Stav: Probíhající

Serverový čas: 01.07.2024 02:19

Karta veřejné zakázky #2022/2/GP-DZI
Dobudovanie základnej infraštruktúry v obci Gemerská Poloma (II)

Detail zprávy #279218

Datum a čas doručení
23.08.2022 10:53:55
Odesílatel
Obec Gemerská Poloma
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov.

Dobrý deň,

Dňa 23.08.2022 jeden zo záujemcov zaslal verejnému obstarávateľovi nasledovnú žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov:

Otázka č.1:

Verejný obstarávateľ v rámci predmetnej stavby uvádza v stavebných objektoch ako napr. SO 01 Rekonštrukcia cesty na ul. Dobšinská položky č.1 Odkopávka a prekopávka nezapažená pre cesty, v hornine 3 do 100 m3 a položky č.2 Odkopávky a prekopávky nezapažené pre cesty. Príplatok za lepivosť horniny 3.

K predmetným položkám však absentujú položky s následným odvozom materiálu, čiže ich prevoz a uskladnenie, prípadne úhrada poplatkov za predmetnú zeminu, ktorá vznikne stavebnou činnosťou. Na základe daných skutočností Vás preto žiadame o doplnenie položiek, ktoré s predmetnými prácami priamo súvisia.

      Vzhľadom na skutočnosť, že ide o všeobecnú otázku, ktorá sa týka záujmov všetkých záujemcov dávame týmto nasledovné vysvetlenie: Poukázaná skutočnosť  je riešená zmluvných podmienkach v časti predpísanej ZoD časť "D" v samotnom závere bodu č. 4: "....V prípade, že sa vo formulári zadanie/špecifikácie položiek nenachádza položka, ktorá zodpovedá požiadavkám na ocenenie z grafickej (výkresy PD) časti súťažných podkladov, má sa za to, že prislúchajúca cena je premietnutá do ceny súvisiacej položky (napr. príplatky k základnej cene) alebo je rozložená rovnomerne vo všetkých ostatných jednotkových cenách a sadzbách...".

 

Ing. Slavko Žilinčík - splnomocnená osoba pre predmetné VO