Status: Zakończona

Czas serwera: 17.05.2024 15:05

Karta zamówienia #CP 12/2023
Čítacie zariadenia pre revízorov

Szczegóły wiadomości #390789

Data i czas doręczenia
28.04.2023 08:35:55
Od
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Žiadosť o vysvetlenie -odpoveď

Dobrý deň prajem,

zasielame odpoveď na žiadosť o vysvetlenie:

Otázka č. 1
V Prílohe č.1. Opis predmetu zákazky je okrem iného uvedené, citujeme :
„Poskytnutím služieb sa rozumie:
• vykonávanie aktualizácií a úprav softvéru a hardvéru v revízorských čítačkách vrátane aktualizácií SAM a POS terminálov:
o v závislosti od zmien legislatívy dotýkajúcich sa kontroly tarifného vybavenia;
o v závislosti od zmien štandardov prepravných aplikácií IDS BK;
o v závislosti od zmien mandátnych pravidiel a požiadaviek kartových asociácií MasterCard a VISA;
o dodržiavanie štandardu PCIDSS (Payment Card Industry Data Security Standard) – citlivé údaje o bankovej karte nie sú nikdy sprístupnené dopravcom v otvorenej podobe;

Chápeme uvedené tak, že v rámci cenovej ponuky pre poskytovanie služieb pre uvedený predmet zákazky počas zmluvne viazanej doby je nevyhnutné zakalkulovať aj prípadné zmeny softvérov vyvolané zmenami požiadaviek tretej strany (napr. IDS BK, mandátne pravidlá a pod.)
Na základe požiadaviek špecifikovaných v uvedenom odseku Opisu predmetu zákazky nie je ale možné relevantným spôsobom odhadnúť náklady spojené s prípadnými úpravami, nakoľko ich podrobná špecifikácia je v čase podania ponuky neznáma.

Žiadame verejného obstarávateľa o vypustenie uvedeného z Opisu predmetu zákazky.


Odpoveď č. 1

Obstarávateľská organizácia trvá na znení uvedenom v Prílohe č. 1 Špecifikácia tovaru a poskytnutých služieb, nakoľko v rámci plnenia zmluvy nepredpokladá vykonávanie podstatných / principiálnych zmien, ale len štandardných, bežných prevádzkových zmien a úprav.


Otázka č. 2
V Prílohe č.1. časť Opis predmetu zákazky je okrem iného uvedené, citujeme :
„Pod pojmom „Revízorská čítačka“ sa rozumie prenosné zariadenie s LTE modulom, POS terminálom a prenosnou tlačiarňou potvrdení o platbe bezdrôtovo spojenou s týmto zariadením.“

a) Verejný obstarávateľ požaduje zariadenie s LTE modulom. Predpokladáme, že ide o preklep a Verejný obstarávateľ požaduje zariadenie s LTE modemom, toto slovné spojenie je v technickej praxi bežnejšie. Chápeme správne, že LTE modem má byť integrovanou súčasťou prenosného zariadenia „Revízorská čítačka“ ?
b) Bude verejný obstarávateľ akceptovať také technické riešenie, ktoré nebude obsahovať tlačiareň s bezdrôtovým spojením s prenosným zariadením revízorskej čítačky, ale technické riešenie pre obsluhu a následnú správu komfortnejšie, ktoré bude obsahovať tlačiareň integrovanú v prenosnom zariadení revízorskej čítačky za predpokladu, že budú splnené všetky ostatné požiadavky na „Revízorskú čítačku“ ?

Odpoveď č. 2

K bodu a) Obstarávateľská organizácia požaduje, aby revízorská čítačka bola vybavená LTE modulom a nebude upravovať znenie tejto požiadavky.

K bodu b) obstarávateľská organizácia sa nebude vyjadrovať k návrhu plnenia, ktoré uchádzač zamýšľa predložiť vo svojej ponuke. Splnenie požiadavky na predmet zákazky bude vyhodnotené v rámci hodnotenia ponúk uchádzačov, ktorí predložia svoje ponuky v lehote na predkladanie ponúk.


Otázka č. 3
Výzva na predloženie cenovej ponuky, bod číslo 12. citujeme:
Lehota dodania: do 90 dní od vystavenia objednávky

V súčasnej dobe krízy v dodávkach elektronických komponentov sa štandardné doby dodávok podobne špecializovaných zariadení pohybujú na úrovni 180 a viac dní od doručenia objednávky. Navyše je potrebné pre splnenie požadovaných vlastností vykonať množstvo zložitých softvérových úprav, ktoré majú svoje následnosti a pravidlá a sú nevyhnutné pre dodanie tak kvalitného produktu a služby, ako verejný obstarávateľ požaduje.

Žiadame verejného obstarávateľa o zmenu Lehoty dodania na 180 dní od vystavenia objednávky.

Odpoveď č. 3

Obstarávateľská organizácia trvá na lehote dodania do 90 od vystavenia objednávky a nebude upravovať bod č. 12 Výzvy na predkladanie ponúk.


Otázka č. 4
Výzva na predloženie cenovej ponuky, časť SLA, citujeme:
„Predávajúci sa zaväzuje zabezpečiť Kupujúcemu:
- plnú súčinnosť pri integrácií revízorských čítačiek so systémami Kupujúceho a/alebo tretích strán podľa požiadaviek Kupujúceho;“

Žiadame verejného obstarávateľa o :
a) vysvetlenie použitého pojmu „plnú súčinnosť“
b) vysvetlenie o aké systémy Kupujúceho a/alebo tretích strán podľa požiadaviek Kupujúceho má verejný obstarávateľ na mysli;

Záujemca predpokladá ponúknuť finančne čo najvýhodnejšiu cenovú ponuku pre toto verejné obstarávanie a preto je nevyhnutné poznať minimálne špecifikáciu systémov Kupujúceho a/alebo tretích strán a tiež predpokladaný počet rozhraní, ktoré bude potrebné integrovať.

Odpoveď č. 4

Obstarávateľská organizácia upravuje znenie Prílohy č. 1 Špecifikácia tovaru a poskytnutých služieb v bode Poskytnutie služby nasledovne: „vykonávanie aktualizácií a úprav softvéru a hardvéru v súvislosti so štandardnou podporou prevádzky systému a ktoré nevyžadujú zásadné úpravy nad rámec štandardnej podpory v revízorských čítačkách vrátane aktualizácií SAM a POS terminálov“.

Uvedenú zmena je zapracovaná do aktualizovaného návrhu zmluvných podmienok v Prílohe č. 1 Špecifikácia tovaru a poskytnutých služieb


Otázka č. 5
Kúpna zmluva a zmluva o poskytovaní služieb, Článok 1, odsek 1.1. bod (f), citujeme:
„Licencia znamená výhradná licencia bez akéhokoľvek vecného, časového, územného alebo iného obmedzenia, ktorá sa vzťahuje na všetky spôsoby použitia Tovaru, ktoré vyplýva zo Zmluvy a ustanovení Autorského zákona a súhlas Predávajúceho na akékoľvek ďalšie nakladanie s Tovarom spôsobom, ktorý neodporuje Autorskému zákonu;“

Odpoveď č. 5

Obstarávateľská organizácia požaduje výhradnú licenciu sa vzťahu k Tovaru, ktorý je prispôsobený individuálnym podmienkam a požiadavkám Kupujúceho a nevýhradnú licenciu vo vzťahu k Tovaru, ktorý nie je prispôsobený individuálnym podmienkam a požiadavkám.

Uvedená zmena je zapracovaná v aktualizovanom návrhu zmluvných podmienok v čl. 10 Udelenie licencie v bode 10.2.



Záujemca predpokladá ponúknuť finančne čo najvýhodnejšiu ponuku. Z tohto dôvodu plánuje ponúknuť SW (ktorý je súčasťou obstarávaného zariadenia a bez dodania ktorého nie je možné splniť požiadavky obstarávateľa), ktorý používa aj v iných projektoch, resp. u iných zákazníkov, pričom tento SW plánuje customizovať (upraviť v zmysle zadávacej dokumentácie, resp. na základe požiadaviek obstarávateľa). V takom prípade však na uvedený SW nemôže poskytnúť “výhradnú licenciu …” (keďže by sa zaviazal takýto SW (resp. niektoré jeho časti) neposkytovať iným zákazníkom).
Na základe vyššie uvedeného (s cieľom efektívneho využitia finančných prostriedkov obstarávateľa) navrhujeme upraviť bod (f) článku 1.1 nasledovne: “Licencia znamená nevýhradná licencia, bez časového obmedzenia, územne obmedzená na územie, v ktorom obstarávateľ používa obstarávaný tovar, resp. v ktorom obstarávateľ poskytuje svoje služby, na používanie za účelom špecifikovaným v Prílohe č. 1 tejto Zmluvy, …”.

V prílohe prikladáme upravenú Zmluvu


S pozdravom

PhDr. Kristína Juhászová