Stav: Probíhající

Serverový čas: 17.07.2024 15:18

Karta veřejné zakázky #TT/01
Bytový dom s polyfunkciou Trnava - Halenárska, Dolnopotočná, Paulínska

Detail zprávy #175653

Datum a čas doručení
27.12.2021 15:51:42
Odesílatel
Mesto Trnava
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Odpovede na otázky záujemcov

Vážení záujemcovia,

napriek ukončeniu procesu vysvetľovania informácií uvedených v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a v informatívnom dokumente nám boli doručené ďalšie otázky záujemcov. Kvôli zabezpečeniu transparentnosti v rámci verejného obstarávania Vám nižšie zasielame doručené otázky aj odpovede pre záujemcov.

OTÁZKA doručená dňa 16.12.2021:
Dobrý deň,
z informatívneho dokumentu a prílohy "Náležitosti profesijneho prístupu" nám nie je zrejmé či môžme ako referenčné projekty uviesť iba ukončené realizácie stavieb, alebo je možné použiť aj zatial nerealizovane diela, prípadne diela, ktoré sú momentálne v realizácií?
V informatívnom dokumente sa uvádza: "Profesijny prístup predstavuje portfólio záujemcom zrealizovaných projektov."
V prílohe "Náležitosti profesijneho prístupu" sa uvádzajú predložit pri referenčnom projekte buď fotografie alebo vizualizácie, čo môže navodzovať dojem, že sa môžu predkladať aj nerealizované diela.
Prosíme preto o presné definovanie pojmu "realizovaných projektov", ako sa uvádza v informatívnom dokumente, ako aj podmienky autorstva pri týchto projektoch.

ODPOVEĎ:
Vážený záujemca,
zrealizované projekty sú pre účely tohto súťažného dialógu všetky stavebne zrealizované projekty, ako aj tie, ktoré ešte stavebné zrealizované neboli, ale boli spracované v akomkoľvek dokončenom stupni projektovej dokumentácie (projekt pre územné rozhodnutie, projekt pre stavebné povolenie a pod.), alebo ktoré boli spracované minimálne vo forme architektonického návrhu alebo urbanistického návrhu.

Pokiaľ ide o otázku autorských práv k projektu uvádzame, že autorské práva k predkladanému projektu vo forme a stupni podľa predchádzajúcej vety, tieto autorské práva musí mať uchádzač, resp. osoba, ktorou uchádzač preukázal splnenie podmienok technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti podľa ustanovenia § 34 ods. 1 písm. g) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní. 

OTÁZKA doručená dňa 22. 12. 2021:
Dobrý deň,
prosím Vás o bližšie vysvetlenie formy komunikácie v nasledujúcich dňoch s uchádzačmi za účelom vysvetlovania žiadosti o účasť, resp. predkladania dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti.
Táto komunikácia bude prebiehať online cez videohovory resp. iba písomnou formou správami v prostredí JOSEPHINE?
Ďakujem za odpoveď.

ODPOVEĎ:
Vážený záujemca,
vysvetľovanie žiadostí o účasť, resp. predkladanie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti sa bude realizovať formou listov, ktoré budú odoslané cez elektronický systém JOSEPHINE.
 

Zároveň nám bolo dňa 27. 12. 2021 doručené upozornenie na chybu v texte oznámenia pre záujemcov odosialaného dňa 21. 12. 2021, kde bol nesprávne uvedený rok odosielania výzvy. Správne má byť uvedené:
Vzhľadom na vyššie uvedené preto verejný obstarávateľ oznamuje, že výzvy na predloženie profesijných prístupov budú verejným obstarávateľ zasielané až začiatkom januára 2022 (predpokladaný termín).