Status: Trwająca

Czas serwera: 21.07.2024 01:35

Karta zamówienia #SŠI-VT/2022/00261
Zariadenie a didaktické pomôcky do materskej školy

Szczegóły wiadomości #326361

Data i czas doręczenia
23.11.2022 20:58:41
Od
Spojená škola internátna
Komu
Wszystkim
Typ
Prośba o wyjaśnienie złożonych dokumentów
Temat
Dotaz ku kvalite montessori pomôcok

Dotaz jedného z uchádzačov:

Dobry den,

prosim o blizsiu specifikaciu v akej kvalite mate zaujem o pomocky, montessori pomocky sa vyrabaju vo viacerych kvalitach, co sa samozrejme odraza na cene. Cena pomocok odporucana organizaciou AMI je niekolkonasobne vyssia ako ich ekvivalenty z Ciny, ktore su tiez v roznych kvalitach. Mnohe pomocky s nizkou cenou maju kratku zivotnost alebo nezodpovedajucu kvalitu.

Dakujem

Naša odpoveď:

Dobrý deň,

Ako Verejný obstarávateľ požadujeme montessori didaktické pomôcky v čo najvyššej kvalite, tak ako sme uviedli vo Výzve na predkladanie ponúk t.j v  požadovanom rozsahu, obsahu a kvalite. Všetky požadované didaktické pomôcky a knihy uvedené v tabuľke č.1 musia spĺňať zásady výučbových princípov Montessori.

Ako uvádate v svojom dotaze: " Mnohe pomocky s nizkou cenou maju kratku zivotnost alebo nezodpovedajucu kvalitu."

Dodanie vysoko nekvalitných didaktických pomôcok sme ošetrili v Návrhu Kúpnej zmluvy, kde v článku 5 - Záručná doba – zodpovednosť za vady, uvádzame že:

Predávajúci poskytuje kupujúcemu záruku na predmet dodávky podľa všeobecných   ustanovení vymedzených v Obchodnom zákonníku.

Kupujúci je povinný oznámiť chyby predmetu zmluvy predávajúcemu bez zbytočného odkladu po ich zistení, najneskôr do konca dohodnutej záručnej doby.

Predávajúci  je povinný  písomne sa k reklamácii vyjadriť do 5 dní  po jej  doručení. Ak v tejto lehote  nevyjadrí,  bude to znamenať jeho  súhlas s  opodstatnenosťou   reklamácie. 

Kupujúci má nárok na výmenu chybného predmetu zmluvy bezplatne v lehote 30 dní od reklamácie.

Ako Kupujúci si svoje právo pri dodaní vysoko nekvalitných didaktických pomôcok určite uplatníme v zmysle  predloženého Návrhu Kúpnej zmluvy. 


S pozdravom Katarína Gumanová