Stav: Ukončená

Serverový čas: 17.07.2024 15:41

Karta zakázky #NL DNS 3/2023-003
Zastávka Krížna smer Karadžičova, prípojka NN _č. 03_2024

Detail zprávy #539144

Datum a čas doručení
22.05.2024 01:08:32
Odesílatel
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Informácia pre záujemcov/uchádzačov - predĺženie LPP a odpoveď na ŽoV

Vec: Demontáž jestvujúcej prípojky
V súťažných podkladoch sa uvádza, že zhotoviteľ je povinný zabezpečiť odstránenie pôvodnej vzdušnej NN prípojky. Projektová dokumentácia však nerieši demontáž jestvujúcej prípojky. Výkaz výmer neobsahuje položky pre ocenenie demontáže jestvujúcej prípojky.
Otázka: Žiadame obstarávateľa o spresnenie požiadavky a prípadné doplnenie VV o položky pre ocenenie demontáže jestvujúcej prípojky.

 

Doplnené do výkazu výmer (vrátane položky vypnutie TV a zabezpečenie pracoviska).


Vec: Vývod pre pre informačnú tabulu
V zmysle popisu v technickej správe: „Napojenie informačnej tabule bude riešené v rámci jej inštalácie“. Taktiež projektová dokumentácia neurčuje miesto pre ukončenie vývodu pre napájanie informačnej tabule.
Vo VV sa však pre napájanie informačnej tabule a automatu na cestovné lístky uvažuje s káblom CYKY-J 3x2,5 o celkovej dĺžke 40 m. VV ale neobsahuje chráničku pre uloženie kábla CYKY-J 3x2,5.
Otázka: Podľa nášho názoru ide o rozpor PD a VV. Žiadame obstarávateľa o spresnenie požiadavky ku dodávke a montáži kábla pre napájanie informačnej tabule a prípadne o doplnenie PD o pozíciu informačnej tabule a VV o chráničku pre uloženie kábla CYKY-J 3x2,5


Informačná tabuľa bude osadená na stĺp 257/20.

Výkaz výmer upravený o požadované položky.


Vec: Vybúranie a odvoz asfaltu, asfaltovanie chodníkov
Vo VV chýba položka pre vybúranie a odvoz asfaltu. Zároveň, v situácii sú asfaltované plochy, podľa nášho názoru nesprávne, označené čiastočne ako betón a čiastočne ako zámková dlažba. Podľa nášho názoru a našich skúseností (podľa požiadaviek obce) v navrhovanej trase bude potrebné vybúrať a zaasfaltovať cca 60 m2 chodníkov.
Otázka: Žiadame obstarávateľa o doplnenie VV o položku búranie asfaltu a taktiež o opravu množstva položky asfaltovanie chodníkov.

 

Rozsah povrchových úprav bol upresnený na základe predbežného stanoviska Sekcie správy a údržby ciest Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Zosúladený skutkový stav druhov povrchu s výkazom výmer.

Výkaz výmer upravený o požadované položky.



V súvislosti s doručenými ŽoV predlžujeme lehotu predkladania ponúk do 3.6. 2024, 9:00 hod.