Status: Trwająca

Czas serwera: 27.07.2024 00:20

Karta zamówienia #16/2023-003
Nákup osobných motorových vozidiel do 3,5 t

Szczegóły wiadomości #552224

Data i czas doręczenia
04.07.2024 13:22:27
Od
Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Žiadosť o vysvetlenie Výzvy na predloženie ponuky - odpoveď č. 5

Dobrý deň,

jeden z oslovených záujemcov požiadal o vysvetlenie „Výzvy na predloženie ponuky/Opis predmetu zákazky" s názvom “Nákup osobných motorových vozidiel do 3,5 t“ vyhlásený v rámci zriadeného DNS v nasledovnom:

Otázka:

časť 2 - suv 4x4 vozidlá v počte 21 kusov, rázvor osí kolies je 2600mm, môže byť aj 2500 mm? cena na jedno vozidlo 18000 eur bez DPH pri vozidle 4x4 je málo, môžu to byť vozidlá aj s pohonom 2x4 - iba prednej nápravy?

Odpoveď:

Obstarávateľ trvá na požiadavke rázvoru náprav 2600mm.

Na základe dlhoročných skúsenosti a opodstatnených požiadaviek zamestnancov VVS, a.s. na jednotlivých pozíciách a závodoch je daná predmetná požiadavka rázvoru osí kolies danej kategórie vozidla s ohľadom na všestrannosť účelu jeho využívania. Dané vozidlá sa využívajú na spevnených asfaltových povrchoch, ako aj na nespevnených cestách a poľných cestách. Jedná sa o kompromis určenia všestrannosti využívania vozidla s prihliadnutím na celoročné každodenné využívanie v mnohých prípadoch 24 hod denne/7dní v týždni z dôvodu zabezpečenia dodávky pitnej vody a odkanalizovania. Disponibilita vozidla je určená v rámci závodu pre viacerých zamestnancov, rôzneho vzrastu a predispozícií postáv s rôznym zaradením výkonu a činnosti.

Obstarávateľ taktiež trvá aj na požiadavke pohonu 4x4.

Na základe dlhoročných skúsenosti a požiadaviek od zamestnancov VVS, a.s. Dané vozidlo je využívané pracovníkmi na kontrolu a zabezpečenie prevádzky vodojemov, prameňov, čerpacích staníc a ČOV (čističiek odpadových vôd). Poloha týchto vodárenských zariadení je v členitých a ťažko prístupných terénoch. Na základe skúsenosti a spätnej väzby od zamestnancov VVS, a.s. na jednotlivých pozíciách a závodoch je daná požiadavka na potrebu mať vozidla s náhonom 4x4 z dôvodu jeho všestranného využívania. Dané vozidlá sa využívajú na spevnených asfaltových povrchoch, ako aj na nespevnených cestách a poľných cestách. Jedná sa o kompromis určenia všestrannosti využívania vozidla s prihliadnutím na celoročné využívanie (sťažené poveternostné podmienky, sneh, poľadovica, blato...), v mnohých prípadoch 24 hod denne a disponibility vozidla v rámci závodu pre viacerých zamestnancov s rôznym zaradením výkonu a činnosti.

 

*Zároveň chce obstarávateľ upozorniť na skutočnosť, že na základe vlastného interného prieskumu/auditu upravil dokument „Opis predmetu zákazky pre všetky časti“ aj nad rámec doručených žiadostí o vysvetlenie, pričom všetky vykonané zmeny sú zvýraznené žltým podfarbením.


S pozdravom

Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.