Status: Trwająca

Czas serwera: 04.07.2024 17:20

Karta zamówienia #52802
CENTRÁLNY CHLADIACI SYSTÉM PRE HYDINOVÝ BITÚNOK (NOVOVYHLÁSENÉ)

Szczegóły wiadomości #506934

Data i czas doręczenia
20.02.2024 23:01:49
Od
HSH spoločnosť s ručením obmedzeným
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Vysvetlenie súťažných podkladov 1

Otázka č. 1:
V riadku s popisom „Vzduchový chladič PPG 35% v prevedení nástenný, teplota priestoru +0°C, potrebný výkon 95 kW, vrátane 2x uzatvárací ventil, 2x vypúšťací ventil, závesná konštrukcia, zavesenie“ je uvedené min. počet 4 ks, čo zodpovedá min. požiadavke 95x4 = 380 kW.
Nakoľko pri týchto chladičov vzduchu je uvedená priestorová teplota + 0°C, z toho zadania vyplýva, že sa jedná o chladenie vychladzovacieho tunela, ktorého zdrojom chladu má byť chladič glykolu s 10 piestovými kompresormi s min. chladiacim výkonom 580 kW. Prosíme spresniť zadanie pre správny návrh chladičov vzduchu:
- bude stačiť pre vychladzovací tunel Vami stanovená minimálna požiadavka návrhu chladičov vzduchu 4x95 kW? Treba brať ešte do úvahy súčasné odtápanie chladičov vzduchu, kde v prípade ich postupného striedania a pri návrhu len 4 ks chladičov vzduchu by bol dostupný chladiaci výkon len od troch chladičov vzduchu s celkovým výkonom 3x95 = 285 kW

Odpoveď:
Technické zadanie vychádza z technologického postupu pre spracovanie hydinového mäsa, kde obstarávateľ zadáva minimálne požadované parametre a technickú špecifikáciu pre splnenie požadovanej kvality.


Otázka č. 2:
V riadku s popisom „Vzduchový chladič PPG 35% v prevedení pod stropný, teplota priestoru +10°C, potrebný výkon 115 kW, vrátane 2x uzatvárací ventil 2x vypúšťací ventil, závesná konštrukcia, zavesenie“ je uvedené min. počet 4 ks, čo zodpovedá min. požiadavke 115x4 = 460 kW.
Nakoľko pri týchto chladičov vzduchu je uvedená priestorová teplota + 10°C, z toho zadania vyplýva, že sa jedná o chladenie výrobných priestorov, ktorého zdrojom chladu má byť chladič glykolu s 5 piestovými kompresormi s min. chladiacim výkonom 280 kW. Prosíme teda spresniť zadanie pre správny návrh chladičov vzduchu:
- prečo sa požaduje návrh min. 4 ks podstropných chladičov vzduchu s celkovým chladiacim výkonom 460 kW, ak zdroj chladu je dimenzovaný len na min. chladiaci výkon 280 kW?
- skutočne sa požadujú chladiť výrobné priestory s podstropnými chladičmi vzduchu s tak veľkými chladiacimi výkonmi (115kW)? Totiž počas obhliadky prevádzkovateľ nastolil požiadavku na chladenie výrobných priestorov v inej špecifikácii, než je to uvedené v dokumente 2.Cenova- ponuka-zhotovitela_NEW2.xls, kde tá skladba chladičov vzduchu by bolo úplne iná.
- v rámci okruhu chladenia výrobných priestorov nie sú priestory s priestorovou teplotou 0°C? Lebo v zadaní nie je nikde uvedená takáto požiadavka
Pre vylúčenie akýchkoľvek pochybnosti žiadame od obstarávateľa:
- zakresliť dispozíciu chladených priestorov, z ktorej by bolo jasné zadefinované, ktoré priestory sa majú vychladzovať, na akú teplotu a s akým typom prevedenia chladičov vzduchu, t.j. podstropnými, resp. nástennými chladičmi vzduchu
- stanoviť chladiace výkony pre požadované chladené priestory (vychladzovací tunel a výrobné priestory)
- upraviť technickú špecifikáciu v popise vyššie uvedených dvoch riadkov ohľadne návrhu chladičov vzduchu tak, aby to odzrkadľovalo skutočné potreby prevádzkovateľa a technické možnosti centrálneho chladiaceho systému


Odpoveď:

Technická špecifikácia v opise predmetu zákazky požaduje min. a max. potreby resp. požiadavky
obstarávateľa. Potenciálny dodávateľ (špec. chladiar) určí reálne parametre svojho ponúkaného riešenia (skladba strojov a zariadení), ktoré musí splniť minimálne požiadavky obstarávateľa a tvorí funkčný celok, aby nebolo možné žiadne technické riešenie diskriminovať. Uchádzač nech predloží cenovú ponuku podľa vlastnej ponuky. Špecifikácia je k dispozícii verejne vyše roka a nezmenila sa. Uchádzač Primachlad, a.s. sa predchádzajúcich výberov riadne zúčastnil a v odvolaniach trval na tom, že disponuje riadne špecifikovaným zariadením.