Status: Ongoing

Server time: 23.04.2024 15:06

DPS card #DNS NL 3/2021
Stavebné práce

Message detail #167634

Delivery date and time
25.11.2021 09:13:25
From
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
To
All
Type
Other
Subject
Odpoved na žiadosti o vysvetlenie

Dobrý deň prajem,

dovoľujeme si Vás zaslať odpoveď na žiadosť o vysvetlenie:

Otázka č.1 :
V návrhu zmluvy o dielo tvoriacej súčasť obstarávateľom poskytnutých súťažných podkladov je v článku 5, bod 5.1 definovaná cena ako cena konečná, bez možnosti jej navýšenia.
Môže obstarávateľ vysvetliť akým spôsobom hodlá riešiť prípadnú situáciu a jej dopad na cenu, keď sa v priebehu realizácie preukáže nesúlad medzi podkladmi poskytnutými obstarávateľom a skutočnosťou, t.j. bude potrebné , i v záujme dodržania kvalitatívnych požiadaviek, zrealizovať práce a dodávky nevyhnutné pre riadne a správne vyhotovenie diela nezahrnuté v podkladoch, resp. rozpočte poskytnutých obstarávateľom k spracovaniu ponuky ?

Odpoveď č. 1

Obstarávateľská organizácia bude v prípade potreby vykonať zmenu zmluvy postupovať v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, najmä v súlade s § 18 zákona o verejnom obstarávaní.

 Otázka č.2 :

V návrhu zmluvy o dielo tvoriacej súčasť obstarávateľom poskytnutých súťažných podkladov je v článku 3, bod 3.8 definovaná povinnosť zhotoviteľa pri vykonávaní Diela poveriť svojho zástupcu pre koordináciu bezpečnosti pri uskutočňovaní stavby.
Chápeme správne, že pod pojmom koordinátor BoZP je myslený zamestnanec zhotoviteľa – bezpečnostný technik, resp. iný jeho zamestnanec, ktorý nie je súčasne stavbyvedúcim na danej stavbe ?

Odpoveď č. 2

Môže byť súčasne aj stavbyvedúcim pokiaľ spĺňa požiadavky na bezpečnostného technika


Otázka č.3 :
V návrhu zmluvy o dielo tvoriacej súčasť obstarávateľom poskytnutých súťažných podkladov je v článku 5, bod 5.2 definovaný spôsob fakturácie, t.j. po riadnom dokončení a odovzdaní diela.
Môže obstarávateľ upresniť, aká bude prípadná ním predpokladaná hodnota a doba realizácie jednotlivých akcií ktoré budú ním zadávané prostredníctvom DNS do súťaže na výber ich zhotoviteľa a prípadne upraviť i znenie bodu 5.2 a to tak, že bude umožnená aj mesačná fakturácia ?

Odpoveď č. 3

Dĺžka jednotlivých akcií bude posudzovaná individuálne a bude vychádzať zo spracovanej projektovej dokumentácie. V prípade stavieb ktorých lehota výstavby bude dlhšia ako  presiahne 2 mesiace môžeme povoliť mesačnú fakturáciu.

S pozdravom


PhDr. Kristína Juhászová