Stav: Ukončená

Serverový čas: 17.05.2024 14:14

Karta veřejné zakázky #3/2021 MM
Poskytovanie pracovnej zdravotnej služby

Detail zprávy #132549

Datum a čas doručení
20.05.2021 16:29:14
Odesílatel
Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Žiadosť o vysvetlenie

Dobrý deň,

v zmysle žiadosti o vysvetlenie, ktorá bola doručená obstarávateľskej organizácií dňa 20.5.2021 dopĺňame nasledovné:

Otázka č.1:
V prílohe č. 3 výzvy v článku II. Bod 1.1, písm. d) je uvedené, že vykonávanie hodnotenia zdravotného rizika ohrozujúceho zdravie zamestnancov pri práci sa má vykonávať 1 x za rok.Zároveň je ale v článku II. Bod. 1.1, písm. g) uvedené, že posudzovanie zdravotných rizík sa má vykonávať pre zamestnancov zaradených v druhej kategórii raz za 24 mesiacov.Keďže činnosti uvedené v týchto bodoch sú rovnaké a zamestnanci VŠZP sú vzhľadom na charakter činností s najväčšou pravdepodobnosťou zaradený max do 2. kategórie, sú tieto body vo vzájomnom nesúlade. Prosíme preto o informáciu, v akej frekvencii má byť hodnotenie zdravotných rizík vykonávané. Legislatívna periodicita pre 1. a 2 kategóriu práce je 24 mesiacov.

Odpoveď č.1:

V bode d) verejný obstarávateľ požaduje raz za rok realizovať fyzické kontroly jednotlivých pracovísk za účelom zistenia či nedošlo k zmenám vo faktoroch práce a pracovného prostredia a spôsobu vykonávania práce z hľadiska ich možného vplyvu na zdravie zamestnancov a či nie je potrebné zmeniť hodnotenie zdravotného rizika ohrozujúceho zdravie zamestnancov pri práci.
Jedná sa nám o včasné zistenie podstatných zmien pracovných podmienok, ktoré by mali mať vplyv na mieru zdravotného rizika a kategorizáciu práce z hľadiska zdravotných rizík.
V bode g) je uvedená minimálna zákonná požiadavka na posúdenie zdravotných rizík z expozície faktorom práce a pracovného prostredia na pracovisku, na ktorom zamestnanci vykonávajú prácu.
Z uvedeného vyplýva že verejný obstarávateľ má požiadavku aby poskytovateľ činností PZS každý rok najmenej jeden krát navštívil pracoviská VšZP, a.s. a realizoval úlohy pracovnej zdravotnej služby.

Otázka č.2:
V prílohe č. 6 výzvy požadujete uviesť zoznam subdodávateľov a zároveň za každého subdodávateľa uviesť informáciu a čestné prehlásenie, či daný subdodávateľ spĺňa podmienky pre plnenie predmetu tejto zmluvy, týkajúce sa osobného postavenia v rozsahu, v akom bolo ich splnenie vyžadované od dodávateľa a neexistujú u neho dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní, v súlade s § 41 zákona o verejnom obstarávaní.
Zároveň je potrebné uviesť aj či subdodávateľ je / nie je partnerom verejného sektora a je/nie je zapísaný v registri partnerov verejného sektora podľa zákona o registri partnerov verejného sektora.
Vzhľadom na fakt, že výkon lekárskych preventívnych prehliadok je požadovaný v každom okresnom meste, je jediná možnosť zabezpečenia v tak širokom rozsahu práve formou subdodávateľov – samostatných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.
Prosíme o informáciu, či uvedené prehlásenie požadujete za každého z týchto subdodávateľov. V prípade že áno, dovoľujeme si Vás týmto požiadať o odklad termínu predkladania cenových ponúk, keďže je potrebné požadované informácie za každého so subdodávateľov získať a administratívne spracovať.

Odpoveď č.2:
V zmysle žiadosti obstarávateľská organizácia nepožaduje a zároveň odstraňuje z Prílohy č. 6 rámcovej dohody nasledovné:

Čestne vyhlasujem, že subdodávateľ je/nie je* partnerom verejného sektora a je/nie je* zapísaný v registri partnerov verejného sektora podľa zákona o registri partnerov verejného sektora.
(text bodu 1 použiť opakovane podľa počtu subdodávateľov).

Upravenú prílohu prikladáme do prílohy.