Stav: Probíhající

Serverový čas: 28.04.2024 16:20

Karta veřejné zakázky #07723/2024/ODDVO
„Projektová dokumentácia DÚR/DSP cyklistickej cestičky Zvolen - Sliač - rozšírenie“

Informace

ID zakázky
53541
Název zakázky
„Projektová dokumentácia DÚR/DSP cyklistickej cestičky Zvolen - Sliač - rozšírenie“
Číslo spisu VZ
07723/2024/ODDVO
Evidenční číslo zakázky
7126 - MSS Vestník č. 44/2024 - 01.03.2024
Číslo oznámení z TED
125080-2024, č. Vestníka 43/2024 zo dňa 29.02.2024
Režim veřejné zakázky
Nadlimitná zákazka
Druh zadávacího řízení
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Druh veřejné zakázky
Služby
Výsledek veřejné zakázky
Uzavření jednorázové smlouvy
Předpokládaná hodnota
56 679,21 EUR
Hlavní CPV kód
71240000-2 - Architektonické, technické a plánovací služby
Doplňující CPV kód
71242000-6 - Příprava návrhů a projektů, odhad nákladů
71318000-0 - Poradenské a konzultační inženýrství
VZ je dělená na části
Ne
Zakázka není rozdělená na části - zdůvodnění
Predmetom zákazky je poskytnutie služby, konkrétne ide o vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie s náležitosťami dokumentácie pre stavebné povolenie (DÚR/DSP), inžinierska činnosť potrebná pre vydanie územného rozhodnutia a stavebného povolenia a výkon autorského dohľadu pre projekt s názvom „Cyklistická cestička Zvolen – Sliač – rozšírenie“.
Bližšie informácie týkajúce sa opisu predmetu zákazky sú uvedené v súťažných podkladoch, predovšetkým v časti B. Opis predmetu zákazky týchto SP (ďalej aj „SP“) a v prílohách týchto SP.

Z vyššie uvedených dôvodov bude verejný obstarávateľ predmetnú službu riešiť ako jedno dodanie/odovzdanie diela, aby sa vzhľadom na charakter poskytnutia služby, eliminovalo riziko kolízie zhotoviteľov. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti nie je možné, resp. vhodné predmet zákazky rozdeliť na jednotlivé časti, pretože jeho prípadným rozdelením na akékoľvek časti by došlo k výraznému sťaženiu, až k zmareniu možnosti úspešného zhotovenia diela.
Na základe vyššie uvedeného, verejný obstarávateľ nepovažuje za vhodné deliť predmet tejto zákazky, keďže je potrebné zabezpečiť komplexné a v mnohých ohľadoch vzájomne neoddeliteľné poskytnutie služby (zhotovenie niekoľko stupňovej projektovej dokumentácie) pre Banskobystrický samosprávny kraj, Námestie SNP 23, 974 01 Banská Bystrica. Okrem iných možných rizík, nerozdelenie predmetu zákazky na časti eliminuje riziko pochybností pri určení zodpovednosti konkrétneho zhotoviteľa pri škodovej udalosti.

Vo výkladovom stanovisku ÚVO č. 2/2018 sa uvádza, že (cit.) „pri konkrétnych prípadoch môžu existovať aj dôvody technického charakteru, ktoré neumožňujú alebo sťažujú rozdelenie zákazky na časti. Existujú rôzne dôvody, ktoré môžu brániť rozdeleniu zákazky.“
Verejný obstarávateľ posúdil všetky vyššie uvedené okolnosti, pričom dospel k záveru, že delenie predmetu zákazky nie je účelné, naopak bolo by výrazne kontraproduktívne, a to najmä z dôvodov, že:

- rozdelenie zákazky na časti by pri poskytovaní služby spôsobovalo časové, personálne, organizačné a právne prekážky, ktoré by sťažovali poskytnutie služby;
- rozdelením zákazky by sa oslabila pozícia verejného obstarávateľa z hľadiska držania záruky a z hľadiska praktickej možnosti vymáhania zodpovednosti u zhotoviteľov.

Z vyššie uvedených dôvodov verejný obstarávateľ ako osoba podľa § 7 ods. 1 písm. c) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“), po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných zhotoviteľov, tak potreba koordinácie zhotoviteľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Elektronická aukce
Ne
Centralizované zadávání
Ne
NUTS
SK - Slovenská republika
Popis předmětu VZ

Predmetom zákazky je poskytnutie služby, konkrétne ide o vypracovanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie s náležitosťami dokumentácie pre stavebné povolenie (DÚR/DSP), inžinierska činnosť potrebná pre vydanie územného rozhodnutia a stavebného povolenia a výkon autorského dohľadu pre projekt s názvom „Cyklistická cestička Zvolen – Sliač – rozšírenie“ v zmysle časti B. Opis predmetu zákazky týchto súťažných podkladov a v prílohách týchto súťažných podkladov.

Kritérium hodnocení nabídek
Nejnižší nabídková cena
Pro hodnocení je stanovena cena

Včetně DPH

Termíny a lhůty

Lehota na predkladanie ponúk
04.04.2024 11:00:00 (Online zpřístupnění nabídek)
Plánované otevírání nabídek
04.04.2024 12:00:00

Zadavatel

Název organizace
Banskobystrický samosprávny kraj
Adresa
Nám. SNP 23
Banská Bystrica
974 01, Slovenská republika
Administrátor VZ
Mgr. Zuzana Šimková
zuzana.simkova@bbsk.sk
+421 940636723

Dokumenty