Stav: Ukončená

Serverový čas: 27.04.2024 06:48

Karta veřejné zakázky #S09611-2019-OSI
Komplexná príprava projektu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava v lokalite Rázsochy

Informace

ID zakázky
3743
Název zakázky
Komplexná príprava projektu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava v lokalite Rázsochy
Číslo spisu VZ
S09611-2019-OSI
Číslo oznámení z TED
2019/S 106-259070
Režim veřejné zakázky
Nadlimitná zákazka
Druh zadávacího řízení
Užšia súťaž
Druh veřejné zakázky
Služby
Výsledek veřejné zakázky
Uzavření jednorázové smlouvy
Předpokládaná hodnota
17 512 930,17 EUR
Hlavní CPV kód
71320000-7 - Technické projektování
Doplňující CPV kód
71242000-6 - Příprava návrhů a projektů, odhad nákladů
71240000-2 - Architektonické, technické a plánovací služby
71311300-4 - Poradenství v oblasti infrastruktury
VZ je dělená na části
Ne
Zakázka není rozdělená na části - zdůvodnění
Predmet zákazky možno rozdeliť z hľadiska jeho povahy na dve základné kategórie. Prvou sú činnosti, ktoré zahŕňajú činnosti plánovania, programovania a návrhu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava v lokalite Rázsochy, s následným vypracovaním urbanisticko-architektonického riešenia a vypracovaním projektovej dokumentácie, vrátane inžinierskej činnosti a poradenstva pre prípravu realizácie stavby. Druhou kategóriou sú podporné a poradenské činnosti pri postupnej implementácii celého projektu vrátane podpory pri výstavbe, uvádzaní nemocnice do prevádzky ako aj pri implementácii plánu transferu zamestnancov.

Každá z uvedených súčastí predmetu zákazky na seba v určitom momente nadväzuje a každá s každou súvisí. Podstatou špecifikácie všetkých činností je zabezpečenie komplexnej prípravy projektu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava tak, aby bola zachovaná zodpovednosť za komplexný výsledok. Jednotlivé výstupy úspešného uchádzača, ktoré bude odovzdávať v rámci plnenia predmetu zákazky totiž budú predstavovať vstupné podklady do ďalších fáz projektu. Z pohľadu zodpovednosti za výsledok je preto nevyhnutné preniesť komplexnú zodpovednosť za návrh a implementáciu riešenia na jedného dodávateľa. V opačnom prípade by prakticky nebolo možné flexibilne koordinovať postupy viacerých separátnych dodávateľov. Rovnako by sa výrazne oslabila pozícia verejného obstarávateľa vo vymožiteľnosti zodpovednosti u jednotlivých dodávateľov, keďže výstupy jednotlivých dodávateľov by sa navzájom ovplyvňovali, čo by vyvolávalo neustálu potrebu zmien zadaní pre jednotlivých dodávateľov. Nie je vylúčené, že aj výstupy v neskorších fázach projektu môžu spätne ovplyvniť výstupy skorších fáz projektu, ktoré budú musieť byť prepracované, resp. dopracované. Z hľadiska zodpovednosti v prípade viacerých separátnych dodávateľov by tak bolo neefektívne, aby výstupy jedného dodávateľa menili zadania ostatných dodávateľov. Z praktického hľadiska by bola realizácia takto nastavených zákaziek výrazne neefektívna až prakticky neskoordinovateľná.

Rozdelenie daných činností na samostatne obstarávané celky by bolo výrazne neefektívne aj z časového hľadiska. Ako bolo vyššie uvedené výstupy zo skorších fáz projektu sú podstatné ako vstupy pre ďalšie fázy projektu. V takom prípade by bolo potrebné obstarávať každú fázu projektu samostatne, čo by znamenalo množstvo na seba nadväzujúcich obstarávaní, ktoré by nemohli prebiehať bez výstupu z predošlého obstarávania. Vzhľadom na dĺžku procesu obstarávania by sa takto rozdelený projekt s istotou neúmerne predĺžil a bola by ohrozená jeho včasná a riadna realizácia.
Elektronická aukce
Ne
Centralizované zadávání
Ne
NUTS
SK0 - Slovenská republika
Popis předmětu VZ

Verejný obstarávateľ má záujem pripraviť, realizovať a prevádzkovať novú Univerzitnú nemocnicu Bratislava (ďalej len "nUNB") v lokalite Rázsochy, ktorá bude regionálnym centrom excelentnosti, spôsobilým poskytovať komplexné služby v liečebno-preventívnej starostlivosti a rýchlu nadštandardnú diagnostiku a liečbu, a zároveň sa stane centrom pre výskum a vzdelávanie v lekárskych i nelekárskych študijných programoch. Záujmom verejného obstarávateľa je, aby nová Univerzitná nemocnica Bratislava v lokalite Rázsochy bola modernou nemocnicou s prepracovanou logistikou, využívajúcou unikátne zariadenia a smart technológie šetrné k životnému prostrediu a umožňujúce vysoko efektívnu prevádzku.

V nadväznosti na vyššie uvedené predmet zákazky zahŕňa nasledovné činnosti

a) programovanie, plánovanie, urbanisticko-architektonické riešenie a vypracovanie projektovej dokumentácie vrátane inžinierskej činnosti a poradenstva pre prípravu realizácie stavby a autorského dohľadu nad realizáciou stavby nUNB v lokalite Rászochy; a

b) poskytnutie služieb presahujúcich rámec vyššie uvedených činností spočívajúcich v poradenstve a v manažmente zdravotnej starostlivosti.

Bližší rozsah predmetu zákazky a podmienky plnenia sú uvedené v súťažných podkladoch.

Kritérium hodnocení nabídek
Nejnižší nabídková cena
Pro hodnocení je stanovena cena

Včetně DPH

Termíny a lhůty

Lehota na predkladanie žiadostí
20.12.2019 12:00:00
Lehota na predkladanie ponúk
02.08.2021 10:00:00 (Online zpřístupnění nabídek)

Zadavatel

Název organizace
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky
Adresa
Limbová 2
Bratislava
837 52, Slovenská republika
Administrátor VZ
Tomáš Uríček
tomas.uricek@tatratender.sk
+421 917502395
Další kontakty
lucia.strbova@tatratender.sk +421 910 813 539
Mgr. Michal Machánek +421 257393322
Internetový odkaz na Profil zadavatele
https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/636

Dokumenty