Status: Ongoing

Server time: 03.07.2024 15:17

Tender card #1/2022
Šport aréna Malacky

Message detail #243666

Delivery date and time
22.06.2022 09:10:27
From
Šport aréna Malacky s. r. o.,
To
All
Type
Other
Subject
Vysvetlenie SP č. 41

Otázka č. 1.

Podľa Technickej správy Projekte pre realizáciu stavby v časti architektúra, je uvedené , že realizácia výstavby novonavrhovaných prípojok I.S. si vyžiada dočasný záber verejných plôch (plôch mimo hranicu navrhovaného vonkajšieho staveniska). Pýtame sa, či má verejný obstarávateľ k dispozícií povolenie dočasného záberu verejných plôch mimo staveniska


  Odpoveď:

 Realizácia výstavby novonavrhovaných prípojok I.S. si vyžiada dočasný záber plôch mimo hranicu dočasne zriadeného vonkajšieho staveniska. Dĺžka trvania predmetných záberov bude minimalizovaná na dobu nevyhnutnú k zrealizovaniu príslušných  stavebných objektov resp. ich technických úsekov a  je spolu s rozsahom zrejmá z výkresovej prílohy predmetného POV, výkresu č.1, Situácia zariadenia staveniska. Skutočnú dobu záberu upresní realizačná dokumentácia vypracovaná  vybraným zhotoviteľom príslušnej stavebnej činnosti.

 

 Otázka č. 2

Podľa technickej správy časti Architektúra v stati 7.POV sa Technická Správa viackrát odvoláva na výkresovú dokumentáciu časti POV výkres č.1 Situácia zariadenia staveniska. Žiadame VO doplniť predmetný výkres č.1 Situáciu zariadenia staveniska.

 Odpoveď: Kontrétny realný projekt POV si zabezpečí zhotoviteľ podľa svojich technických možnosti a jeho vlastného firemného "know how". Verejný obstarávateľ bude maximálne súčinný.  

 

 Otázka č.3: V koordinačnej situácii ani v žiadnej inej výkresovej dokumentácii nemáme zakreslené miesta napojenia staveniskových prípojok. Bez ich zakreslenia nevieme vyčísliť náklady na zariadenie staveniska. Žiadame doplniť.

 Odpoveď: 

Pripojenie z jestvujúcu  infraštruktúru - vodovodná prípojka z jestvujúcej PRIS + napojenie na stav. prúd do doby realizácie prípojky.  

 

Otázka č.4 : Podľa návrhu ZoD Zhotoviteľ do 7 dní od podpisu ZoD zloží Depozit. Následne do 3 pracovných dní od zloženia Depozitu prevezme stavenisko. Začiatok prác zaháji do 3 pracovných dní od prevzatia staveniska. Ako môže zhotoviteľ začať práce do 2,5 týždňa od podpisu ZoD, keď nie je schválený projekt POD (projekt organizácie dopravy) a obstarávateľ požaduje, aby POD (vypracovanie projektu + predloženie na schválenie príslušným orgánom + schválenie) riešil zhotoviteľ , ktorý nebude mať časový priestor. Samotný proces spracovania a odsúhlasenia POD sa pohybuje v rozmedzí 1-3 mesiace. Týmto chceme požiadať VO buď o úpravu termínov medzi podpisom ZoD a zahájením prác alebo o spracovanie a schvaľovací proces POD vo vlastnej réžii už pred podpisom ZoD. Bez odsúhlaseného POD nevieme vyčísliť náklady vyplývajúce z POD.

 Odpoveď: POD si rieši zhotoviteľ

 

Otázka č.5 : Podľa Technickej Správy - vjazd a výjazd zo staveniska má byť z Pezinskej ulice po dočasnej panelovej ceste. Prístup je plánovaný zrejme po budúcom cyklistickom chodníku na parcele č. 3258/42. Podľa informácií z obhliadky stavby sa cyklistický chodník bude zrealizovať do konca roka 2023. Ak bude predmetný chodník zrealizovaný v budúcom roku, kadiaľ bude zabezpečený prístup na naše stavenisko, keďže doba výstavby je naplánovaná na koniec roku 2024?

 Odpoveď: Výjazd a vjazd je plánovaný z Pezinskej ulice cez dosčasnu panelovú cestu -súčasť dodávky zariadenia staveniska. Ak sa táto situácia zmení  bude riešiť v čase, kedy bude aktuálna. Verejný obstarávateľ sa teraz neviem k tomu jednoznačne vyjadriť. Ak takáto situácia nastane bude maximálne súčinný.