Status: Zakończona

Czas serwera: 19.05.2024 17:54

Karta zamówienia #526
Obstaranie služieb prímestskej dopravy vo verejnom záujme pre ŽSK pre región Liptov a Orava

Szczegóły wiadomości #166101

Data i czas doręczenia
17.11.2021 21:10:59
Od
Žilinský samosprávny kraj
Komu
Wszystkim
Typ
Inne
Temat
Informácia o vydaní predbežného opatrenia

Dobrý deň prajem,


dňa 15.11.2021 Úrad pre verejné obstarávanie zverejnil vo vestníku verejného obstarávania informáciu o vydaní predbežného opatrenia, ktorým zastavil plynutie lehôt a nariadil verejnému obstarávateľovi zdržať sa akýchkoľvek úkonov, okrem zrušenia súťaže a povinnosti súvisiacich s uplatňovaním revíznych postupov (vybavenie doručovaných žiadostí o nápravu a námietky).


Verejný obstarávateľ preto nemôže uverejniť upravené dokumenty tak, ako avizoval vo Vysvetlení súťažných podkladov podľa § 48 zákona o verejnom obstarávaní - IV. kolo zverejnenom dňa 12.11.2021. Verejný obstarávateľ zverejní tieto dokumenty po vydaní právoplatného rozhodnutia v konaní o preskúmaní úkonov kontrolovaného, v rámci ktorého bolo predmetné predbežné opatrenie vydané.


Zároveň verejný obstarávateľ vyzýva záujemcov, aby v prípade, ak je ich v ich záujme podať žiadosť o nápravu alebo uplatniť inštitút vysvetlenia ponúk, aby tak učinili aj v priebehu/počas prebiehajúceho konania. Verejný obstarávateľ zo zákona musí vybaviť doručené žiadosti o nápravu a súčasne môže pripravovať odpovede (ktoré zverejní až keď bude môcť) na doručené otázky. Od takéhoto konštruktívneho prístupu verejný obstarávateľ očakáva skoršie predkladanie ponúk, resp. nenaťahovanie súťaže len z toho dôvodu, že sa inštitúty revíznych postupov a vysvetlení uplatňujú na poslednú chvíľu a spravidla po skončení konania o preskúmaní úkonov kontrolovaného.

S úctou

Marcela Turčanová