwarcie ofert
27.08.2021 12:00:00

Zamawiający

Nazwa zamawiającego
Odvoz a likvidácia odpadu a.s.
Adres
Ivanská cesta 22
Bratislava
821 04, Republika Słowacka
Osoba odpowiedzialna
Ing. Michaela Čukašová, Mgr. Adam Kašák
cukasova@olo.sk
+421 911402431
Inne kontakty
kasak@olo.sk

Dokumenty