Status: Ongoing

Server time: 17.05.2024 08:27

Tender card #KnK/19
Systém zhodnocovania BRO pre Krásno nad Kysucou

Message detail #64273

Delivery date and time
24.02.2020 14:45:38
From
Mesto Krásno nad Kysucou
To
All
Type
Competition requirements
Subject
Vysvetlenie SP

Žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov – otázka:
„Týmto Vás chceme upozoniť, že ste nezverejnili výkaz výmer, len jeho krycí list a jeho rekapituláciu, pre ocenenenie stavebných práce bude nutné doplniť podrobný výkaz výmer.
Ďakujeme za doplnenie.
Taktiež žiadame doplniť PD časť. E.1, G, H,“
„Žiadame o vysvetlenie, kedy doplní obstarávateľ podklady pre ocenovanie kompletnú PD a výkaz výmer, pretože zverejnené dokumenty sú nedostatočné. PD je len čiastočná a výkaz výmer neobsahuje žiadne položky.“

Odpoveď:
V rámci aktualizácie a doplnenia príloh súťažných podkladov boli uchádzačom poskytnuté a bez obmedzení zverejnené súbory s výkazom výmer a dopracovanou projektovou dokumentáciou.


Žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov – otázka:
„Žiadame o vysvetlenie požiadavky 12.1.7 Vyhlásenie o zhode alebo vyhlásenie o parametroch alebo technický list alebo protokoly z meraní uskutočnených laboratóriom akreditovaným v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 765/2008, ktorým sa stanovujú požiadavky akreditácie a dohľadu nad trhom k položkám diela: prevzdušňovacie potrubie, dúchadlá a sifónová nádoba s poklopom.
Považujeme túto požiadavku za tendenčnú , pretože pri realizácii bude uspešný uchádzač dodávať stavbu podľa projektu v ktorom sú špecifikované parametre jednotlivých dodávaných prvkov. Tieto budú vo schvalovacom konaní pri dodávaní diela schválené a dodané. Zároveň ku kolaudácii diela bude nutné preukázat vyhlásenie o parametroch dodavaných prvkov.
Žiadame preto túto podmienku vylúčiť zo súťažných podkladov. Takto použité požiadavky v minulosti viedli k tomu, že sa uchádza v súťaži len jeden uchádzač.“

Odpoveď:
V bode 12.1.7 súťažných podkladov verejný obstarávateľ definoval požiadavku na predloženie vyhlásenia o zhode alebo vyhlásenia o parametroch alebo technický list alebo protokoly z meraní uskutočnených laboratóriom akreditovaným v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 765/2008, ktorým sa stanovujú požiadavky akreditácie a dohľadu nad trhom k položkám diela: prevzdušňovacie potrubie, dúchadlá a sifónová nádoba s poklopom.
Uvedenú náležitosť ponuky verejný obstarávateľ určil a ponecháva v súťažných podkladoch tak, aby uchádzači mali možnosť zvoliť si pre nich jednu z uvedených náležitostí ponuky (t.z. vyhlásenie alebo technický list alebo protokol) a neobmedzil ani ich neprimerane administratívnej nezaťažil pri zostavovaní svojej ponuky. Avšak uvedené verejný obstarávateľ požaduje z dôvodu potreby zabezpečenia ďalších informácií poskytovaných uchádzačom v predloženej ponuke, na základe ktorých relevantne a objektívne vyhodnotí regulárnosť a prijateľnosť ponuky (nakoľko neuvádzame výrobcu ani typové označenie dotknutých položiek) a súlad položiek ponuky s projektovou dokumentáciou pre úspešné zrealizovanie diela v rámci pripravovaného projektu spolufinancovaného z EŠIF.