Status: Ongoing

Server time: 01.07.2024 13:17

Tender card #01/2020
Diely III. Nitra, BD Kmeťova ulica Územie „B“ C-307 Tokajská, Nitra + TV

Message detail #74503

Delivery date and time
14.05.2020 10:52:48
From
Nitrianska investičná, s.r.o.
To
All
Type
Other
Subject
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie SP.

Dobrý deň,
Dňa 11.05.2020 bola verejnému obstarávateľovi doručená nasledovná žiadosť o vysvetlenie SP:

VEC: Žiadosť o vysvetlenie a doplnenie súťažných podkladov č. 1 podľa § 113 ods. 7 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Verejná súťaž: Podlimitná zákazka bez využitia elektronického trhoviska na uskutočnenie stavebných prác pod názvom:
„Diely III. Nitra, BD Kmeťova ulica Územie ,,B“ C-307 Tokajská, Nitra + TV“
Vestník ÚVO č. 090/2020 zo dňa 29.04.2020 pod značkou 16448-WYP.

Vážený verejný obstarávateľ,
týmto si Vás dovoľujeme požiadať o vysvetlenie a doplnenie súťažných podkladov č. 1 na podlimitnú zákazku bez využitia elektronického trhoviska pod názvom ,,Diely III. Nitra, BD Kmeťova ulica Územie ,,B“ C-307 Tokajská, Nitra + TV“, ktorá bola vyhlásená vo vestníku ÚVO č. 090/2020 zo dňa 29.04.2020 pod značkou 16448-WYP na nasledovnú otázku:

Otázka č. 1:
Verejný obstarávateľ odpovedal na otázku jedného zo záujemcov v predmetnej súťaži a v elektronickom systéme JOSEPHINE zverejnil dňa 11.05.2020 nasledovnú odpoveď v rámci inštitútu vysvetľovania:

,,Stavbyvedúci je zodpovedný za realizáciu diela podľa zmluvy o dielo, projektovej dokumentácie a rozpočtu. Podpisuje súpisy vykonaných prác k jednotlivým vystaveným faktúram.
Zástupca stavbyvedúceho priamo zastupuje stavbyvedúceho počas jeho neprítomnosti na stavbe v plnom rozsahu.
Na preukázanie vzťahu stavbyvedúceho a jeho zástupcu k uchádzačovi je potrebné v prípade pracovného pomeru doložiť pracovnú zmluvu + životopis, v prípade obchodného vzťahu mandátnu zmluvu prípadne inú obchodnú zmluvu + životopis“.

Na základe nariadenia GDPR (General Data Protection Regulation), ktoré upravuje nariadenie EÚ 2016/679 a ktoré sa týka ochrany osobných údajov, si dovoľujeme požiadať verejného obstarávateľa v kontexte s jeho odpoveďou, ktorú zverejnil uchádzačom dňa 11.05.2020 ohľadom doloženia pracovnej zmluvy, a teda, či bude akceptovateľné, ak záujemca vo verejnej súťaži na preukázanie vzťahu stavbyvedúceho a jeho zástupcu k uchádzačovi predloží čestné vyhlásenie uchádzača podpísané štatutárom spoločnosti, že má s uvedenými pracovníkmi uzatvorené pracovné zmluvy? resp. čestné vyhlásenie stavbyvedúceho a jeho zástupcu, že sú jeho zamestnancami? Zároveň si dovoľujeme požiadať o doplňujúcu otázku, že ak verejný obstarávateľ bude trvať na predložení pracovnej zmluvy, resp. mandátnej zmluvy, bude postačujúce, ak mu záujemca predloží v zmysle ochrany osobných údajov prvú a poslednú stranu predmetnej zmluvy?

Ďakujeme vopred za zodpovedanie našej vyššie uvedenej otázky a zostávame s úctou.

Odpoveď verejného obstarávateľa:

V lehote na predkladanie cenových ponúk bude verejný obstarávateľ na preukázanie vzťahu stavbyvedúceho a jeho zástupcu k uchádzačovi akceptovať predloženie čestného vyhlásenia uchádzača podpísané štatutárom spoločnosti, že má s uvedenými pracovníkmi uzatvorené pracovné zmluvy resp. čestné vyhlásenie stavbyvedúceho a jeho zástupcu, že sú jeho zamestnancami. Následne v procese vyhodnocovania splnenia podmienok účasti verejný obstarávateľ vyzve víťazného uchádzača na predloženie požadovaných dokladov, ktoré vo svojej ponuke nahradil čestným vyhlásením prípadne jednotným európskym dokumentom. Obsah a formu požadovaných predložených dokladov vo výzve verejný obstarávateľ upresní aj s ohľadom na GDPR.