Status: Trwająca

Czas serwera: 27.07.2024 00:20

Karta zamówienia #16/2023-003
Nákup osobných motorových vozidiel do 3,5 t

Szczegóły wiadomości #552239

Data i czas doręczenia
04.07.2024 13:33:09
Od
Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Žiadosť o vysvetlenie Výzvy na predloženie ponuky - odpoveď č. 11

Dobrý deň,

jeden z oslovených záujemcov požiadal o vysvetlenie „Výzvy na predloženie ponuky/Opis predmetu zákazky" s názvom “Nákup osobných motorových vozidiel do 3,5 t“ vyhlásený v rámci zriadeného DNS v nasledovnom:

Otázka:

Je možné pri vozidlách v časti 5 akceptovať menší rázvor náprav konkrétne min 2710 mm ( riadok 38 ) a tiež v riadku 73 akceptovať lakťovú opierku bez možnosti posunu. Pripadne aj upraviť opis zákazky.

Odpoveď:

Po zvážení možností obstarávateľa a možností ponuky na trhu obstarávateľ za účelom zachovania princípu proporcionality upravuje požiadavku rázvoru náprav v predmetnej časti na minimálny rázvor 2700mm.

Na základe dlhoročných skúsenosti a opodstatnených požiadaviek od zamestnancov VVS, a.s. na jednotlivých pozíciách a závodoch je daná predmetná požiadavka rázvoru náprav danej kategórie vozidla s ohľadom na všestrannosť jeho využívania. Jedná sa o kompromis určenia všestrannosti a účelu využívania vozidla s prihliadnutím na celoročné a každodenné využívanie. Disponibilita vozidla je určená v rámci závodu pre viacerých zamestnancov, rôzneho vzrastu a predispozícií postáv s rôznym zaradením výkonu a činností. Zároveň obstarávateľ po zvážení upúšťa od povinnosti, aby súčasťou výbavy  bola posuvná lakťová opierka, pričom obstarávateľ upravil aj predmetnú požiadavku v opise predmetu zákazky (nové znenie: „Stredová konzola s lakťovou opierkou a úložným priestorom - podľa popisu - žiadame“).

 

*Zároveň chce obstarávateľ upozorniť na skutočnosť, že na základe vlastného interného prieskumu/auditu upravil dokument „Opis predmetu zákazky pre všetky časti“ aj nad rámec doručených žiadostí o vysvetlenie, pričom všetky vykonané zmeny sú zvýraznené žltým podfarbením.


S pozdravom

Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s.