Status: Zakończona

Czas serwera: 17.07.2024 23:48

Karta zamówienia #MAR 16/2022-004
Osobné ochranné pracovné prostriedky 2023 na 6 mesiacov - 2. opakovanie zadávania

Szczegóły wiadomości #420561

Data i czas doręczenia
07.07.2023 13:55:02
Od
MARIANUM - Pohrebníctvo mesta Bratislavy
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Vysvetľovanie č.4

Dobrý deň,

na základe zaslanej žiadosti o vysvetlenie uchádzača poskytuje verejný obstarávateľ nasledujúce vysvetlenie:

Otázka – žiadosť o vysvetlenie:

Požaduje verejný obstarávateľ pri nadmerných veľkostiach dodržanie farebného prevedenia?
Verejný obstarávateľ požaduje splnenie minimálne materiálového zloženia a splnenie normy. Bude teda verejný obstarávateľ akceptovať napr. montérky alebo blúzu bez zapínania, bez vreciek? Nakoľko to Vami uvedené špecifikácia tak povoľuje? Žiadame o jasnú definíciu, čo požaduje dodržať pri nadmerných veľkostiach.

Takto nastavená špecifikácia neumožňuje transparentný výsledok súťaže.

Odpoveď - vysvetlenie:

Verejný obstarávateľ  požaduje pri nadrozmerných veľkostiach zachovanie farebného prevedenia, materiálového vyhotovenia a samozrejme zachovanie funkčnosti nadrozmerných veľkostí výrobkov, teda požaduje zapínanie, vrecká, strih ...., tak ako je to dané špecifikáciou pre nie nadrozmerné veľkosti. Verejný obstarávateľ pristúpil k zmierneniu požiadaviek pre nadrozmerné veľkosti , hlavne 4XL a 5XL, iba z dôvodu nedostupnosti takýchto veľkostí u všetkých výrobcov.

Samozrejme ideálny stav by bol, ak by nám uchádzač dokázal zabezpečiť aj nadrozmerné  veľkosti od rovnakého výrobcu ako u bežných veľkostí. Je to iba možnosť riešenia aj iným dostupným spôsobom.

Požadované počty ks  u jednotlivých položiek nadrozmerných veľkostí sú k celkovému počtu  ks jednotlivých položiek zanedbateľné a teda nemôžu mať zásadný vplyv na transparentný výsledok súťaže.

Verejný obstarávateľ  upresňuje text stĺpca „upresnenie -dôležité“ takto:

„Upresnenie- dôležité ( pre všetky položky pre nadrozmerné veľkosti  stačí deklarovať, že uchádzač vie zabezpečiť dodanie nadrozmerných veľkostí  aj mimo údajov uvedených v linku na výrobok/výrobcu, minimálnym parametrom je zachovanie materiálového zloženia, farebného vyhotovenia, strihového  a tvarového vyhotovenia, požiadaviek na funkčnosť a požiadaviek v zmysle noriem uvedených v stĺpci G / MIN.POŽIADAVKY  NA MATERIÁL/ Prílohy č. 2 / 2.Upresnenie Príloha č.2/)


S pozdravom


Milan Hamala