Status: Completed

Server time: 04.05.2024 17:10

DPS tender card #DNS NL 1/2022-002
DNS_Modernizácia rozvodov trakčných káblov DPB, a.s. – Dolné Hony – 1. Etapa_02_2022

Message detail #268516

Delivery date and time
02.08.2022 12:50:13
From
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
To
All
Type
Other
Subject
Odpoved na žiadosti o vysvetlenie

Dobrý deň prajem,

obstarávateľská organizácia  si Vám dovoľuje zaslať odpoveď na žiadosť o vysvetlenie:

1. Príloha č.4 – Kritérium na vyhodnotenie ponúk

Vo „Výzve .. “ príloha č.4 – Kritérium na vyhodnotenie ponúk a pravidlá uplatňovania kritéria ... , je uvedený odstavec , cit.: „Obstarávateľská organizácia upozorňuje .... “

Otázka: Môže vysvetliť obstarávateľ toto upozornenie vr. rozhodujúcich parametrov?

Odpoveď: V tomto prípade ide o zjavnú chybu v písaní a obstarávateľská organizácia predmetný odstavec vypúšťa.

2. Podľa ZoD na predmet zákazky „DNS_Modernizácia rozvodov trakčných káblov DPB, a.s. – Dolné Hony – 1. Etapa_02_2022“ čl. 2 PREDMET ZMLUVY a odst. 2.2 cit.:

Odst. 2.2 Dielo bude vykonané na základe 1 (jednej) písomnej objednávky. Objednávka bude obsahovať najmä špecifikáciu Diela v súlade s Prílohou 1 Zmluvy, termín vykonania Diela a Miesto plnenia. Objednávka bude podkladom pre fakturáciu podľa článku 5 Zmluvy. Objednávku môže Objednávateľ zaslať poštou alebo elektronickou poštou na emailovú adresu kontaktnej osoby pre technické veci Zhotoviteľa uvedenej v záhlaví Zmluvy. Doručením objednávky Zhotoviteľovi sa objednávka považuje za potvrdenú Zhotoviteľom.

Z uvedeného a ani z ďalších odst. ZoD, nevyplýva predpokladaná doba realizácie predmetnej zákazky a v súčasnosti je viazaná na dodávky materiálov.

Vzhľadom na chýbajúcu predpokladanú dobu realizácie, žiadame predmetný odst. upraviť resp. doplniť nasledovne :

Odst. 2.2 Dielo bude vykonané na základe 1 (jednej) písomnej objednávky. Objednávka bude obsahovať najmä špecifikáciu Diela v súlade s Prílohou 1 Zmluvy, termín vykonania Diela a Miesto plnenia. Objednávka bude podkladom pre fakturáciu podľa článku 5 Zmluvy. " Vystavenie objednávky je viazane na prehlásenie zhotoviteľa o pripravenosti na realizáciu diela. " Objednávku môže Objednávateľ zaslať poštou alebo elektronickou poštou na emailovú adresu kontaktnej osoby pre technické veci Zhotoviteľa uvedenej v záhlaví Zmluvy. Doručením objednávky Zhotoviteľovi sa objednávka považuje za potvrdenú Zhotoviteľom.

Odpoveď: Obstarávateľská organizácia s návrhom na doplnenie zmluvného ustanovenia nesúhlasí a v tomto smere zmluvu neupraví.

3. Podmienky vykonania diela.

Odst. 3.1 doplniť resp. upraviť nasledovne : Zhotoviteľ sa zaväzuje vykonať Dielo do 90 dní odo dňa odovzdania staveniska . Podpísaním ZoD začína plynúť povinnosť Zhotoviteľa zabezpečiť materiál na realizáciu predmetného Diela. Doba realizácie Diela začína plynúť dňom odovzdávky staveniska.

Odpoveď: Obstarávateľská organizácia s návrhom na doplnenie zmluvného ustanovenia súhlasí a v tomto smere zmluvu upraví a jej nové znenie zverejní.

Odst. 3.2 žiadame upraviť resp. doplniť nasledovne: Termín odovzdania staveniska je do 6 Pracovných dní odo dňa doručenia objednávky Zhotoviteľovi . Presný dátum odovzdávky staveniska Objednávateľ oznámi Zhotoviteľovi najneskôr 3 Pracovné dni vopred , a to následne po prehlásení Zhotoviteľa o jeho pripravenosti na vykonanie diela.

Odpoveď: Obstarávateľská organizácia s návrhom na doplnenie zmluvného ustanovenia nesúhlasí a v tomto smere zmluvu neupraví.

Odst. 3.3 žiadame doplniť o text nasledovne : V cene Diela nie sú zahrnuté činnosti a náklady spojené vytýčením inžinierských sietí , náklady na rozprávkové povolenie, náklady spojené s poplatkami miestnej správy za zaujatie verejného priestranstva a pod.

Odpoveď: Obstarávateľská organizácia s návrhom na doplnenie zmluvného ustanovenia nesúhlasí, nakoľko položka na vytýčenie sietí je zahrnutá v rozpočte a čo sa týka rozkopávkových povolení, tieto bude zabezpečovať obstarávateľská organizácia.

Vzhľadom na úpravu súťažnej dokumentácie obstarávateľská organizácia predlžuje lehotu na predkladanie ponúk o 10 dní.

Vopred ďakujeme za pochopenie


PhDr. Kristína Juhászová