Status: Ongoing

Server time: 20.05.2024 17:32

Tender card #51648
Fotovoltaická elektráreň

Message detail #494318

Delivery date and time
20.01.2024 16:43:51
From
Poľnohospodárske družstvo Magura
To
All
Type
Other
Subject
Vysvetlenie k žiadosti

Dňa 19. 01. 2024 09:36:40 bola potencionálnym dodávateľom doručená -  žiadosť o nápravu s predmetom „Neadekvátne podmienky v ZoD a žiada o úpravu absolútne neadekvátnych podmienok v ZoD a to hlavne

1. Termín dodania: do 7 pracovných dní od zaslania objednávky na základe tejto zmluvy.

8. Predávajúci sa zaväzuje, že v prípade poruchy od jej nahlásenia nastúpi na jej odstránenie v sídle kupujúceho v lehote do 4 hodín v pracovných dňoch a do 6 hodín cez dni pracovného pokoja a sviatkov.

3. Predávajúci je povinný dodržať parametre predmetu zmluvy tak, ako ich uviedol v cenovej ponuke zo dňa .............. V prípade nedodržania týchto parametrov je povinný uhradiť kupujúcemu sankciu za nedodržanie parametrov vo výške 50% kúpnej ceny v €.
4. Predávajúci je povinný dodržať termín dodania v zmysle článku IV tejto zmluvy. V prípade nedodržania týchto termínov je kupujúci oprávnený nárokovať si zmluvnú pokutu vo výške 0,5% predajnej ceny za každý deň omeškania, minimálne však vo výške 3 000,- € a predávajúci sa zaväzuje túto zmluvnú pokutu uhradiť v termíne do 30 kalendárnych dní od obdržania faktúry vystavenej na túto zmluvnú pokutu.
5. Predávajúci je povinný dodržať lehotu nástupu na servis v zmysle článku V tejto zmluvy. V prípade nedodržania tejto lehoty je kupujúci oprávnený nárokovať si zmluvnú pokutu vo výške 400,- € v prvý deň nahlásenia poruchy a 2% predajnej ceny za každý ďalší deň omeškania, minimálne však vo výške 400,- €. Predávajúci sa zaväzuje túto zmluvnú pokutu uhradiť v termíne do 30 kalendárnych dní od obdržania faktúry vystavenej na túto zmluvnú pokutu.

Odpoveď:

Z doručenej žiadosti obstarávateľ nevie vyhodnotiť, v čom spočívajú tzv. absolútne neadekvátne podmienky v ZoD“ a preto poskytujeme nasledovné vyjadrenie resp. upresnenie zmluvy.

Súčasťou zadania bol Návrh kúpnej zmluvy  a nie zmluvy o dielo, nakoľko väčšiu časť zákazky predstavuje dodávka tovaru v rámci ktorej sa uskutočňuje aj montáž dodaného tovaru.

 V Čl. IV Zmluvy bod 1 je uvedené „Termín dodania:  do 7 pracovných dní od zaslania objednávky na základe tejto zmluvy.“ 

Z uvedeného vyplýva, že obstarávateľ nepožaduje dodanie v momente po podpísaní zmluvy ale až zaslaním  objednávky na základe zmluvy.  Vystavenie objednávky bude závisieť na klimatických podmienkach aby nenastala situácia, že na streche bude sneh alebo námraza a z tohto dôvodu by potom nebolo možné namontovať fotovoltaické panely v požadovanej lehote. Lehota do 7 pracovných dní je adekvátna, nakoľko 30 kW FVE sa dá namontovať a sprevádzkovať do troch pracovných dní.

 K ostatným bodom žiadosti:

Predmetom zákazky je energetické zariadenie, ktorého inštalácia si vyžaduje zásah do rozvodov elektrickej energie. Takýto zásah do prevádzkového zariadenia samotného môže spôsobiť poruchu, ktorej dôsledkom bude nestabilita, porucha, alebo úplný výpadok elektrickej energie pre PD Magura.

Takýto výpadok, v prípade jeho dlhšieho trvania, spôsobí PD Magura znehodnotenie uskladneného mlieka, výpadok kúrenia a obmedzenie prevádzky, zastavenie dezinfekcie vody, výpadok napájania teliat, nemožnosť pripraviť kŕmne komponenty a zmesi, výpadok prípravy teplej vody, nevyhnutnej vo výrobnom procese, ale najmä na dezinfekciu, ale najmä spôsobí nevratné škody na zdravotnom stave stáda produkčných dojníc spôsobeného jeho nepodojením. Uvedené dopady spôsobia vo finančnom vyčíslení PD Magura finančné škody rádovo v desaťtisícoch Eur, v prípade fatálneho výpadku nevratné škody na stáde, ktorých finančný dopad sa bude počítať v státisícoch Eur. 

Vzhľadom na vyššie uvedené dopady a nepretržitú prevádzku, PD Magura trvá na dodávateľovi, ktorý je schopný realizovať dodávku a servis v požadovaných termínoch.

 Upresňujeme požiadavku na nástup na servis:

V pracovné dni: 

V dni pracovného pokoja a cez sviatky: