Status: Ongoing

Server time: 20.04.2024 11:00

Tender card #03/02/2022
Vranov n. T. – Chodník ul. Tehelná

Information

ID of tender
17914
Name of content of tender
Vranov n. T. – Chodník ul. Tehelná
Tender ref. no.
03/02/2022
Public tender journal ref. no.
14604-WYP
Type of tender
Podlimitná zákazka
Type of public tender
Podlimitná zákazka bez využitia elektronického trhoviska
Type of procurement
Construction
Outcome of tender
One-off Contract
Estimated value
219 988,93 EUR
Main CPV
45233161-5 - Footpath construction work
Further CPV
45233253-7 - Surface work for footpaths
45233340-4 - Foundation work for footpaths
45233222-1 - Paving and asphalting works
45332000-3 - Plumbing and drain-laying work
Tender split into parts
No
Electronic auction
No
Centralised tender
No
NUTS
SK - Slovenská republika
Brief description of tender or procurement

Predmetom zákazky je realizácia chodníka s dláždeným povrchom za účelom zvýšenia bezpečnosti dopravy (najmä chodcov) v tejto miestnej časti. Jestvujúci otvorený rigol sa nahradí dažďovou kanalizáciou vrátane uličných vpustí.

Objektová skladba:
SO 01 – Chodník
SO 02 - DAŽĎOVÁ KANALIZÁCIA

Objekt:
SO 01- Chodník
Súčasný stav: V súčasnej dobe existuje chodník na ul. Čemernianskej (cesta I/79). Naň sa napája kratučký úsek chodníka na pravej strane na ul. Tehelnej. Ďalej v celom úseku ul. Tehelnej chodník absentuje. Navrhovaný stav: V záujme zvýšenia bezpečnosti dopravy, najmä bezpečnosti chodcov, je potrebné navrhnúť chýbajúci chodník na ul. Tehelnej. Jedná sa teda o návrh pravostranného chodníka v dĺžke 619,95 m. Navrhovaný chodník bude tesne súbežný s ul. Tehelnou. Jestvujúci otvorený rigol sa nahradí dažďovou kanalizáciou s uličnými vpusťami. (viď samostatný objekt). Realizácia chodníka predpokladá vybúranie spevnených vstupov do dvorov (betónová dlažba, betónová plocha) a jestvujúcich priepustov. Pozdĺžne vedľa navrhovaných vyvýšených cestných obrubníkov sa nareže okraj jestvujúcej asfaltovej miestnej komunikácie. Smerové riešenie nového chodníka je jednoznačne definované smerovým vedením ulice Tehelnej. Výškové riešenie navrhovaného chodníka sa odvíja od jestvujúceho výškového pravého okraja ulice Tehelnej (viď vzorové priečne rezy). Šírkové riešenie chodníka: Šírka chodníka na ul. Tehelnej bude 1,5 m. Intenzita dopravy na ul. Tehelnej nie je veľmi vysoká, pretože tu funguje len zdrojová a cieľová doprava. Preto postačí šírka chodníka 1,5 m. Súčasťou objektu je spevnenie vstupov do dvorov (to znamená od okraja navrhovaného chodníka po bránu resp. bránku) na šírku brány a bránky.
Ohraničenie chodníka bude zo strany od komunikácie vyvýšeným cestným obrubníkom o 80 mm. Tento obrubník bude pred vjazdami do dvorov nahradený cestným nájazdovým obrubníkom. Pozdĺžne vedľa navrhovaných vyvýšených cestných obrubníkov sa nareže okraj jestvujúcej asfaltovej miestnej komunikácie. Úsek komunikácie medzi novým cestným obrubníkom a narezaným okrajom komunikácie sa vyspraví vrstvou asfaltového betónu AC11-II hrúbky 50 mm. Ohraničenie chodníka zo strany zástavby rodinných domov bude zapusteným záhonovým obrubníkom. Zostávajúca zbytková plocha medzi novonavrhovaným chodníkom a jestvujúcimi oploteniami rodinných domov sa vyrovná a vysype sa vrstvou dunajského štrku hrúbky 50 mm. Všetky poklopy šupátok je potrebné osadiť do novej nivelety chodníka. Trvalé dopravné značenie pre túto stavbu nie je potrebné. Jestvujúci slaboprúdový kábel na začiatku úseku chodníka sa uloží do chráničky tvaru U-viď príloha tejto technickej správy.

SO 02 – DAŽĎOVÁ KANALIZÁCIA
Účelom stavby je zabezpečiť odvedenie dažďových vôd rúrovým vedením z jestvujúcej priekopy, ktorá je vyspádovaná do priepustu pod ulicou Tehelnou a ďalej potrubím do kanalizácie na ul. Čemernianskej. Dažďové vody pretekajúce otvorenou priekopou medzi cestou a oplotením rodinných domov navrhujeme zachytiť kanalizačným potrubím, ktoré sa uloží na dno priekopy. Stoku „T“ navrhujeme od existujúceho priepustu pod ulicou Tehelnom až po koniec navrhovaného chodníka pri tejto ceste. Stoka „T“ bude o profile DN400 v dĺžke 586,0 m. Navrhované rúry DN400 v jestvujúcej priekope budú ukončené čelom na ktorý sa upevní mreža pre zachytávanie hrubých nečistôt (konáre, veľké kamene a pod.), ktoré voda v priekope unáša a tým sa zabráni aby sa nezanášalo potrubie. Do tejto stoky budú napojené kanalizačné prípojky od uličných vpustov UV2 až UV15 (navrhované v situácii objektu SO 01), kanalizačná prípojka od UV1 bude napojená do existujúceho priepustu na križovatke s ul. Čemernianskou. Medzi domami č.53 a č.54 je rúrový priepust, ktorý končí otvorenou priekopou v dĺžke 1,0 m s napojením do priekopy na ul. Tehelnej. Navrhujeme túto časť otvorenej priekopy dať do potrubia DN300 s napojením do šachty. Na stoke „T“ sú navrhované monolitické kanalizačné šachty ukončené na teréne poklopom z dôvodu minimálneho krytia potrubia.
Profil kanalizácie a materiál Kanalizačné potrubie o profilu DN400 navrhujeme z rúr PVC-U korugovaných spájaných pomocou hrdla s gumovým tesnením. Kanalizačné potrubie DN100 až DN200 je z hladkých hrdlovaných spájaných pomocou hrdla s gumovým tesnením. Uloženie PVC rúr v otvorenom výkope bude na pieskovom lôžku hr. 15 cm a obsypom potrubia pieskom alebo ŠP hr. zrna do 63 mm. Kanalizačné šachty Na kanalizačnom potrubí sa zriadia kanalizačné šachty, ktoré budú slúžiť pre revíziu a kontrolu a čistenie potrubia. Navrhnuté sú monolitické kanalizačné šachty z dôvodu malého krytia potrubia. Na úrovni terénu sa šachty ukončia liatinovým poklopom priemeru 600 mm, typ "D", zaťaženie 400 kN. Poklop bude v spevnených plochách zarovnaný s upraveným terénom. Kanalizačné potrubie sa napojí do šachiet pomocou stenových šachtových vložiek a tým sa dosiahne dokonalá vodotesnosť . Uličné vpusty Pre odvodnenie komunikácie ul. Tehelnej sú navrhované uličné vpusty typové BGZ-S 200 jednodielny s liatinovým rámom a roštom na pántoch do Tr. D s košom na nečistoty NW200 a otvorom DN200 mm. Tento typ navrhujeme pre UV4 – UV15. Štandardný žľab BG, svetlej šírky NW 200 s vloženým mriežkovým , liatinovým roštom do Tr. D400 kN s odtokom nadol DN100 je navrhovaný pre UV1-UV3. Pri budovaní uličných vpustov je potrebné súčasne zabudovať šachtové vložky.

Podrobne je predmet zákazky špecifikovaný v časti „B. Opis predmetu zákazky“ týchto súťažných podkladov, v Prílohe č. 1 (Projektová dokumentácia) a Prílohe č. 2 (Výkaz výmer) týchto súťažných podkladov.

Criterion for evaluation of bid
Lowest price
For evaluation the price is determined

including VAT

Schedule

Lehota na predkladanie ponúk
22.03.2022 10:00:00 (Online access to bids)
Planned opening of bids
22.03.2022 14:00:00

Public Promoter

Subject's name
Mesto Vranov nad Topľou
Address
Dr. C. Daxnera 87/1
Vranov nad Topľou
09316, Slovak republic
Process supervisor
Ing. Ján Halgaš
halgasvo@gmail.com
+421 905127229
Link to online profile of contracting authority
http://www.uvo.gov.sk/profily/-/profil/pdetail/6463

Documents