Stav: Ukončená

Serverový čas: 18.05.2024 19:59

Karta veřejné zakázky #3/2021 MM
Poskytovanie pracovnej zdravotnej služby

Detail zprávy #132726

Datum a čas doručení
21.05.2021 13:16:15
Odesílatel
Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Žiadosť o vysvetlenie

Dobrý deň,

v zmysle žiadostí o vysvetlenie, ktoré boli doručené obstarávateľskej organizácií dňa 21.5.2021 dopĺňame nasledovné:

Otázka č.1:
V prílohe č. 1 je uvedený zoznam prevádzok vrátane počtu zamestnancov prevádzok, kde pri deviatich prevádzkach je nulový počet zamestnancov. Požadujete naceniť v prílohe č. 2 na paušál PZS aj tieto prevádzky? Je predpoklad, že tam časom budú zamestnanci?

Odpoveď č.1:
Deväť pobočiek VšZP a.s. kde je v prílohe č. 1 nulový počet zamestnancov, sú občasné pracoviská. Na týchto pracoviskách pracujú zamestnanci v pravidelných intervaloch s pravidla jeden deň (8 hodín) v týždni. Uvedení zamestnanci dochádzajú na občasné pracoviská z iných (väčších) pobočiek VšZP a. s., áno požadujeme naceniť aj tieto pobočky nakoľko je potrebné posúdiť aj tieto pracoviská z hľadiska pracovnej zdravotnej služby.

Otázka č.2:
Po prečítaní požiadaviek z upravenej prílohy č. 6 sme si všimli, že jeden z údajov požadovaných za každého zo subdodávateľov je aj dátum narodenia osoby oprávnenej konať za subdodávateľa.
Prosíme o potvrdenie, že tento údaj je skutočne potrebný, keďže ide o osobný údaj a museli by sme vyriešiť jeho poskytnutie aj v súlade s zákonom o ochrane osobných údajov.
Zároveň tento údaj v rámci štandardných subdodávateľských zmlúv nezbierame a pre jeho získanie by sme museli každého z konateľov osobitne kontaktovať a údaj získať.
Dovoľujeme si Vás preto požiadať o vyradenie tohto údaju z prílohy č.6 alebo o posun termínu predkladania ponúk.

Odpoveď č.2:
Obstarávateľská organizácia upravila text nasledovne:
I. *Zabezpečenie predmetu zákazky „Vykonávanie činností zameraných na zabezpečenie pracovnej zdravotnej služby na pracoviskách Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a. s.“, vyhlásenej podľa zákona o verejnom obstarávaní, vo veci ktorej je uzatvorená Rámcová dohoda o poskytovaní pracovnej zdravotnej služby, budeme plniť prostredníctvom týchto subdodávateľov:

1.Obchodné meno subdodávateľa uvedené v Obchodnom, resp. Živnostenskom registri:
Adresa sídla, resp. miesto podnikania, uvedené v Obchodnom, resp. Živnostenskom registri:
IČO subdodávateľa:
Meno, priezvisko, adresa pobytu a dátum narodenia osoby (ak nebolo pridelené identifikačné číslo), oprávnenej konať za subdodávateľa:

Zároveň upravenú prílohu prikladá do prílohy tejto správy.

Otázka č.3:
V Rámcovej dohode o poskytovaní pracovnej zdravotnej služby v Čl. I prosím doplniť údaje k poskytovateľovi.

Odpoveď č.3:
Svoje údaje dopĺňa uchádzač.

Otázka č.4:
V Rámcovej dohode o poskytovaní pracovnej zdravotnej služby v Čl. II Predmet rámcovej dohody bod d) Nekorešponduje s písm. g) nakoľko tam sme povinní zabezpečiť raz za 24 mesiacov tak ako ja uvádza zákon.

Odpoveď č.4:
Zodpovedané v predchádzajúcej žiadosti o vysvetlenie zo dňa 20.05.2021.

Otázka č.5:
V Rámcovej dohode o poskytovaní pracovnej zdravotnej služby v Čl. VII Spracúvanie osobných údajov bod 1, máme za to, že v danom zmluvnom vzťahu je poskytovateľ v pozícií prevádzkovateľa ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v zmysle zákona.

Odpoveď č.5:
Dotknutý bod zmluvy zostáva v pôvodnom znení, nakoľko poskytovateľ je objednávateľom poverený sprostredkovateľom spracúvania osobných údajov zamestnancov objednávateľa.

Otázka č.6:
V Rámcovej dohode o poskytovaní pracovnej zdravotnej služby v Čl. VIII Ochrana osobných údajov bod 1, nekorešponduje so zamýšľaným stavom, nakoľko údaje sú spracúvané lekármi, ktorých sme povinní zabezpečiť v zmysle výzvy. Lekári údaje

Odpoveď č.6:
Obstarávateľská organizácia upravuje text nasledovne:
Sprostredkovateľ sa zaväzuje, že nepoverí spracúvaním osobných údajov ďalšieho sprostredkovateľa, s výnimkou subdodávateľov poskytovateľa, ktorí sú uvedení v prílohe č. 6 rámcovej dohody. Sprostredkovateľ je povinný prostredníctvom zmluvy uložiť subdodávateľom, ktorí sú uvedení v prílohe č. 6 rámcovej dohody, rovnaké povinnosti ochrany osobných údajov, ako sa stanovujú v tejto rámcovej dohode. Ak subdodávatelia, ktorí sú uvedení v prílohe č. 6 rámcovej dohody, nesplnia uložené povinnosti ochrany osobných údajov, sprostredkovateľ zostáva voči prevádzkovateľovi plne zodpovedný za porušenie podmienok spracúvania osobných údajov subdodávateľmi, ktorí sú uvedení v prílohe č. 6 rámcovej dohody.

Zároveň prikladá do prílohy upravený návrh Rámcovej dohode o poskytovaní pracovnej zdravotnej služby.


V zmysle vyššie uvedených vysvetlení, obstarávateľská organizácia predlžuje lehotu na predkladanie ponúk do 31.5.2021 do 11:00 hod.