Status: Ongoing

Server time: 01.07.2024 13:14

Tender card #01/2020
Diely III. Nitra, BD Kmeťova ulica Územie „B“ C-307 Tokajská, Nitra + TV

Message detail #75219

Delivery date and time
20.05.2020 07:52:01
From
Nitrianska investičná, s.r.o.
To
All
Type
Other
Subject
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie a doplnenie SP.

Dobrý deň,
Dňa 19.05.2020 bola verejnému obstarávateľovi doručená žiadosť o vysvetlenie a doplnenie SP od jedného z uchádzačov:

VEC: Žiadosť o vysvetlenie a doplnenie súťažných podkladov č. 4 podľa § 113 ods. 7 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Verejná súťaž: Podlimitná zákazka bez využitia elektronického trhoviska na uskutočnenie stavebných prác pod názvom:
„Diely III. Nitra, BD Kmeťova ulica Územie ,,B“ C-307 Tokajská, Nitra + TV“

Vestník ÚVO č. 090/2020 zo dňa 29.04.2020 pod značkou 16448-WYP.

Vážený verejný obstarávateľ,
Dobrý deň Vážený pán Ing. Ondrejička,

týmto si Vás dovoľujeme požiadať o vysvetlenie a doplnenie súťažných podkladov č. 4 na podlimitnú zákazku bez využitia elektronického trhoviska pod názvom ,,Diely III. Nitra, BD Kmeťova ulica Územie ,,B“ C-307 Tokajská, Nitra + TV“, ktorá bola vyhlásená vo vestníku ÚVO č. 090/2020 zo dňa 29.04.2020 pod značkou 16448-WYP na nasledovnú otázku:

Otázka č. 1:
Verejný obstarávateľ v poskytnutých súťažných podkladoch v bode 17. Zábezpeka, Spôsob zloženia zábezpeky uvádza v bode b) nasledovné, cit.:
b) ,,Poskytnutie bankovej záruky za uchádzača - poskytnutie bankovej záruky v prospech verejného obstarávateľa sa riadi ustanoveniami § 313 až § 322 Obchodného zákonníka. Záručná listina môže byť vystavená bankou so sídlom v Slovenskej republike, pobočkou zahraničnej banky v Slovenskej republike alebo zahraničnou bankou. Záručná listina, v ktorej banka písomne vyhlási, že uspokojí verejného obstarávateľa (veriteľa) za uchádzača do výšky finančných prostriedkov, ktoré veriteľ požaduje ako zábezpeku viazanosti ponuky uchádzača, musí byť súčasťou ponuky a zároveň originál doručený listinne do podateľne verejného obstarávateľa v lehote na predkladanie ponúk v zalepenej obálke označenej názvom súťaže a identifikačnými údajmi uchádzača.
Ak záručná listina nebude súčasťou elektronickej ponuky alebo nebude doručená listinne do podateľne v lehote na predkladanie ponúk, ponuka uchádzača z tejto verejnej súťaže bude vylúčená.“

Nakoľko je verejné obstarávanie realizované v súlade s § 20 ZVO prostredníctvom informačného systému ako Elektronické verejné obstarávanie a všetka elektronická komunikácia vrátane doručovania sa uskutočňuje spôsobom určeným funkcionalitou verejným obstarávateľom určeného informačného systému JOSEPHINE, si dovoľujeme verejného obstarávateľa požiadať o stanovisko, či bude akceptovať zábezpeku, ktorú uchádzač predloží výlučne elektronicky formou poskytnutia bankovej záruky ako scan originálu bankovej záruky vyhotovenej bankou v listinnej forme, ktorá bude prevedená z listinného dokumentu do elektronickej podoby postupom pre zaručenú konverziu podľa § 36 zákona č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) v znení neskorších predpisov a v súlade s vyhláškou Ministerstva financií SR č. 275/2014 o zaručenej konverzii ? Alebo aj napriek tomu trvá verejný obstarávateľ na doručení listinného originálu do podateľne verejného obstarávateľa?

Chceme tým povedať, že uchádzač by mal mať možnosť sa rozhodnúť, akou formou predloží bankovú záruku, nakoľko záručná listina, pokiaľ bola vyhotovená bankou alebo pobočkou zahraničnej banky ako elektronický dokument, sa predkladá len v elektronickej forme funkcionalitami zvoleného informačného systému.

Odpoveď verejného obstarávateľa:
Verejný obstarávateľ trvá na predložení bankovej záruky uchádzača v listinnej podobe doručenej verejnému obstarávateľovi najneskôr v lehote na predkladanie cenových ponúk predmetnej zákazky. Ďakujem.

S pozdravom

Ing. Miroslav Ondrejička