Stav: Probíhající

Serverový čas: 28.03.2024 10:21

Karta DNS #SE-VO1-2022/002162
Zabezpečenie nákupu, dodávky a distribúcie elektriny a plynu DNS

Detail zprávy #270587

Datum a čas doručení
08.08.2022 08:15:14
Odesílatel
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Příjemce
Všichni
Typ
Soutěžní podklady
Předmět
Aktualizácia súťažných podkladov pre dynamický nákupný systém

Verejný obstarávateľ oznamuje, že uskutočnil aktualizáciu súťažných podkladov pre dynamický nákupný systém s názvom „Zabezpečenie nákupu, dodávky a distribúcie elektriny a plynu DNS“, zadávaný postupom užšej súťaže s využitím elektronické prostriedku JOSEPHINE, ktorého oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania bolo zverejnené v Úradnom vestníku EÚ EÚ 2021/S 201 dňa 15.10.2021pod zn. 2021/S 201-522378 a vo Vestníku verejného obstarávania č. 234/2021  dňa 18.10.2021, pod zn. 47144 - MUT (ďalej len „oznámenie“).


1 - aktualizácia podmienok účasti

V súťažných podkladoch v bode 17.1 sa vypúšťa písmeno g). Doterajšie písmená h) až l) sa označujú ako písmená g) až k). 

Bod 17.1 sa dopĺňa písmenom l), ktoré spolu znejú:

17.1 Verejný obstarávateľ podľa zákona vylúči z verejného obstarávania záujemcu, ak:

l) nenahradil inú osobu, ktorej prostredníctvom preukazuje splnenie podmienok účasti alebo subdodávateľa, ktorí majú sídlo v treťom štáte podľa § 10 ods. 4 zákona, v určenej lehote inou osobou alebo subdodávateľom, ktorý nemá sídlo v treťom štáte podľa § 10 ods. 4 zákona


Bod 17.2 znie:

Záujemca, ktorý nespĺňa podmienky účasti osobného postavenia podľa § 32 ods. 1 písm. a) alebo sa na neho vzťahuje dôvod na vylúčenie podľa odseku 6 písm. c) až g) a odsekov 7 a 8 zákona, je oprávnený verejnému obstarávateľovi preukázať, že prijal dostatočné opatrenia na vykonanie nápravy; v takom prípade je povinný objasniť dotknuté skutočnosti a okolnosti, a to aktívnou spoluprácou s verejným obstarávateľom.  Opatreniami na vykonanie nápravy musí záujemca preukázať, že zaplatil alebo sa zaviazal zaplatiť náhradu týkajúcu sa akejkoľvek škody, napravil pochybenie, dostatočne objasnil sporné skutočnosti a okolnosti, a to aktívnou spoluprácou s príslušnými orgánmi, a že prijal konkrétne technické, organizačné a personálne opatrenia, aby sa zabránilo budúcim pochybeniam, priestupkom, iným správnym deliktom alebo trestným činom. Ak skutočnosti zakladajúce nesplnenie podmienky účasti alebo dôvodu na vylúčenie podľa prvej vety nastali pred uplynutím lehoty na predkladanie žiadostí o účasť alebo ponúk, záujemca uvedie opatrenia na vykonanie nápravy podľa prvej vety v žiadosti o účasť a uchádzač v ponuke.


V súťažných podkladoch v prílohe č. 6 Podmienky účasti sa v bodoch B), C) a F) slová „alebo v štáte sídla“ nahrádzajú slovami „a v štáte sídla“. Body G) a H) sa vypúšťajú. 


2 – otváranie ponúk

V súťažných podkladov sa vypúšťajú body 29.1 až 29.5. Doterajší bod 29.6 sa označuje ako 29.2. 

Bod 29.1 znie:

Otváranie ponúk je neverejné, údaje z otvárania ponúk verejný obstarávateľ nezverejňuje a neposiela uchádzačom ani zápisnicu z otvárania ponúk.


3 – vyhodnocovanie ponúk

Do súťažných podkladov sa dopĺňa nový bod 30.2 v znení

""Alternatíva v postupe vyhodnocovania ponúk""

30.2 V prípade nepoužitia elektronickej aukcie sa vyhodnotenie ponuky z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk, a to nasledujúcim spôsobom:

Komisia zostaví poradie ponúk uchádzačov na základe vyhodnotenia návrhov na plnenie kritéria.

Komisia následne vyhodnotí u uchádzača, ktorý sa umiestnil na prvom mieste v poradí, splnenie požiadaviek na predmet zákazky. Ak dôjde k vylúčeniu ponuky, vyhodnotí sa následne splnenie požiadaviek na predmet zákazky u ďalšieho uchádzača tak, aby uchádzač umiestnený na prvom mieste v novo zostavenom poradí spĺňal požiadavky na predmet zákazky.


4 – zákaz uzatvorenia zmluvy

V súťažných podkladov sa bod 36.2 nahrádza novým znením nasledovne:

36.2 Verejný obstarávateľ nesmie uzavrieť zmluvu alebo rámcovú dohodu s

a) uchádzačom, ktorý má povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona  č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a nie je zapísaný v registri partnerov verejného sektora 

b) uchádzačom, ktorého subdodávateľ alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora

c) uchádzačom, ktorý má povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a ktorého konečným užívateľom výhod zapísaným v registri partnerov verejného sektora je

1. prezident Slovenskej republiky,

2. člen vlády,

3. vedúci ústredného orgánu štátnej správy, ktorý nie je členom vlády,

4. vedúci orgánu štátnej správy s celoslovenskou pôsobnosťou,

5. sudca Ústavného súdu Slovenskej republiky alebo sudca,

6. generálny prokurátor Slovenskej republiky, špeciálny prokurátor alebo prokurátor,

7. verejný ochranca práv,

8. predseda Najvyššieho kontrolného úradu SR a podpredseda Najvyššieho kontrolného úradu SR,

9. štátny tajomník,

10. generálny tajomník služobného úradu,

11. prednosta okresného úradu,

12. primátor hlavného mesta SR Bratislavy, primátor krajského mesta alebo primátor okresného mesta, alebo

13. predseda vyššieho územného celku,

d) uchádzačom, ktorého subdodávateľ a subdodávateľ podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora majú v registri partnerov verejného sektora zapísaného konečného užívateľa výhod, ktorým je osoba podľa písmena c).


5 – navýšenie predpokladanej hodnoty zákazky v dynamickom nákupnom systéme

Predpokladaná hodnota zákaziek v rámci kategórie č.1 (Elektrická energia) sa zvyšuje na 106 409 106 € bez DPH. Predpokladaná hodnota zákaziek v rámci kategórie č. 2 (Zemný plyn) sa zvyšuje na 68 624 524 € bez DPH. Maximálna predpokladaná hodnota všetkých zákaziek zadávaných v rámci dynamického nákupného systému za celé obdobie jeho trvania sa zvyšuje na 175 033 630 € bez DPH.

Verejný obstarávateľ uvedené zmeny upravil v bode 6.1 a 9.2 súťažných podkladoch, v systéme Josephine na Karte DNS a v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania formou korigenda (č. 36566 - IOX publikovaná vo Vestníku číslo 175/2022 na  https://www.uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/522063?v=correction )


SÚŤAŽNÉ PODKLADY

Aktualizované súťažné podklady (aktualizácia č. 2) s prílohou č. 6 Podmienky účasti sú zverejnené na Karte DNS v časti „Dokumenty“


INFORMÁCIA PRE ZARADENÝCH ZÁUJEMCOV V DYNAMICKOM NÁKUPNOM SYSTÉME

Zaradení záujemcovia v súvislosti s touto informáciou/aktualizáciou súťažných podkladov nevykonávajú žiadnu aktivitu, ani nepredkladajú verejnému obstarávateľovi doklady preukazujúce splnenie podmienok účasti.