Status: Ongoing

Server time: 13.05.2024 01:46

Tender card #01/2021
Rekonštrukcia havarijného stavu Zápasníckej haly Júliusa Strniska, Nitra

Message detail #122876

Delivery date and time
08.04.2021 19:07:01
From
Nitrianska investičná, s.r.o.
To
All
Type
Other
Subject
Odpoveď na žiadosť o vysvetlenie zo dňa 6.04.2021.

Dňa 6.04.2021 bola verejnému obstarávateľovi doručená žiadosť o vysvetlenie v predmetnej zákazke od jedného z uchádzačov s otázkami, na ktoré Vám verejný obstarávateľ posiela nasledovné odpovede:
Dobrý deň,
žiadame verejného obstarávateľa o vysvetlenie a doplnenie SP v nasledujúcich bodoch:

Otázka č. 1
Podľa § 42 ods. 1 v spojení s § 10 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní má povinnosť verejný obstarávateľ ( budúci objednávateľ ) poskytnúť záujemcom ( budúcim zhotoviteľom ) také súťažné podklady, ktoré obsahujú jednoznačný, úplný, nestranný, bezchybný a transparentne spracovaný opis predmetu zákazky, aby jednotliví záujemcovia nemali problém s vypracovaním svojich cenových ponúk a súčasne bola zabezpečená vzájomná porovnateľnosť ponúk uchádzačov.
Sú vypracované súťažné podklady vo vzájomnej súvislosti a každá ich jednotlivá časť v bezchybnom stave a vzájomnom súlade tak, že spĺňajú podmienky ust. § 42 ods. 1 v spojení s § 10 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní ?

Odpoveď na otázku č.1:
Áno.

Otázka č. 2
Je materiál a rozsah stavebných výrobkov, prác a technológii definovaný v dodaných súťažných podkladoch predmetného obstarávania v časti „výkaz – výmer„ v riadnom vzájomnom súlade s Projektovou dokumentáciou ďalej len „PD“ (výkresová časť, súhrnné správy, technické správy, tabuľky, výpočty, atď.),Stavebným povolením vrátane vyjadrení dotknutých strán konania a skutkovým stavom na mieste budúcej realizácie diela vrátane všetkých potrieb predmetnej stavby (diela), rozsahu, druhu a množstiev materiálov, prác a technológii potrebných na riadne zrealizovanie budúceho diela v rozsahu požadovanom obstarávateľom vo verejnom obstarávaní? Obsahuje doklad „výkaz-výmer“ všetky práce na riadne zhotovenie diela v rozsahu požadovanom obstarávateľom vo verejnom obstarávaní?

Odpoveď na otázku č.2:
Áno.

Otázka č.3
Podľa § 42 ods. 9 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní „ Ak verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ vyžaduje konkrétnu značku, musí prijať aj inú značku, ktorej podmienky na udelenie sú rovnocenné podmienkam na udelenie vyžadovanej značky......“ Môže budúci zhotoviteľ pri dodržaní § 42 ods. 9 zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní prípadne dodať inú ( ako je uvedené v Projektovej dokumentácii ) ekvivalentnú značku (pri zachovaní požadovaných parametrov) materiálu a technológií pri realizovaní predmetnej zákazky?

Odpoveď na otázku č.3:
Áno.

Otázka č.4
Stavebné materiály a technológie navrhnuté - obsiahnuté v predmetných súťažných podkladoch v časti PD sú bežne dostupné aktuálne na trhoch EÚ?

Odpoveď na otázku č.4:
Áno.

Otázka č.5
Sú súťažné podklady najmä v časti PD vzájomne a samostatne v bezchybnom súlade?

Odpoveď na otázku č.5:
Áno.

Otázka č. 6
Je PD vypracovaná riadne, úplne a správne a teda najmä obsahuje všetky potrebné konštrukčné riešenia, technické detaily, statiku, rezy, pohľady, skladby, všetky rozmery a výmery potrebné a nevyhnutné na riadne vykonanie diela?

Odpoveď na otázku č.6:
Dokumentácia je vypracovaná v súlade so stavebným zákonom a príslušnou vyhláškou a slúži ako podklad pre zhotoviteľa pre riadne vykonanie diela. Zhotoviteľ stavby pre výstavbu je povinný zabezpečiť výrobnú dokumentáciu, ktorá zohľadní konkrétne skutočnosti pri výstavbe (overenie rozmerov na stavbe a pod.).

Otázka č.7
Je PD vyhotovená a následne výrobne rozmerovo okótovaná tak, aby bolo dielo zrealizoveteľné v súlade a v rozsahu podľa dokladu „výkaz – výmer“?

Odpoveď na otázku č.7:
Áno. Upozorňujeme, že projektová dokumentácia je platná ako celok, žiadna jej časť nie je nadradená inej časti.

Otázka č.8
Sú rozmery a výmery uvedené v PD zosúladené so všetkými potrebami nevyhnutnými na riadne vykonanie diela?

Odpoveď na otázku č.8:
Áno.

Otázka č. 9
Sú rozmery a výmery uvedené v PD zosúladené a presné so skutkovým stavom a jestvujúcimi miestnymi podmienkami na stavenisku?

Odpoveď na otázku č.9:
Áno. Zhotoviteľ stavby pre výstavbu je povinný zabezpečiť výrobnú dokumentáciu, ktorá zohľadní konkrétne skutočnosti pri výstavbe (overenie rozmerov na stavbe a pod.).

Otázka č.10
Sú jednotlivé profesie v rámci PD vzájomne navrhnuté, technicky, rozmerovo a polohovo zosúladené?

Odpoveď na otázku č.10:
Áno. Upozorňujeme, že projektová dokumentácia je platná ako celok, žiadna jej časť nie je nadradená inej časti.

Otázka č.11
Obsahuje PD všetko potrebné na riadne zrealizovanie diela bez nutnosti ďalších naviac prác, dodávok materiálov, tovarov a služieb nad rámec uvedených prác a dodávok materiálov, tovarov a služieb ( čo do ich druhu, množstva a objemu ) v doklade „výkaze – výmer“, ktorý tvorí súčasť súťažných podkladov v časti PD?

Odpoveď na otázku č.11:
Dokumentácia je vypracovaná v súlade so stavebným zákonom a príslušnou vyhláškou a slúži ako podklad pre zhotoviteľa pre riadne vykonanie diela. Zhotoviteľ stavby pre výstavbu je povinný zabezpečiť výrobnú dokumentáciu, ktorá zohľadní konkrétne skutočnosti pri výstavbe (overenie rozmerov na stavbe a pod.).

Otázka č.12
Sú v PD zapracované a zohľadnené všetky podmienky a vyjadrenia všetkých dotknutých a kompetentných strán uvedených v rámci stavebného konania v zmysle stavebného zákona?

Odpoveď na otázku č.12:
Áno.

Otázka č.13
Disponuje obstarávateľ ku dňu vyhlásenia obstarávania všetkými súhlasmi a vyjadreniami dotknutých orgánov, tretích strán a teda nebude už v cene potrebné dodatočne premietnuť ďalšie podmienky realizácie stavby?

Odpoveď na otázku č.13:
Áno.

Otázka č.14
Žiadame o vysvetlenie, či sú množstvá a druh odpadov vyprodukovaných stavbou definované resp. obsiahnuté vo výkaze výmer v dostatočnom druhu a množstve?

Odpoveď na otázku č.14:
Áno.

Otázka č.15
Je miesto na vykonanie diela bez akýchkoľvek právnych a/alebo skutkových vád (napr. podzemné inžinierske siete, nestabilné podložie, spodné vody a pod.), ktoré by neboli zrejmé zo súťažných podkladov a ktorých existencia by spôsobila predĺženie termínu realizácie diela a/alebo zvýšenie nákladov na zhotovenie diela?

Odpoveď na otázku č.15:
Áno.


Ďakujeme.