Status: Ongoing

Server time: 07.07.2024 13:22

Tender card #49625
CENTRÁLNY CHLADIACI SYSTÉM PRE HYDINOVÝ BITÚNOK

Message detail #476087

Delivery date and time
23.11.2023 13:29:48
From
HSH spoločnosť s ručením obmedzeným
To
All
Type
Competition requirements
Subject
Vysvetlenie ponúk

Dobrý deň, dňa 22.11.2023 ste sa spýtali:


Vážený verejný obstarávateľ.
Žiadame vás o vysvetlenie bodu č.5 Výzvy na predkladanie ponúk. Uvádzate nasledovné: Dotovaný subjekt umožňuje predloženie ponuky s ekvivalentným riešením. Pri použití ekvivalentného riešenia musí mať navrhované riešenie vlastnosti (parametre) rovnocenné alebo vyššie vlastnostiam (parametrom) výrobkov (materiálov, technológií, atď.), ktoré sú uvedené v podrobnej špecifikácii.
Otázka č. 1 : K čomu konkrétne môže záujemca predložiť ekvivalentné riešenie, nakoľko neuvádzate konkrétne typy komponentov ? Môže záujemca predložiť ponuku s iným množstvom kompresorov ?


Otázka č.2: Môže verejný obstarávateľ predĺžiť lehotu na odovzdávanie ponúk ? Rozsah zákazky je príliš rozsiahli na to, aby sa cenová ponuka dala relevantne vypracovať v tak krátkom čase. Súťažné podklady neobsahujú projektovú dokumentáciu. Túto si musíme spracovať, následne na to vytypovať komponenty a vypracovať celú cenovú ponuku.
Lehota na predkladanie cenovej ponuky zadaná verejným obstarávateľom do 27.11.2023 23:59:59 sa nám javí ako nedostatočná a krátka. Preto žiadame verejného obstarávateľa o predĺženie lehoty na odovzdávanie ponúk o 7 dní.


Vážený uchádzač, k uvedenému Vám poskytujeme nasledujúce odpovede:

Otázka 1: Áno, záujemca môže predložiť ponuku s iným množstvom kompresorov, v špecifikácii je uvedený len ich minimálny počet.

Otázka 2: V systéme Josephine sú naše špecifikácie zverejňované opakovane už niekoľko mesiacov v rámci PHZ, ktorá sa nemenila. Zároveň po skúsenostiach vieme, že v lehote, ktorú požadujeme dokážeme dostať dostatočný počet nezávislých cenových ponúk aj od firiem, o ktorých sme doteraz netušili, že sa daným predmetom zákazky zaoberajú a priamo sme ich nevyzývali. Z uvedeného dôvodu a kvôli krátkosti času na predloženie VO na kontrolu (VO je viazané na projekt zo ŠF EÚ) zatiaľ nad touto možnosťou neuvažujeme. Technická špecifikácia je veľmi široko popísaná, hlavné komponenty sú popísané dostatočne, ich spracovaniu a detailnej príprave sme venovali niekoľko mesiacov. Špecifikácia a jej presný popis sú detailnejšie, nad rámec bežne zadávaných špecifikácií a zároveň popísané tak, aby umožňovali neobmedzený vstup viacerým druhom technológií, ktoré samozrejme dodávateľ musí spojiť do funkčného celku. Zároveň upozorňujem, že projektová dokumentácia musí byť odovzdaná až ku dielu, nie počas nacenenia ponúk a v tomto kroku ju nepožadujeme. Ku dokumentácii k tejto technológii a VO je možné dostať sa už vyše roka  našimi výzvami na nacenenie PHZ od termínu 28.4.2022. Je nám jasné, že niektorí uchádzači prečítajú výzvu možno v posledný deň, ale tento fakt nevieme ovplyvniť a vzhľadom na detailnú prípravu, informácie zverejnené niekoľko mesiacov a potrebu urgentného predloženia VO na kontrolu z dôvodu splnenia podmienok riadiaceho orgánu Vás prosíme o pozorné a dôkladné nacenenie v pôvodnom termíne.