Status: Completed

Server time: 29.06.2024 17:57

Tender card #92/24
Dodávky Teflonových maziv

Message detail #538736

Delivery date and time
21.05.2024 09:33:19
From
Dopravní podnik města Brna, a. s.
To
All
Type
Other
Subject
Vysvětlení poptávkové dokumentace č. 1

Hezký den,

v označené věci jeden ze zájemců v rámci veřejné zakázky „Dodávky Teflonových maziv“ vznesl následující dotaz, na který zadavatel níže uvádí odpověď.

Vznesený dotaz č. 1:

Vyhlášené řízení na dodávku maziv s teflonem ( PTFE ) nás zajímá, protože takovéto produkty nabízíme také. Jde však o jinou značku, avšak se s tejnou specifikací. Můžeme naše zboží nabídnout jako náhradu?

Odpověď na  dotaz č. 1:

Zadavatel nepřipouští nabídky alternativ, jak uvádí v poptávkové dokumentaci kapitola 13 bod 13.2. Zadavatel dále dodává, že předepsané mazivo výrobcem vozidel je navrženo tak, aby zvládalo specifické teplotní a tlakové podmínky, ve kterých zařízení pracuje. Nesprávné mazivo může vést k jeho degradaci nebo nedostatečné ochraně při extrémních podmínkách.

Maziva mají různé chemické složení, které může reagovat s různými komponenty stroje. Výrobcem předepsané mazivo minimalizuje negativní chemické reakce, například s těsněním a jinými plastovými nebo kovovými částmi.

Pokud by dodavatel alternativních maziv vešel v jednání s výrobcem vozidla a ten by odsouhlasil jinou alternativu, pak se podobnému mazivu zadavatel nebrání - bere to však jako důležitou podmínku, kterou je nutné splnit. 

S pozdravem 

Adéla Borovková

zakázkové oddělení