Status: Completed

Server time: 29.03.2024 07:54

Tender card #015183/2021
Zabezpečenie externej správy registratúry a poskytnutie súvisiacich služieb

Information

ID of tender
15344
Name of content of tender
Zabezpečenie externej správy registratúry a poskytnutie súvisiacich služieb
Tender ref. no.
015183/2021
Public tender journal ref. no.
55404 - MSS
EU journal ref. no.
2021/S 216-569040
Type of tender
Nadlimitná zákazka
Type of public tender
Verejná súťaž podľa § 66 (7)
Type of procurement
Services
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
422 068,00 EUR
Main CPV
79995100-6 - Archiving services
Further CPV
63120000-6 - Storage and warehousing services
Tender split into parts
No
The tender is not divided into parts - justification
Verejný obstarávateľ nerozdelil predmet zákazky na časti z dôvodu, že tento predmet zákazky predstavuje homogénne aktivity, ktoré sú navzájom procesne, časovo a vecne prepojené. Predmet zákazky tvorí jeden komplexný organizačný a logický celok vzájomne na seba nadväzujúcich a prepojených činností.

Poskytovanie služieb predmetu zákazky spočíva v plneniach a aktivitách, ktoré svojou povahou spolu nevyhnutne súvisia a sú na sebe závislé. Realizácia čiastkových plnení viacerými samostatnými poskytovateľmi by bola po technickej a organizačnej stránke komplikovaná, zvýšilo by sa riziko navýšenia dodatočných nákladov, a mohlo by byť ohrozené dodržiavanie zákonných lehôt.

Existujúce registratúrne stredisko verejného obstarávateľa spolu so súvisiacimi uskladnenými predmetmi požaduje verejný obstarávateľ presťahovať do nových priestorov poskytnutých úspešným uchádzačom. Registratúrne stredisko by malo byť novým uchádzačom vedené a spravované, a to za spoločným účelom. Verejný obstarávateľ požaduje v pravidelných intervaloch nahliadať do spisov, kontrolovať skladované súvisiace predmety, rovnako riadiaci orgán a orgán kontroly poskytovateľa nenávratného finančného príspevku (NFP) bude potrebovať za účelom kontroly prístup k registratúrnym záznamom aj k skladovaným veciam. Z vyššie uvedených dôvodov by malo byť registratúrne stredisko ako aj skladované veci pre verejného obstarávateľa bezproblémovo dostupné a mal by byť zabezpečený bezproblémový a rýchly prístup k registratúrnym záznamom aj skladovaným veciam.

Rozdielna lokácia registratúrneho strediska a skladových priestorov by spôsobili verejnému obstarávateľovi zbytočné komplikácie súvisiace so zabezpečením rýchleho prístupu jeho zamestnancov k registratúrnym záznamom aj skladovaným veciam, a teda sťaženie včasného plnenia úloh, ktoré sú v pôsobnosti verejného obstarávateľa ako aj úloh orgánov dohľadu.

Obstarávanie predmetu zákazky v rámci jedného verejného obstarávania teda umožňuje získanie riešenia, ktoré má spoločný cieľ. Všetky požadované služby predstavujú priamy funkčný vzťah, vzájomne sa prelínajú a dopĺňajú - presťahovanie dokumentácie a súvisiacich predmetov z jedného skladu do druhého, poskytnutie vhodných priestorov na správu registratúry, ktoré spĺňajú jednak všetky zákonné podmienky a požiadavky na spravovanie registratúry a jednak podmienky vyhovujúce správcovi registratúry na jeho systémy a interiérové vybavenia umožňujúce správu registratúry a poskytnutie súvisiacich a prepojených služieb.

Obstarávané služby sú vzájomne funkčne prepojené a umožňujú dosiahnutie synergického efektu. Všetky služby, ktoré sú predmetom zákazky sú na relevantnom trhu poskytované rovnakým okruhom potenciálnych poskytovateľov, a to najmä vzhľadom na rozsah a špecifickosť zákazky, miesto plnenia a typ zákazníka. Prípadné rozdelenie predmetu zákazky na viacero častí alebo vyhlásenie viacerých verejných obstarávaní by teda neznamenalo rozšírenie potenciálneho relevantného trhu.

V zmysle vyššie uvedeného považujeme nerozdelenie predmetu zákazky na časti za opodstatnené a odôvodnené a považujeme za preukázané, že nerozdelenie nepredstavuje porušenie princípov a cieľov verejného obstarávania.
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je poskytnutie služieb - zabezpečenie externej správy registratúry a poskytnutie súvisiacich služieb
spočívajúcich v dočasnom uskladnení majetku verejného obstarávateľa. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky tvorí
Časť B. Opis predmetu zákazky súťažných podkladov.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
15.12.2021 10:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
15.12.2021 13:00:00

Public Promoter

Subject's name
Slovenská agentúra životného prostredia
Address
Tajovského 28
Banská Bystrica
975 90, Slovak republic
Process supervisor
Mgr. Marta Kresáková
marta.kresakova@tatratender.sk
+421 911226997
Link to online profile of contracting authority
http://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-profilov/zakazky/1457

Documents