Stav: Probíhající

Serverový čas: 18.07.2024 13:24

Karta veřejné zakázky #1/2022
Šport aréna Malacky

Detail zprávy #226747

Datum a čas doručení
26.05.2022 08:47:08
Odesílatel
Šport aréna Malacky s. r. o.,
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Vysvetlenie SP č. 20

V Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania Oddiel VI: doplnkové informácie bod VI.3) Doplňujúce informácie: 1. Verejný obstarávateľ si vyhradzujem právo pred podpisom zmluvy o dielo požiadať úspešného uchádzača o predloženie oprávnení na činnosť spojenú s montážou chladiaceho zariadenia a spúšťaním do prevádzky, osvedčenie o skúške zvárača, spájkovača, zvárača plastov, certifikáty pre nedeštruktívne skúšanie podľa platnej legislatívy, certifikáty o odbornej spôsobilosti a osvedčenia fyzických osôb o odborných znalostiach vydaný certifikačným orgánom podľa Nariadenia (EÚ) č.517/2014, ktoré budú vykonávať montážne práce.

 

Otázka: môže úspešný uchádzač predložiť tieto oprávnenia a certifikáty pred podpisom zmluvy o dielo aj prostredníctvom svojich subdodávateľov?

 

 Odpoveď:

 Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až h) a ods. 7 zákona o verejnom obstarávaní; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. Ak ponuku predkladá skupina dodávateľov, preukazuje splnenie podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti spoločne. Pri prepočte cudzej meny na EUR bude použitý prepočítací koeficient určený ECB ku dňu zverejnenia Výzvy na predloženia ponúk vo vestníku VO. Toto ustanovenie sa týka aj úspešného uchádzača.