Stav: Probíhající

Serverový čas: 25.04.2024 22:39

Karta veřejné zakázky #9089/2020
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku verejnej zelene

Informace

ID zakázky
8490
Název zakázky
Poskytovanie verejnoprospešných služieb na úseku verejnej zelene
Číslo spisu VZ
9089/2020
Číslo oznámení z TED
2020/S 164-398904
Režim veřejné zakázky
Nadlimitná zákazka
Druh zadávacího řízení
Verejná súťaž
Druh veřejné zakázky
Služby
Výsledek veřejné zakázky
Uzavření jednorázové smlouvy
Předpokládaná hodnota
2 787 302,83 EUR
Hlavní CPV kód
77300000-3 - Zahradnické služby
Doplňující CPV kód
77310000-6 - Služby vysazování a údržby zelených ploch
77312000-0 - Služby související s odstraňováním plevele
77312100-1 - Služby související s hubením plevele
77314100-5 - Zatravňovací služby
77340000-5 - Prořezávání stromů a zastřihování živých plotů
90512000-9 - Odvoz odpadu
VZ je dělená na části
Ne
Zakázka není rozdělená na části - zdůvodnění
Odôvodnenie nerozdelenia zákazky na časti podľa § 28 ods. 2 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov
v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o verejnom obstarávaní“):
Predmetom tejto zákazky je zabezpečenie služieb na úseku verejnej zelene podľa presne stanovených požiadaviek verejného obstarávateľa v meste Levice a v mestských častiach mesta Levice Čankov, Kalinčiakovo, Malý Kiar a Horša pričom nerozdelením predmetu zákazky na časti verejný obstarávateľ neuprie ani neobmedzí účasť záujemcov v danom verejnom obstarávaní.
Z preambuly smernice EP a R 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a o zrušení smernice 2004/18/ES (recitál 78) pritom vyplýva, že ak sa verejný obstarávateľ rozhodne, že by nebolo vhodné rozdeliť zákazku na časti, dôvodom takéhoto rozhodnutia by napríklad mohlo byť, že potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia zákazky.
Verejný obstarávateľ zadefinoval v časti „Opis predmetu zákazky“ v súťažných podkladoch, predmet tejto zákazky ako služby na úseku verejnej zelene v Meste Levice a v jeho 4 mestských častiach: Čankov, Horša, Kalinčiakovo a Malý Kiar., pričom tieto služby zahŕňajú najmä starostlivosť o stromy, starostlivosť o kríky, ruže, trvalky, letničky, ostatnú údržbu zelene a starostlivosť o trávnaté plochy v meste Levice a jeho mestských častiach. Všetky činnosti, ktoré sú zahrnuté v predmete zákazky spolu navzájom úzko súvisia. Z hľadiska včasného a kvalitného poskytovania plnenia predmetu zákazky ako aj z dôvodu zachovania kontinuity poskytovaných služieb, je žiaduce nedeliť predmet zákazky na časti. Zadefinovaním zákazky ako jedného celku predpokladá verejný obstarávateľ vytvorenie fungujúceho systému poskytujúceho služby na úseku údržby verejnej zelene tým istým dodávateľom, a to z dôvodu, aby bola zachovaná komplexnosť, kvalita, hospodárnosť a efektívnosť poskytovania predmetu zákazky.
V danom prípade verejný obstarávateľ po zvážení následkov možného rozdelenia predmetu zákazky na časti, má na základe všetkých vyššie uvedených dôvodov za to, že ak by sa obstarávaný predmet zákazky rozdelil na časti, v rámci ktorých by umožnil uchádzačom predkladať ponuky na samostatné časti predmetu zákazky a v ktorých by napokon mohlo byť viacero rôznych úspešných dodávateľov, tak potreba koordinácie jednotlivých dodávateľov častí zákazky, ktorá by bola pre riadne plnenie celého obstarávaného predmetu zákazky nevyhnutná, by mohla predstavovať vážne riziko ohrozenia riadneho plnenia obstarávanej zákazky. Služby, ktoré sú predmetom tejto zákazky, spolu časovo, miestne, vecne a funkčne súvisia. Prípadné rozdelenie na časti, alebo vyhlásenie viacerých verejných obstarávaní neznamená rozšírenie potenciálneho relevantného trhu. Práve naopak, zadaním zákazky v celom objeme je vytvorený predpoklad na dosiahnutie výhodnejších cien pre verejného obstarávateľa za poskytovanie predmetu zákazky, čo môže mať vplyv na hospodárnosť a efektívnosť vynakladania verejných finančných prostriedkov.
Členovia komisie na prípravu súťažných podkladov na zasadnutí schválili nedeliť zákazku na časti, nakoľko neobsahuje samostatne oddeliteľné celky, práve naopak, delením zákazky by mohol vzniknúť menší záujem zo strany uchádzačov o jej poskytovanie.
Nerozdelenie predmetu zákazky na časti je opodstatnené a odôvodnené a nepredstavuje porušenie princípov verejného obstarávania.
Elektronická aukce
Ano
Centralizované zadávání
Ne
NUTS
SK0232 - Okres Levice
Popis předmětu VZ

Predmetom tejto zákazky bude zabezpečovanie nasledovných služieb v oblasti údržby verejnej zelene v meste Levice a v mestských častiach mesta Levice – Čankov, Kalinčiakovo, Malý Kiar s Horša a to po dobu 5 rokov: starostlivosť o stromy, starostlivosť o kríky, ruže, trvalky, letničky a ostatná údržba zelene.

Kritérium hodnocení nabídek
Nejnižší nabídková cena
Pro hodnocení je stanovena cena

Včetně DPH

Poznámka

Zábezpeka na zabezpečenie viazanosti ponúk sa vyžaduje vo výške 100 000,- €.

Termíny a lhůty

Lehota na predkladanie ponúk
21.09.2020 09:00:00
Plánované otevírání nabídek
21.09.2020 10:00:00

Zadavatel

Název organizace
Mesto Levice
Adresa
Nám. hrdinov 1
Levice
934 32, Slovenská republika
Administrátor VZ
Ing. Zuzana Fábiánová
zuzana.fabianova@levice.sk
+421 366350222

Dokumenty