Stav: Probíhající

Serverový čas: 17.07.2024 11:04

Karta veřejné zakázky #55956
Vystavba chovnej haly pre nosnice s volnym vybehom

Detail zprávy #536645

Datum a čas doručení
13.05.2024 22:46:13
Odesílatel
FOOD FARM, s. r. o.
Příjemce
Všichni
Typ
Správa o zakázce
Předmět
Vysvetlenie súťažných podkladov - na zaklade dopytu/ziadosti

Na základe dopytu:

Vážený verejný obstarávateľ,

podľa platnej legislatívy zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní je za správnosť poskytnutých súťažných podkladov, súlad projektovej dokumentácie s výkazom výmer, zodpovedný verejný obstarávateľ. Uvedené potvrdzuje aj rozhodnutie UVO č. 6971-6000/2014-ON/189 zo dňa 20. 10. 2014, ktoré bolo následne potvrdené ďalšími usmerneniami UVO a rozhodnutiami súdov SR, z ktorých vyplýva : ,,Za obsah súťažných podkladov, a teda aj za súlad výkazu výmer s projektovou dokumentáciou, resp. za ich bezchybnosť, ktoré sú pri zadávaní zákazky na uskutočnenie stavebných prác súčasťou súťažných podkladov, tak zodpovedá verejný obstarávateľ/ obstarávateľ. ..“

žiada uchádzač upraviť ustanovenie ZoD čl. 2 bod 2.3 : buď posledné dve vety vynechať alebo upraviť nasledovne :

„Zmluvné strany sa dohodli na tom, že vyhlásenia Zhotoviteľa podľa bodu 2.2 tohto článku zahŕňajú všetky informácie, ktoré Zhotoviteľ pri vynaložení odbornej starostlivosti mal a v postavení profesionálnej a skúsenej osoby a pri vynaložení maximálneho, spravodlivo žiadateľného úsilia, mohol získať pred uzavretím tejto Zmluvy, a to najmä podrobným oboznámením sa, vrátane inšpekcie, s miestom vykonávania Diela, ako aj so súvisiacimi miestami, posúdením informácií obsiahnutých v podkladoch vypracovaných Objednávateľom za účelom výberu Zhotoviteľa, vrátane informácií, ktoré pri vynaložení odbornej starostlivosti mal a v postavení profesionálnej a skúsenej osoby a pri vynaložení maximálneho, spravodlivo žiadateľného úsilia, mohol získať v rámci vysvetľovania týchto podkladov. Pod informáciami obsiahnutými v podkladoch vypracovaných Objednávateľom sa majú na mysli aj tam obsiahnuté pokyny Objednávateľa vo vzťahu k Dielu, vrátane spôsobu jeho vykonávania v rozsahu, v akom sú zadefinované. Zhotoviteľ sa zaväzuje oznámiť prípadné nezrovnalosti Objednávateľovi najneskôr do Termínu dokončenia diela (bod 5.1 Zmluvy); inak na ne nemusí Objednávateľ prihliadnuť a nie je povinný ich zohľadniť v rámci zmeny Zmluvy / Ceny. V prípade, ak Zhotoviteľ bude potrebovať v rámci Diela niečo doprojektovať po Termíne dokončenia diela (bod 5.1 Zmluvy), tak je povinný túto projektovú dokumentáciu nechať vypracovať u projektanta Objednávateľa, pričom náklady spojené s dodatočnou projektovou dokumentáciu znáša Zhotoviteľ; uvedené neplatí, ak potrebu doprojektovania Zhotoviteľ oznámi do Termínu ukončenia diela (bod 5.1 Zmluvy).“

Nakoľko lehota „do šesťdesiatich (60) kalendárnych dní odo dňa uzavretia tejto Zmluvy“ je neprimeraná, netransparentná, v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní a zároveň pôvodné ustanovenie bodu 2.3 ZoD je s ohľadom na druhú vetu ustanovenia bodu 2.8 ZoD „Odovzdanie staveniska bude uskutočnené v termíne do 1 kalendárneho mesiaca po vzniku účinnosti zmluvy za predpokladu vhodných klimatických podmienok.“ nerealizovateľná !!!

ZVEREJŇUJEME  ODPOVEĎ:

Transparentnosť vo verejnom obstarávaní sa vôbec nijako nedotýka a nie je v rozpore so stanovenou lehotou. Obstarávateľ jednoznačne a transparentne uvádza všetky lehoty, ktoré sú úzko spojené s potenciálom a cieľom vykonať dielo riadne a včas a s ohľadom na lehotu nutného ukončenia a vyúčtovania projektu v požadovanom termíne od poskytovateľa spolufinancovania.

Obstarávateľ nebude predlžovať lehotu, nakoľko má za to, že odborná spoločnosť so skúsenosťami s obdobnými stavbami dokáže bez problémov požadovanú podmienku splniť. V nadväznosti na ustanovenie bodu 2.2 Zmluvy o dielo: „Zhotoviteľ vyhlasuje, že túto Zmluvu uzavrel po tom, ako na základe odovzdanej projektovej dokumentácie s odbornou starostlivosťou zistil a posúdil informácie vzťahujúce sa k Dielu, k miestu realizácie Diela a podmienkam jeho vykonávania. Zhotoviteľ vyhlasuje, že je schopný Dielo v súlade s touto Zmluvou vykonať a že projektová dokumentácia, na ktorú táto Zmluva odkazuje, je pre vykonanie Diela vhodná (čo neznamená že je bez vád a nedostatkov).“ považujeme lehotu 60 dní od podpisu zmluvy (event. min. 30 dní od prevzatia staveniska) za primeranú a realizovateľnú.  

 

Za administráciu
Ing. Andrea Hrdá
FOOD FARM, s. r. o.
------------------------
E-mail: foodfarm.sa@sanagro.sk
Telefón: +421 910358482