Stav: Probíhající

Serverový čas: 30.06.2024 17:18

Karta veřejné zakázky #VO-00269
Zabezpečenie stravovania pre žiakov Strednej odbornej školy, Jesenského 903, 980 61 Tisovec

Informace

ID zakázky
57262
Název zakázky
Zabezpečenie stravovania pre žiakov Strednej odbornej školy, Jesenského 903, 980 61 Tisovec
Číslo spisu VZ
VO-00269
Číslo oznámení z TED
370488-2024, číslo vydania série S úradného vestníka: 120/2024 zo dňa 21.06.2024
Režim veřejné zakázky
Nadlimitná zákazka
Druh zadávacího řízení
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Druh veřejné zakázky
Služby
Výsledek veřejné zakázky
Uzavření rámcové smlouvy
Předpokládaná hodnota
218 000,00 EUR
Hlavní CPV kód
55520000-1 - Zabezpečování pohostinských služeb pro zákazníky
Doplňující CPV kód
55524000-9 - Zabezpečování pohostinských služeb pro školy
VZ je dělená na části
Ne
Zakázka není rozdělená na části - zdůvodnění
Verejný obstarávateľ má podľa ustanovenia § 28 ods. 2 ZVO povinnosť v prípade, ak nerozdelí zákazku na časti, odôvodnenie uviesť v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania alebo v súťažných podkladoch. V nadväznosti na vyššie uvedenú povinnosť verejný obstarávateľ uvádza nasledovné odôvodnenie nerozdelenia zákazky na časti.

Predmetom zákazky je poskytnutie služby, konkrétne ide o prípravu, dodanie a zabezpečenie výdaja stravy v priestoroch Strednej odbornej školy, Jesenského 903, 980 61 Tisovec, ktorá je organizáciou v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja. Poskytovanie služby bude konkrétne pre Strednú odbornú školu, Jesenského 903, 980 61 Tisovec. Bližšie informácie týkajúce sa opisu predmetu zákazky sú uvedené v súťažných podkladoch, predovšetkým v časti B. Opis predmetu zákazky týchto SP (ďalej aj „SP“) a v prílohách týchto SP.

Z vyššie uvedených dôvodov bude verejný obstarávateľ predmetnú službu riešiť ako jednu dodávku, aby sa vzhľadom na charakter dodania služby, eliminovalo riziko kolízie poskytovateľov. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti nie je možné, resp. vhodné predmet zákazky rozdeliť na jednotlivé časti, pretože jeho prípadným rozdelením na akékoľvek časti by došlo k výraznému sťaženiu, až k zmareniu možnosti úspešného prevádzkovania školskej jedálne - príprava, dodanie a zabezpečenie výdaja stravy.

Na základe vyššie uvedeného, verejný obstarávateľ nepovažuje za vhodné deliť predmet tejto zákazky, keďže je potrebné zabezpečiť komplexné a v mnohých ohľadoch vzájomne neoddeliteľné poskytnutie služby (príprava, dodanie a zabezpečenie výdaja stravy) pre Strednú odbornú školu, Jesenského 903, 980 61 Tisovec. Okrem iných možných rizík, nerozdelenie predmetu zákazky na časti eliminuje riziko pochybností pri určení zodpovednosti konkrétneho poskytovateľa služby pri škodovej udalosti.

Vo výkladovom stanovisku ÚVO č. 2/2018 sa uvádza, že (cit.) „pri konkrétnych prípadoch môžu existovať aj dôvody technického charakteru, ktoré neumožňujú alebo sťažujú rozdelenie zákazky na časti. Existujú rôzne dôvody, ktoré môžu brániť rozdeleniu zákazky.“

Verejný obstarávateľ posúdil všetky vyššie uvedené okolnosti, pričom dospel k záveru, že delenie predmetu zákazky nie je účelné, naopak bolo by výrazne kontraproduktívne, a to najmä z dôvodov, že:

- rozdelenie zákazky na časti by pri poskytovaní služby spôsobovalo časové, personálne, organizačné a právne prekážky, ktoré by sťažovali poskytnutie služby;

- rozdelením zákazky by sa oslabila pozícia verejného obstarávateľa z hľadiska držania záruky a z hľadiska praktickej možnosti vymáhania zodpovednosti u poskytovateľov.

Z vyššie uvedených dôvodov verejný obstarávateľ ako osoba podľa § 7 ods. 1 písm. d) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZVO“), po dôkladnom preskúmaní a následnom zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky, a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných poskytovateľov, tak potreba koordinácie dodávateľov jednotlivých častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky.
Elektronická aukce
Ne
Centralizované zadávání
Ne
NUTS
SK - Slovenská republika
Popis předmětu VZ

Predmetom zákazky je poskytnutie služby, konkrétne zabezpečenie prípravy, dovozu a výdaja stravy (raňajky, obedy ,večere) pre žiakov SOŠ Tisovec, žiakov školského internátu pri SOŠ Tisovec a zamestnancov SOŠ Tisovec. Prípravu, dovoz a výdaj stravy je potrebné zabezpečovať denne, okrem víkendov, sviatkov a školských prázdnin. Súčasťou predmetu zákazky je aj prenájom nebytového priestoru určeného na prevádzkovanie výdajne jedál.

Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený v časti B. Opis predmetu zákazky SP (ďalej aj „SP“) a v prílohách SP.

Kritérium hodnocení nabídek
Nejnižší nabídková cena
Pro hodnocení je stanovena cena

Včetně DPH

Termíny a lhůty

Lehota na predkladanie ponúk
25.07.2024 10:00:00
Plánované otevírání nabídek
25.07.2024 13:00:00

Zadavatel

Název organizace
Stredná odborná škola (Tisovec)
Adresa
Jesenského 903
Tisovec
980 61, Slovenská republika
Administrátor VZ
Beáta Fulnečková
beata.fulneckova@bbsk.sk
+421 949014600

Dokumenty