Status: Ongoing

Server time: 19.05.2024 07:06

Tender card #5/2022
"Cyklotrasa Družstevná - Radlinského, Malacky"

Message detail #289026

Delivery date and time
13.09.2022 09:51:06
From
Mesto Malacky
To
All
Type
Other
Subject
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov

Dobrý deň, na základe žiadosti o vysvetlenie súťažných podkladov Vám dávame nasledovnú odpoveď:

Otázka:

V zmluve o dielo je uvedená fakturácia vykonaných prác a dodávok – cit. Čl. V Platobné podmienky, bod 1.:
Čl. V
Platobné podmienky
1. Objednávateľ neposkytne Zhotoviteľovi žiadny preddavok. Úhrada nákladov za práce sa bude vykonávať štvrťročnými faktúrami so splatnosťou faktúry do 60 dní odo dňa doručenia daňového dokladu – faktúry. Zhotoviteľ je oprávnený vystaviť faktúru až na základe Objednávateľom schváleného Súpisu prác. Bez rozporov odsúhlasené súpisy vykonaných prác budú podklady pre vystavenie faktúry. Faktúra bude obsahovať náležitosti daňového dokladu podľa príslušných právnych predpisov, najmä podľa ust. § 71 až 74 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.

Dovoľujeme si úctivo požiadať verejného obstarávateľa o zmenu fakturačných podmienok a to na mesačnú fakturáciu úpravou zmluvy o dielo, pričom by sa bod 1. Čl. V Platobné podmienky zmenil na nasledovné znenie:

1. Objednávateľ neposkytne zhotoviteľovi žiadny preddavok. Úhrada nákladov za práce sa bude vykonávať na základe faktúry vystavenej raz za mesiac so splatnosťou faktúry do 60 dní odo dňa doručenia daňového dokladu – faktúry. Zhotoviteľ je oprávnený vystaviť faktúru až na základe Objednávateľom schváleného Súpisu prác. Bez rozporov odsúhlasené súpisy vykonaných prác budú podklady pre vystavenie faktúry. Faktúra bude obsahovať náležitosti daňového dokladu podľa príslušných právnych predpisov, najmä podľa ust. § 71 až 74 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.


Odpoveď:

Verejný obstarávateľ nesúhlasí so zmenou fakturačného obdobia, Úhrada nákladov za práce sa bude vykonávať štvrťročnými faktúrami.


S pozdravom 


Ing. Eva Sokolová