Stav: Ukončená

Serverový čas: 18.05.2024 05:44

Karta veřejné zakázky #VO 01/2020
Kľúčové - IBV Pod Horou

Detail zprávy #77890

Datum a čas doručení
10.06.2020 13:30:56
Odesílatel
Mesto Nemšová
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Odpoveď na žiadosti o vysvetlenie VII

Dňa 10.06.2020 boli verejnému obstarávateľovi od záujemcov prostredníctvom systému Josephine doručené žiadosti o vysvetlenie podkladov a inej dokumentácie k podlimitnej zákazke na uskutočnenie stavebných prác (vyhlásenej vo Vestníku VO č. 102/2020 z 12.05.2020 pod sp. zn. 20017-WYP):
„Kľúčové - IBV Pod Horou“
vyhlásenej Mestom Nemšová, ul. J. Palu 2/3, 914 41 Nemšová, IČO: 00311812.


Otázky záujemcov zneli:

Otázka č. 1:
Žiadame o odpoveď, či bude možné spraviť odstávku plynu na Slnečnej ulici počas prepájania s novým plynovodom?

Odpoveď verejného obstarávateľa na otázku č. 1:
Nebude možné spraviť odstávku plynu na Ul. Slnečnej. Je potrebné realizovať prepoj za plnej prevádzky /tzv. ostrý prepoj/

Otázka č. 2:
Predĺži verejný obstarávateľ primerane lehotu na odovzdanie ponúk vzhľadom na doplnené vysvetlenie a výkazy výmer zo dňa 9.6.2020 ?
V zákone 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní v § 21 sa uvádza:
(4) Verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ primerane predĺžia lehotu na predkladanie ponúk, lehotu na predloženie žiadostí o účasť alebo lehotu na predkladanie návrhov, ak
a)
vysvetlenie informácií potrebných na vypracovanie ponuky, návrhu alebo na preukázanie splnenia podmienok účasti nie je poskytnuté v lehotách podľa § 48 a § 113 ods. 7 aj napriek tomu, že bolo vyžiadané dostatočne vopred alebo
b)
v dokumentoch potrebných na vypracovanie ponuky, návrhu alebo na preukázanie splnenia podmienok účasti vykonajú podstatnú zmenu.
Podľa nášho názoru doplnenie výkazov výmer potrebných pre ocenenie predmetu zákazky a vypracovanie ponuky považujeme za vykonanie podstatnej zmeny a tým pádom by mal verejný obstarávateľ zohľadniť a primerane predĺžiť lehotu na predkladanie ponúk čo sa v tomto prípade nestalo.
Žiadame preto predĺženie lehoty o ďalších 5 pracovných dní.

Odpoveď verejného obstarávateľa na otázku č. 2:
Verejný obstarávateľ zaslal odpoveď na žiadosť o vysvetlenie 7 pracovných dní pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk. Lehota na predkladanie ponúk bola už predĺžená a aktuálne je lehota na predkladanie ponúk 18.6.2020.
Vo výkazoch výmer sa menili len drobné položky v SO 102, 103 a 103.1 (dažďová kanalizácia) a je zrejmé, ktoré položky to boli, keďže išlo o úpravy vyvolané žiadosťou o vysvetlenie, ktorej znenie je záujemcom známe.
V snahe, aby uchádzači naceňovali správne výkazy-výmer a eliminovali sa prípadné chyby v ponukách, zaslal verejný obstarávateľ znovu všetky výkazy-výmer v aktuálnom znení. Chcel, aby mali uchádzači „pokope“ všetky správne výkazy. Toto bol ústretový krok zo strany verejného obstarávateľa. V ostatných výkazoch výmer neboli 9.6.2020 vykonané žiadne zmeny.
Zákonná lehota pre doručenie vysvetlenia je 3 pracovné dni, v našom prípade to bolo 7 pracovných dní, ku ktorým ešte treba pripadá aj víkend, čiže uchádzači mali odpoveď 9 dní vopred, čo považujeme (vzhľadom k tomu, že išlo len o drobné úpravy, ktoré zapracoval verejný obstarávateľ priamo do textu výkazu-výmer a zosumarizoval všetky výkazy na jedno miesto) za dostatočné.
V tejto zákazke je aktuálna dĺžka lehoty na predkladanie ponúk 38 dní.
Vzhľadom k uvedenému, ako aj vzhľadom ku skutočnosti, že verejný obstarávateľ chce začať s realizáciou stavby čím skôr, nebude predlžovať lehotu na predkladanie ponúk a lehota 18.6.2020 ostáva zachovaná.

Otázka č. 3:
Dňa 9.6.2020 boli zverejnené odpovede na žiadosť o vysvetlenie č. VI.
V odpovedi na otázku č. 5, tohto vysvetlenia, sa uvádza, že v objekte 103.1 Dažďová kanalizácia sa má poplatok za skladovanie zeminy a kameniva zahrnúť do položky "uloženie sypaniny na skládky".
Chceme obstarávateľa upozorniť, že v predmetnom objekte takáto položka nie je.
Doplní obstarávateľ túto položku do výkazu výmer?

Odpoveď verejného obstarávateľa na otázku č. 3:
Projektant upravil túto chybu. V prílohe posielame upravený výkaz-výmer. Prosím teda, oceňujte tie výkazy-výmer, ktoré sme Vám zaslali včera s výnimkou SO 103.1 Dažďová kanalizácia, kde oceňte tento výkaz-výmer.
Ospravedlňujeme sa za chybu projektanta.


Prosím, pri spracovávaní svojej ponuky zohľadnite vyššie uvedenú zmenu súťažných podkladov verejného obstarávateľa.


S pozdravom


JUDr. Miloš Mojto, primátor mesta Nemšová, v.r.