Stav: Probíhající

Serverový čas: 27.04.2024 19:24

Karta veřejné zakázky #11767/2023/ODDVO
Rekonštrukcie mostov v majetku BBSK – I. etapa

Informace

ID zakázky
50860
Název zakázky
Rekonštrukcie mostov v majetku BBSK – I. etapa
Číslo spisu VZ
11767/2023/ODDVO
Evidenční číslo zakázky
39755 - MSP, Vestník č. 257/2023 z dňa 27.12.2023
Režim veřejné zakázky
Nadlimitná zákazka
Druh zadávacího řízení
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Druh veřejné zakázky
Stavební práce, Služby
Výsledek veřejné zakázky
Uzavření jednorázové smlouvy
Předpokládaná hodnota
2 422 785,83 EUR
Hlavní CPV kód
45233200-1 - Různé povrchové práce
VZ je dělená na části
Ne
Zakázka není rozdělená na části - zdůvodnění
Z preambuly smernice Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
Nerozdelenie zákazky na časti je ekonomicky a administratívne výhodnejšie pri dodaní predmetu zákazky od jedného zhotoviteľa. Keďže je predmet zákazky časovo na sebe bezprostredne nadväzujúci, rozdelenie zákazky na časti by mohlo vážne ohroziť riadne plnenie zákazky, pretože jednotlivé časti plnenia na seba navzájom nadväzujú a preto je nutné, aby ich realizoval jeden uchádzač/zhotoviteľ, ktorý bude spĺňať potrebné kvalitatívne, ale aj odborné požiadavky na jednotlivé činnosti. Rozdelenie zákazky a ich koordinácia by boli značne časovo náročne, čo by viedlo k veľkým časovým stratám a tým by bolo ohrozené finančné čerpanie z úverových zdrojov. Rozdelením zákazky by bolo potrebné zverejniť viacero verejných obstarávaní, čo by určite viedlo k predĺženiu doby a v konečnom dôsledku ohrozilo čerpanie finančných zdrojov viazaných na časové obdobie. Z dlhodobých skúseností je možné konštatovať, že pri obdobných projektoch rozdelenie zákazky na menšie zákazky má vážny dopad na termín dodania a kvalitu diela zo strany dodávateľa.
Rozdelenie predmetu zákazky na jednotlivé časti by mohlo predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.V danom prípade verejný obstarávateľ ako osoba podľa § 7 ods. 1 písm. c) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“), po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie dodávateľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Elektronická aukce
Ne
Centralizované zadávání
Ne
NUTS
SK - Slovenská republika
Popis předmětu VZ

Predmetom zákazky je vyprojektovanie, inžinierska činnosť, vyhotovenie a odovzdanie Diela „Rekonštrukcie mostov v majetku BBSK – I. etapa“ v rozsahu a spôsobom dohodnutom v zmysle Zmluvy o dielo verejnému obstarávateľovi. Rozsah prác je určený v Dokumentácii poskytnutej verejným obstarávateľom.

Kritérium hodnocení nabídek
Nejnižší nabídková cena
Pro hodnocení je stanovena cena

Včetně DPH

Zelená zakázka

Ano

Sociálně zodpovědná zakázka

Ano

Termíny a lhůty

Lehota na predkladanie ponúk
22.02.2024 10:00:00 (Online zpřístupnění nabídek)
Plánované otevírání nabídek
22.02.2024 11:00:00

Zadavatel

Název organizace
Banskobystrický samosprávny kraj
Adresa
Nám. SNP 23
Banská Bystrica
974 01, Slovenská republika
Administrátor VZ
JUDr. Ivana Mesiariková
ivana.mesiarikova@bbsk.sk
+421 484325646

Dokumenty