Status: Completed

Server time: 16.06.2024 07:26

Tender card #NL 36/2021
Komplexné zabezpečenie bezpečnostných systémov PSN a CCTV

Message detail #181539

Delivery date and time
31.01.2022 14:10:25
From
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
To
All
Type
Other
Subject
Odpoved na žiadosti o vysvetlenie 31.1.2021

Dobrý deň prajem,

obstarávateľská organizácia Vám zasiela odpoveď na ŽoV:

Otázka:

Verejný obstarávateľ požaduje v zmysle Prílohy č. 1 (Špecifikácia služby) Rámcovej zmluvy, písm. A a B údržbu a kontrolu poplachového systému narušenia (PSN) a uzatvoreného televízneho okruhu (CCTV). K systému PSN nie je uvedený rozsah a počet pripojených prvkov ( modul, detektor, akumulátor.... ) do jednotlivých systémov PSN. Špecifikácia udáva len počet 49 kusov PSN systémov.
Ako má uchádzač správne oceniť kontrolu za systémy PSN, aby bola cena konkurencieschopná, keď nie je známe koľko prvkov je pripojených do jednotlivých systémov PSN ?
Daná skutočnosť zvýhodňuje záujemcu, ktorý systém pozná alebo spravuje.
Žiadame obstarávateľa o doplnenie informácií o prvkoch k jednotlivým systémom PSN.
Príklad :
Predajňa cestovných lístkov Olejkárska – 1 x ústredňa PSN, 6 x PIR, 1 x rozširovací modul so zdrojom, 2 x Akumulátor ......


Odpoveď:

V spoločnosti máme nainštalovaných 49 PSN systémov.

Každý systém sa skladá z jednej ústredne, napájanej prostredníctvom jedného akumulátora (12 V/18 Ah) , iný zdroj napájania ústredňa nemá.

Počet PIR detektorov pripojených k jednotlivým ústredniam, vzhľadom k citlivosti zverejnených informácií, budú sprístupnené až úspešnému uchádzačovi po podpise zmluvy, ktorý je následne v zmysle zmluvných podmienok povinný zachovávať o týchto skutočnostiach mlčanlivosť.

V priemere na jednu ústredňu máme pripojených 7 PIR detektorov (celkovo pripadá na všetky PSN systémy cca 350 PIR detektorov). K počtu pripojených PIR detektorov na jednu ústredňu môžeme ešte dodať, že ani na jednej ústredni nie je potrebný (a ani nemáme nainštalovaný) rozširovací modul.

Obstarávateľská organizácia v tejto súvislosti uvádza, že záujemcov a uchádzačom je za účelom prípravy ponuky umožnené zúčastniť sa obhliadky miesta plnenia a obstarávateľská organizácia záujemcom a uchádzačom odporúča obhliadku absolvovať.

Ďakujeme za pochopenie

S pozdravom

PhDr. Kristína Juhászová