Status: Zakończona

Czas serwera: 01.06.2024 11:36

Karta zamówienia #OZ18-DNS-MECH-č.2
Služby mechanizačnými prostriedkami pre OZ Poľana- výzva č. 18-2 -UDS

Szczegóły wiadomości #529324

Data i czas doręczenia
18.04.2024 07:34:57
Od
LESY SR, Organizačná zložka OZ Poľana
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Vysvetlenie súťažných podkladov a doručených otázok č.1-Špecifikácia stroja

Dobrý deň, dňa 17.4.2024 bola vo vyhlásenej súťaži formou DNS s názvom "Služby mechanizačnými prostriedkami pre OZ Poľana- výzva č. 18-2 -UDS" (ID č.:55235) zaslaná verejnému obstarávateľovi  "žiadosť o nápravu -Špecifikácia stroja" ,preto verejný obstarávateľ dáva všetkým záujemcom na vedomie doručenú otázku a zaslanú odpoveď - vysvetlenie.

Položená otázka:

"Chcem Vás požiadať o úpravu typu stroja za efektívnejšiu variantu a tou je kolesové rýpadlo s rototilt hlavicou. Kde je však cena práce MTH vyššia ako na UDS, no práca je ďaleko rýchlejšia a efektívnejšia, to znamená za rovnaký čas väčšie množstvo objemu prác.

Preto moja ďalšia otázka je, či pri tejto zákazke, nie je možné cenu súťažiť na meter vyčistenia priekop?“

Odpoveď verejného obstarávateľa na otázku:

Verejný obstarávateľ uviedol špecifikáciu stroja v bode 17.4 súťažných podkladoch, pričom požaduje stroj, ktorý je bežne dostupný a bežne používaný pri plánovaných prácach. Nakoľko sa pri predmete zákazky neuvažuje len s čistením priekop, verejný obstarávateľ nastavil predkladanie ceny -vyhodnocovacie kritérium "najnižšia jednotková cena v € / Mth  (na motohodinu - hodinu práce stroja), ktoré je z dôvodu potreby rôznych prác univerzálnym a objektívnym kritériom merania plnenia predmetu zákazky. 

Z toho dôvodu verejný obstarávateľ nebude meniť nastavenú špecifikáciu stroja ani vyhodnocovacie kritérium. Uchádzači, pri dodržaní ostatných podmienok súťaže, môžu vo svojej ponuke predložiť aj efektívnejší technický prostriedok ako je požadovaný.


S pozdravom!

Ing. Martin Bystriansky
LESY SR, š.p. Banská Bystrica

Oblastný manažér VO
------------------------
E-mail: martin.bystriansky@lesy.sk
Telefón: +421 918335511