Stav: Ukončená

Serverový čas: 23.05.2024 07:25

Karta veřejné zakázky #VO 01/2020
Kľúčové - IBV Pod Horou

Detail zprávy #78409

Datum a čas doručení
15.06.2020 15:49:39
Odesílatel
Mesto Nemšová
Příjemce
Všichni
Typ
Ostatní
Předmět
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie č. IX.

Dňa 15.06.2020 o 14:31 hod. bola verejnému obstarávateľovi od záujemcu prostredníctvom systému Josephine doručená žiadosť o vysvetlenie podkladov a inej dokumentácie k podlimitnej zákazke na uskutočnenie stavebných prác (vyhlásenej vo Vestníku VO č. 102/2020 z 12.05.2020 pod sp. zn. 20017-WYP):
„Kľúčové - IBV Pod Horou“
vyhlásenej Mestom Nemšová, ul. J. Palu 2/3, 914 41 Nemšová, IČO: 00311812.


Otázka záujemcu znela:

Otázka č. 1:
Je termín plnenia uvedený v SP časť ZoD pre ll. etapu od 04/2021 do 30.06.2021 ( tj. doba výstavby 3 mesiace ) správny ?
Ak áno, potom kto medzi etapami výstavby bude zodpovedať za prevedené práce?
Alebo ide iba o preklep?

Odpoveď verejného obstarávateľa na otázku č. 1:

Termín je správny. Dielo bude zhotovované v etapách tak, ako je uvedené v zmluve.

Podľa zmluvy platí, že: „Ak zhotoviteľ pripraví dielo alebo jeho dohodnutú časť na odovzdanie pred dohodnutým termínom, zaväzuje sa objednávateľ toto dielo prevziať aj v skoršom ponúknutom termíne, pokiaľ bude dielo zhotovené riadne v súlade s platnými technickými normami, touto Zmluvou a projektovou dokumentáciou uvedenou v čl. II tejto Zmluvy.“
Zároveň sa v zmluve uvádza: „Zhotoviteľ bude dielo fakturovať až po riadnom zhotovení jednotlivých ucelených stavebných objektov – SO - t.z. predmetom fakturácie budú jednotlivé stavebné objekty - SO (každý SO samostatne, vždy bude vystavená faktúra až po ukončení SO, po dodaní všetkých dodávok vzťahujúcich sa na tento SO a uskutočnení všetkých prác a po odstránení všetkých prípadných vád a nedorobkov tohto SO).“

Jednotlivé SO budú teda samostatne preberané a aj fakturované. T. z. po riadnom ukončení jednotlivého SO bude tento SO prevzatý a aj fakturovaný. A v prácach na III. etape sa bude pokračovať potom podľa zmluvy - s predpokladom od 15.07.2022 do 15.08.2022.

Zároveň platí, že: „Dňom odovzdania diela prechádza na objednávateľa vlastnícke právo k dielu. Dňom riadneho odovzdania diela prechádza na objednávateľa aj nebezpečenstvo škody na diele, ktoré počas zhotovovania diela znáša zhotoviteľ.“ Toto platí aj pre jednotlivé, samostatné SO, ktoré budú prevzaté objednávateľom v zmysle zmluvy.

Podľa § 113 ods. 7 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov platí, že: „Vysvetlenie informácií uvedených vo výzve na predkladanie ponúk, v súťažných podkladoch alebo v inej sprievodnej dokumentácii verejný obstarávateľ bezodkladne oznámi všetkým záujemcom, najneskôr však tri pracovné dni pred uplynutím lehoty na predkladanie ponúk za predpokladu, že o vysvetlenie sa požiada dostatočne vopred.“ Žiadosť o vysvetlenie bola doručená až dnes, v čase o 14:31, avšak verejný obstarávateľ považuje za transparentné a správne, aby aj na takúto žiadosť odpovedal.
Vzhľadom ku skutočnosti, že týmto vysvetlením nedochádza k zmene podkladov, ani zmluvy a ani výkazu-výmer, a že ide len o upresnenie, nebude verejný obstarávateľ už predlžovať lehotu na predkladanie ponúk.



S pozdravom


JUDr. Miloš Mojto, primátor mesta Nemšová, v.r.