Status: Ongoing

Server time: 06.07.2024 11:19

Tender card #VUCH_ANAL_TECH
Analytická technika a zariadenia

Message detail #426558

Delivery date and time
26.07.2023 14:20:55
From
Výskumný ústav vodného hospodárstva
To
All
Type
Other
Subject
Vysvetlenie informácií potrebných na vypracovanie ponuky

Vážení záujemcovia,

verejný obstarávateľ obdržal žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov. V súlade s § 48 zákona 343/2015 Z. z. Vám verejný obstarávateľ poskytuje vysvetlenie informácií potrebných na vypracovanie ponuky.

1.Viete uviesť pre UHPLC požadovaný minimálny pracovný tlak?

1.1 Podstata UHPLC systému je vo výkonnosti viacerých komponentov za účelom dosiahnutia vysokej účinnosti separácie v krátkom čase, okrem maximálneho dosianuteľného (resp. minimálneho požadovaného) pracovného tlaku sú to aj ostatné komponenty UHPLC systému, ako napríklad veľkosť mŕtveho objemu, schopnosť tvorby rýchleho gradientu aj pri malých prietokoch, obmedzovač pulzov, ale aj výkonnosť automatického dávkovača, veľkosti kyviet v detektoroch, frekvencia zberu dát z detektorov, veľkosti kapilár spájajúcich jednotlivé komponenty systému. Minimálny ani maximálny pracovný tlak UHPLC systému nešpecifikujeme, podobne ako parametre ostatných komponentov. Pri hodnotení splnenia požiadaviek na technickú špecifikáciu ponúkaného UHPLC systému sa sústredíme na technický/katalógový list; link na internetovú stránku tovaru, prípadne iné zdroje, aby sme dokázali posúdiť, že ponúkaný systém je z kategórie UHPLC a nie konvenčných HPLC systémov.



2.Popisujete úpravu vzorky - úprava vzorky je mikroextrakciou 1L nefiltrovanej vzorky hexánom, zakoncentrovanie a výmena hexánu za acetonitril, konečný objem extraktu 200 µl- jedná sa všeobecnú informáciu o úprave vzorky pred vzorkovaním do vialky a nástrekom do UHPLC alebo popisujete in-situ úpravu, ktorá má byť prevedená v systéme UHPLC?

2.1 Opis metódy úpravy vzorky je doplňujúca vysvetľujúca informácia pre uchádzača, úprava vzorky sa robí manuálne off-line a upravená vzorka sa vkladá do autosamplera UHPLC. UHPLC má slúžiť len na analýzu pripravených extraktov.


S pozdravom a prianím príjemného dňa