Status: Trwająca

Czas serwera: 23.05.2024 07:24

Karta zamówienia #002BOR
Dodávka pracovných staníc

Szczegóły wiadomości #387511

Data i czas doręczenia
18.04.2023 14:44:25
Od
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
žiadosť o vysvetlenie č. 3 - odpoveď

Vážení záujemcovia,

v postupe verejného obstarávania bola predložená žiadosť o vysvetlenie. Jej znenie a odpoveď verejného obstarávateľa uvádzame nižšie:


Otázka č. 3:


Verejný obstarávateľ uvádza v Prílohe č. 3 súťažných podkladov „Návrh zmluvy/rámcovej dohody“, čl. VIII (Zmluvné pokuty, úroky z omeškania a výkonnostná zábezpeka), bod 8.4 nasledovnú požiadavku:

„Ku dňu podpisu zmluvy je Predávajúci povinný zložiť na účet Kupujúceho výkonnostnú zábezpeku vo výške 20.000 eur, resp. predložiť bankovú záruku na rovnakú sumu. Táto zábezpeka sa použije na prípadnú úhradu zmluvných pokút z nedodania podľa tejto zmluvy, pričom sa v celosti (alebo po uplatnení zmluvných pokút) vráti Predávajúcemu po podpise preberacieho protokolu ku poslednému dodávanému Tovaru podľa tejto zmluvy.“


Zároveň však v dokumente „Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania“, oddiel III, bod III.2), podbod III.2.2) uvádza nasledovné:

„Verejný obstarávateľ nestanovením žiadnych fakultatívnych podmienok účasti zjednodušuje prístup hospodárskych subjektov ku tomuto verejnému obstarávaniu, avšak v jeho záujme je zabezpečiť riadne plnenie predmetu zákazky, a preto stanovil podmienky zloženia výkonnostnej zábezpeky vo výške 50.000 eur, a to od úspešného uchádzača za účelom uspokojenia v prípade zlyhania plnenia dodávok. Zábezpeka bude vrátená po splnení celej dodávky.“


Môže verejný obstarávateľ, s prihliadnutím na vyššie uvedené informácie, ako aj v záujme zabezpečenia princípu transparentnosti, rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie, zosúladiť jednotlivé požiadavky týkajúce sa výšky výkonnostnej zábezpeky?


Za vybavenie našej žiadosti vopred ďakujeme.


Odpoveď na otázku č. 3:


Správna hodnota výkonnostnej zábezpeky je 50.000 eur, teda tá, ktorá je uvedená v oznámení o vyhlásení VO. Verejný obstarávateľ týmto zosúlaďuje túto výšku v SP, pričom revidované znenie s track changes pripája do profilu v systéme Josephine.