Status: Completed

Server time: 19.05.2024 13:34

Tender card #2/2021 MM
Vykonávanie odborných skúšok a prehliadok (revízií), funkčných skúšok na prvkoch fyzickej a objektovej bezpečnosti na pracoviskách Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s.

Message detail #127491

Delivery date and time
28.04.2021 13:16:02
From
Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.
To
All
Type
Other
Subject
Doplňujúce informácie

Dobrý deň,

v zmysle žiadostí o vysvetlenie, ktoré boli doručené obstarávateľskej organizácií dňa 27.4.2021 a 28.4.2021 dopĺňame nasledovné:

Otázka č.1:
„Dovolili by sme si informovať ohľadne nesúladu dvoch cenových príloh "Pr_1_vzvy NPK FaOB" a "priloha_3_cenova ponuka (5)". Do ponuky máme predložiť obidve, jednu ako Návrh na plnenie kritérií a druhú ako súčasť príloh k zmluve. Avšak, navzájom nesedia, sú v nich uvedené rôzne počty objektov (pr. Objekt č.3 v Bratislavskom kraji s kontrolami EZS, SKV a PTV, ktorý je uvedený v NPK nie je uvedený ani v cenovej ponuke ani v špecifikácii termínov ani v zozname objektov....)

Žiadame o potvrdenie, že máme považovať za správny podklad "priloha_3_cenova ponuka (5)", nakoľko tento súhlasí so špecifikáciou termínov aj so zoznamom objektov. A podľa neho máme vytvoriť aj NPK.“

Odpoveď č.1:
Obstarávateľská organizácia potvrdzuje, že správny podklad je "priloha_3_cenova ponuka (5)".
Obstarávateľská organizácia sa ospravedlňuje za vzniknuté komplikácie a pridala upravenú prílohu "Pr_1_vzvy NPK FaOB“ do dokumentov k zákazke a zároveň do prílohy tejto správy.

Otázka č.2:
„V súťažných podkladoch "Výzva na predloženie PP" v bode č. 16) podmienky účasti žiadate od uchádzačov "doklady preukazujúce: a) je oprávnený poskytovať službu".
Rozumieme správne, že požadujete od uchádzačov licenciu technickej služby? Prípadne, ak požadujete ďalšie doklady prosíme o ich upresnenie".

Odpoveď č.2:
Na poskytovanie predmetnej služby je nevyhnutná licencia technickej služby, nakoľko predmetnou licenciu je potrebné disponovať v zmysle §7 ods. 1 zákona č, 473/2005 Z. z. o súkromnej bezpečnosti v rozsahu projektovanie, montáž, údržba, revízia a oprava. T.z. oprávnenou osobou na poskytovanie požadovanej služby je ten, kto vlastní túto platnú licenciu a ak má povinnosť zapisovať sa do Obchodného registra - súčasne má dotknutú "technickú službu" ako druh živnosti uvedenú aj v Obchodnom registri SR.

S pozdravom
Mgr. Kristína Latáková