Stav: Probíhající

Serverový čas: 18.07.2024 13:22

Karta veřejné zakázky #1/2022
Šport aréna Malacky

Detail zprávy #220947

Datum a čas doručení
16.05.2022 10:54:24
Odesílatel
Šport aréna Malacky s. r. o.,
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Vysvetľovanie č. 7

Prajem pekný deň.

Verejný obstarávateľ Vám odpovedá na Vaše otázky v tomto znení:

Otázka č. 1: V zmluve o dielo na str. 4 v Čl. III Čas Plnenia bod 5. je uvedené „Zhotoviteľ je zároveň povinný dodržať nasledujúci finančný míľnik: najneskôr do dňa 09.12.2022 je Zhotoviteľ povinný vykonať a v súlade s touto Zmluvou vyfakturovať práce v hodnote minimálne 1.575.000 EUR (ďalej len „Finančný míľnik“)“.
V komentári v zmluve o dielom na str. 4 je uvedené...dotácia má byť použitá do 31.12.2022...

Odpoveď: ZoD bude upravená v ćl. V ods.1 a to doplnením v tomto znení: 

Povinnosť dodržania  štvrťročnej fakturácie sa nevzťahuje na práce vykonané do 09.12.2022 v minimálnej hodnote  1 575.000,- Eur s DPH zodpovedajúcej Finančnému míľniku podľa čl. III bodu 5. tejto zmluvy.

Otázka č.2:

Žiadame verejného obstarávateľa o vysvetlenie ako má zabezpečené financovanie.

Odpoveď . Financovanie je zabezpečená z vlastných zdrojov a časť z poskytnutej dotácie.

Otázka č.3:
Posledná fakturácia má byť vystavená do 09.12.2022?

Odpoveď:  Posledná faktúra v rámci finančného míľnika v sume do 1 575.000 Eur musí byť vystavená najneskôr do 09.12.2022 a to z dôvodu, aby si verejný obstarávateľ vedel uplatniť čerpania časti finančných prostriedkov z dotácie.

Otázka č.4:
Skutočne bude „Dokončenie Diela: do 24 mesiacov odo dňa prevzatia staveniska v rozsahu podľa výkazu výmer, ktorý je stanovený položkovým rozpočtom, ktorý tvorí prílohu č. 1 tejto Zmluvy, v súlade s projektovou dokumentáciou a podľa požiadaviek objednávateľa.“ ako je to uvedené v zmluve o dielo na str. 3 v Čl. III Čas Plnenia bod 1.?

V zmluve o dielo na str. 6 v Čl. V Platobných podmienky bod 1. je uvedené „Objednávateľ neposkytne Zhotoviteľovi žiadny preddavok. Úhrada nákladov za práce sa bude vykonávať štvrťročnými faktúrami so splatnosťou faktúry do 60 dní odo dňa doručenia daňového dokladu – faktúry. Zhotoviteľ je oprávnený vystaviť faktúru až na základe Objednávateľom schváleného Súpisu prác. Bez rozporov odsúhlasené súpisy vykonaných prác budú podklady pre vystavenie faktúry. Faktúra bude obsahovať náležitosti daňového dokladu podľa príslušných právnych predpisov, najmä podľa ust. § 71 až 74 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.“
Ďalej sa v zmluve o dielo na str. 12 v Čl. VI Dodacie podmienky bod 2.14.1. píše „Zhotoviteľ pravidelne za každý kalendárny mesiac vyhotoví a predloží Objednávateľovi správy o postupe prác na Diele do desiatich (10) dní po skončení sledovaného obdobia, ktorého sa týkajú. Súčasťou správ o postupe prác bude aj súpis vykonaných prác. Objednávateľovi patrí lehota piatich (5) pracovných dní odo dňa predloženia súpisu vykonaných prác na jeho preskúmanie (ďalej len „Kontrolné dni“). Ak sa po preskúmaní súpisu prác ukáže potreba jeho opravy/doplnenia, je Zhotoviteľ povinný opraviť súpis vykonaných prác do piatich (5) pracovných dní. Objednávateľom schválený súpis vykonaných prác je podkladom pre fakturáciu Zmluvnej ceny podľa čl. V Platobné podmienky tejto Zmluvy.“

Odpoveď. Vysvetlené v otázke č. 1, Všetky ostatné ustanovenia v ZoD ostávajú zachovane. 


Otázka č.5:
Zhotoviteľ pravidelne za každý kalendárny mesiac vyhotoví a predloží Objednávateľovi súpis vykonaných prác, ale fakturovať sa bude štvrťročne?

Odpoveď.  Áno