Stav: Probíhající

Serverový čas: 18.07.2024 13:20

Karta veřejné zakázky #1/2022
Šport aréna Malacky

Detail zprávy #239082

Datum a čas doručení
15.06.2022 09:53:01
Odesílatel
Šport aréna Malacky s. r. o.,
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Vysvetlenie č. 30

Otázka:

Vo výkaze výmer – záložka SO 101.08 MaR R01 – riadok 71 – popis položky vypisuje „nedostupný“.
Žiadame o opravu popisu položky k správnemu oceneniu.
Odpoveď:

Správne ma byť uvedené:

Montáž a pripojenie prvku


2. Vo výkaze výmer – záložka SO 101.04 Elektro – Rozvádzač RV 10 – riadok 267 poznámka „* Výzbroj rozvádzača RV10 je len odhadovaná, presné typy istiacich prvkov a špecifikácia budú určenné pri realizácii na stavbe“.
Je možné takto zadefinovať rozsah rozvádzača s odvolávkou, že je to len odhad a skutočný rozsah bude určený pri realizácii?

Odpoveď.  VV bude upravený a zverejnený v profile verejného obstarávateľa

3. V zmluve o dielo Čl.V v bode 16. je uvedené:
,,Objednávateľ sa zaväzuje vrátiť Depozit v plnej výške, príp. jeho alikvotnú (nespotrebovanú) časť do konca mesiaca, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom došlo k odovzdaniu diela."
V prípade zloženia depozitu formou bankovej záruky, ktorá bude mať platnosť do vydania preberacieho protokolu z preberacieho konania. Bankovej záruke vyprší platnosť k určitému dátumu a verejný obstarávateľ bude čakať na uplynutie konca ďalšieho mesiaca? Prosíme o dovysvetlenie tohto ustanovenia v zmluve.

Odpoveď:

Prvá možnosť je že - Banková záruka vystavená s fixným dátumom exspirácie („Expiry term“) + plus eventuálna časová rezerva na vykonanie last minute call ktorý sa stane aktuálnym práve po zmene obsahu práv a povinností v dôsledku dohody o predĺžení termínu vykonania diela, spočívania lehôt na vykonanie diela pri vyššej moci, či suspenzii plnenia. Tá zanikne uplynutím termínu, na ktorú bola vystavená.

druhá:  doplnenie bankovej záruky  s fixným dátumom -  spočíva vo výslovnom zmluvnom záväzku zhotoviteľa zabezpečiť bankovú záruku na celú dobu trvania záväzkov, ktorých splnenie má zabezpečovať a to bez ohľadu na dobu trvania bankovej záruky podľa podmienok záručnej listiny a záväzku zhotoviteľa zabezpečiť predĺženie bankovej záruky v prípade, ak vystavená banková záruka bude obsahovať Expiry date, prípadne z iných dôvodov uplynie skôr, ako budú splnené zabezpečené záväzky.

tretia je že - Banková záruka,  ktorej trvanie bude viazané do konkrétnej udalosti - míľnika („Expiry event“), tj do vydania preberacieho protokolu. Jej zánik bude závisieť od predloženia banke konkrétneho dokumentu  potvrdzujúceho, že nastala určitá zmluvou predvídaná udalosť tj. preberacieho protokolu.

ustanovenie v zmluve -  Objednávateľ sa zaväzuje vrátiť Depozit v plnej výške, príp. jeho alikvotnú (nespotrebovanú) časť do konca mesiaca, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom došlo k odovzdaniu diela." sa vzťahujú na zloženie depozitu na účet objednávateľa.