Status: Trwająca

Czas serwera: 18.07.2024 00:27

Karta zamówienia #2022/2/GP-DZI
Dobudovanie základnej infraštruktúry v obci Gemerská Poloma (II)

Szczegóły wiadomości #279559

Data i czas doręczenia
23.08.2022 17:48:07
Od
Obec Gemerská Poloma
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie.

Dobrý deň,

Dňa 23.08.2022 jeden zo záujemcov zaslal verejnému obstarávateľovi nasledovnú žiadosť o vysvetlenie súťažných podkladov:

Otázka č.2:

Verejný obstarávateľ uvádza v predmetnej zákazke a jej stavebných objektoch drvenie stavebného odpadu, ktorý vznikne počas búracích prác a následný odvoz do 30 km. Požadujeme o bližšiu špecifikáciu úvahy obstarávateľa s nakladaním so vzniknutým odpadom.

Odpoveď: 

Problematika nakladania s odpadom je riešená v technickej správa nasledovne:

Spôsob nakladania s odpadmi

Odpady vzniknuté počas výstavby a prevádzky budú likvidované v zariadeniach pre zhodnocovanie odpadov alebo podľa potreby v zariadeniach pre zneškodňovanie odpadov. Materiály, ktoré je možné zrecyklovať (napr. betón a zemina), nie je možné vzhľadom na charakter realizovaných prác využiť v rámci predmetného stavebného diela. Tento zrecyklovaný materiál  zhotoviteľ odovzdá investorovi a to tak, že ho uloží na investorom určenú medziskládku (najneskôr na odovzdaní staveniska) v intraviláne obce.

Verejný obstarávateľ potvrdzuje, že prevezme zrecyklovaný materiál a tak ako je uvedené v TS určí najneskôr na odovzdaní staveniska miesto uloženia tohto materiálu v rámci k.ú. Gemerská Poloma.

S prihliadnutím na vyššie uvedené sa príplatková položka:

05080200035015.S  Príplatok k cene za každých ďalších aj začatých 5 km

stáva irelevantnou, nakoľko v základnej položke odvozu je uvedená vzdialenosť do 5 km, čo je za týchto okolností dostatočné.

Text v technickej správe bol dodatočne upravovaný, čím vznikla nezrovnalosť oproti špecifikácii položiek zadania, čo sa v zmysle vyššie uvedeného odstraňuje.

Na základe vyššie uvedeného bola upravená (znížená) predpokladaná hodnota zákazky a zároveň bola primeraným spôsobom lehota na predkladanie ponúk.

Verejný obstarávateľ odoslal predmetnú redakčnú opravu na zverejnenie vo VVO.

Tieto skutočnosti boli prenesené aj do opravy súťažných podkladov, ktorá bola zverejnená v profile verejného obstarávateľa ako aj v informačnom systéme, prostredníctvom ktorého sa predmetné VO realizuje.

Týmto sa stáva neplatným dokument: 01.5.1_Príloha k casti D_G.Poloma_DZI(II)_zadanie , pričom je nahradený dokumentom:

01.5.1_Príloha k casti D_G.Poloma_DZI(II)_zadanie_oprava1

   Vzhľadom na skutočnosť, že ide o otázku, ktorá sa týka záujmov všetkých záujemcov je toto vysvetlenie zverejnené aj ako verejná správa pre všetkých záujemcov.

 

Ing. Slavko Žilinčík - splnomocnená osoba pre predmetné VO