Status: Completed

Server time: 13.05.2024 08:47

Tender card #135/22
Obnova stávajících PC a SW MS Office 2021 pro DPMB, a.s.

Message detail #249522

Delivery date and time
27.06.2022 11:49:57
From
Dopravní podnik města Brna, a. s.
To
All
Type
Other
Subject
Vysvětlení poptávkové dokumentace č. 1.

Dobrý den,

na základě žádosti jednoho z účastníků Vám zasíláme vysvětlení poptávkové dokumentace č. 1.


Vznesený dotaz:

Dobrý den, v zadávací dokumentaci jsou uvedeny parametry odkazující přesně na jednoho výrobce, respektive jeden produkt. Prosíme o uvolnění parametrů tak, aby se soutěže mohli účasnit i další výrobci a mohlo tak dojít k hospodářské soutěži. Kombinace parametrů odkazující na Dell Optiplex ( Rozměry: maximálně 30 x 10 x 30 cm (š–v–h) // Myš: laserová, USB (vícetlačítková s regulací rychlosti kurzoru) s kolečkem, černá od stejného výrobce jako základní jednotka PC // Procesor: Intel 12. generace Core i3-12100 )
V současnosti není na trhu jiný výrobce vybaven touto novou generací procesorů společně s rozměry 30x10x30 a myši disponující touto funkcí.
Lze nabídnout procesory o vyšším výkonu ve starší generaci, v tomto případě nemá však uchazeč možnost danou zakázku vyhrát z důvodu značně vyšší ceny.
V případě dostupnosti PC vybavených tímto procesorem je zde zase problém s Vámi uvedenými rozměry.

Prosíme o úprave tak aby se mohlo soutěže učastnit více vyrobců a odběratel dostane zboží stejného výkonu, stejných technickych parametrů s možností lepšího cenového vstupu.
Příklad úpravy může být tento
Rozměry: maximálně 30 x 10 x 30 cm (š–v–h) s odchylkou ± 12% // Myš: laserová, s kolečkem, černá od stejného výrobce jako základní jednotka PC // Procesor: o výkonu min 14 000 bodů dle cpubenchmark.net


Odpověď zadavatele: 

Zadavatel nepovažuje jím stanovené technické podmínky na plnění veřejné zakázky za nijak nepřiměřené.

Jak je již patrno ze samotného předmětu veřejné zakázky, jedná se o obnovu stávajících zařízení provozovaných zadavatelem, proto je technická specifikace nastavena tak, aby splňovala požadavky na jednotnou platformu těchto zařízení v DPMB, a.s.

Technické podmínky uvedené v poptávkové dokumentace jsou nastavené jako minimální (jedná se o referenční modely). Nebrání tak případnému účastníkovi nabídnout obdobné alternativní řešení při dodržení  této minimální technické specifikace.

Zadavatel stanovuje zadávací podmínky všech svých veřejných zakázek tak, aby umožnil účast co nejširšímu okruhu dodavatelů a to, jakou cenu nabídne výrobce svým obchodním partnerům, není možné zadavatelem zjistit ani nijak ovlivnit.


S pozdravem a přáním pěkného dne

Bc. Adéla Borovková
Zakázkový odbor
DPMB, a.s.