Status: Cancelled

Server time: 17.05.2024 05:14

Tender card #2021/1/PB-Ja
Prestupné bývanie v obci Jarovnice

Message detail #125606

Delivery date and time
20.04.2021 23:55:58
From
Obec Jarovnice
To
All
Type
Competition requirements
Subject
Oprava súťažných podkladov

Verejnému obstarávateľovi boli doručené dňa 19.04.2021 nasledovné otázky záujemcov:
VO "Prestupné bývanie v obci Jarovnice".

Otázky záujemcu č. 1
V ZoD časť "F" je potrebné v prílohe doložiť Svetelnotechnické parametre osvetľovacej sústavy - verejné osvetlenie MK, vrátane svetelnotechnických výpočtov.
Prílohou k súťažným podkladom je PD, SO 06 Verejné osvetlenie. V uvedenej PD nie je definovaná trieda osvetlenia vozovky - žiadame doplniť.
V lokalite 3x12 b.j. rozmiestnenie svietidiel nevyhovuje normovým požiadavkám na intenzitu a rovnomernosť osvetlenia vozovky. Žiadame odpoveď, či normové hodnoty majú byť splnené aj pre pešie komunikácie a pre parkovacie stojiská. Dané parametre sa daj ovplyvniť napr. výškou stožiara a doplnením napr. o výložník. Zadefinujte použitie týchto komponentov.

Otázky záujemcu č.2
Otázka č. 1
Žiadame verejného obstarávateľa o zosúladenie podkladov v podobe projektovej dokumentácie časti: „Jarovnice 3x12 bj“ v stavebnom objekte: „SO 06 – Verejné osvetlenie – 3x12bj“
Nakoľko kritériom na vyhodnotenie ponúk je v zmysle čl. II.2.5) Výzvy na predkladanie ponúk s Relatívnou váhou: „1“ „Svetelnotechnické parametre osvetlenia (verejné osvetlenie) – intenzita osvetlenia a zároveň s Relatívnou váhou: „1“ „Svetelnotechnické parametre osvetlenia (verejné osvetlenie) – rovnomernosť osvetlenia“ je nutné poskytnúť správne podklady.
V spomenutných súťažných podkladoch bola zverejnená pod výkresom č. 2 časti Verejné osvetlenie – Situácia. Medzi bytovým domami A1 a A2 sa nachádzajú stožiare so svietidlami. Pri bytovom dome A1 je stožiar s ozn. V06 a V02. Pri bytovom dome A2 je stožiar V03.
Sme toho názoru, že vzdialenosti medzi stožiarmi nemôžu byť viac ako 15 m, a to kvôli jednotlivým dosahom dopadu lúčov svetla. Máme taký názor, že pri takomto rozostupe svietidiel verejeného osvetlenia nebude všade osvetlená plocha.
Na základe predošlých informácii kladieme otázku verejnému obstarávateľovi, či má uchádzač napriek spomenutým faktom postupovať pri nacenení v zmysle predloženej Projektovej dokumentácie a Výkazu výmer fakturačného celku č. 24, alebo budú opravené súťažné podklady v podobe Projektovej dokumentácie a výkazu výmer? Oprava by mala spočívať v doplnení stĺpov verejného osvetlenia so svietidlom.

Otázka č. 2
Žiadame verejného obstarávateľa o doplnenie projektovej dokumentácie o Normatívne požiadavky, aby uchádzač vedel správne vypočítať a stanoviť hodnotiace kritérium v podobe Svetelnotechnické parametre osvetlenia, ktoré tvoria hodnotiace kritérium v zmysle čl. II.2.5) Výzvy na predkladanie ponúk.
Žiadame verejného obstarávateľa o poskytnutie informácie o zatriedení vozovky. V zmysle normatívnych požiadaviek sú triedy vozoviek v rozmedzí M1 – M6.

Otázka č. 3
 Žiadame verejného obstarávateľa o upresnenie dodávky súťažných podkladov, nakoľko v časti suťažných podkladov v prílohe 01.7_Zmluva cast F Technicke riesenie_Jarovnice_PB.doc“ sa nachádza časť ,, tepelno-technické riešenie (A1-SO-01 Bytový dom 12 B.J.)“
Je potrebné dodať Projektové hodnotenie, alebo Technické posúdenie?

Na základe vyššie uvedených otázok verejný obstarávateľ odoslal dňa 20.4.2021 redakčnú opravu výzvy na predkladanie ponúk s novým termínom predkladania ponúk: 11.5.2021 o 9:30.
Zároveň bola v profile verejného obstarávateľa zverejnená oprava súťažných podkladov č.1, pričom boli zverejnené projektantom a verejným obstarávateľom opravené platné prílohy k súťažným podkladom:
textové prílohy k súťažným podkladom
01.5.1_Príloha k ZoD cast D_zadanie-špecifikácia položiek_Jarovnice_PB_oprava
01.7_Zmluva cast F Technicke riesenie_Jarovnice_PB_oprava
projekčné prílohy k súťažným podkladom
so06_01 sprava_oprava
so06_02 situacia_oprava
so06_03 stoziar_oprava
so06 mocidlany_01 sprava_doplnenie
Vo vyššie opravených resp. doplnených dokumentov sú zodpovedané vyššie uvedené otázky záujemcov.

Ing. Slavko Žilinčík - splnomocnená osoba pre predmetné VO